Kahramanmaraş’ımızın Meslek Liselerinden olan Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bugünlerde “TEKSTİLDE KARİYER GÜNLERİ” adıyla güzel çalışmalar yapılıyor.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Tekstilin çok önemli olduğu ilimizde, tekstil öğrencilerini bilgilendirmek, bilinçlendirmek, ufuklarını açmak, kendi kariyerlerini oluşturmada yardımcı olmak, öğrencilerin doğru karar vermelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Tekstil Teknolojisi öğretmenlerinin katılımı ve gayretleriyle ve Okul Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı’nın desteğiyle kariyer günleri planlanmıştır. Tekstilde ve işletme alanlarında deneyimli, başarılı, kendini kanıtlamış, kariyer yapmış kişileri tecrübe ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaları için buluşturdular.

Katılımcılardan bazıları şöyle; KSÜ M. M. Fakültesi Tekstil Mühendisliği Fakültesinden Dr. Öğrt. Üyesi Gaye KAYA, İs-Kur Ar-Ge Müdürü Gökhan TANDOGAN, İs-Kur Ar-Ge Şefi Mehmet KERTMEN, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa TAŞLIYAN, KSÜ M. M. Fakültesi ÜSKİM Sorumlusu Tekstil Yük. Müh. Hidayet KÖSE şimdilik öğrencilerle buluşan önemli isimlerdi. Kariyer günleri, öğrencilerle buluşmak isteyen pek çok gönüllü akademisyenler ve iş dünyasında kariyer sahibi önemli isimlerle devam edecek.

Tekstilde kariyer günlerinde ele alınan konulardan bazıları “Kahramanmaraş’ta Tekstilin Yeri ve Önemi”, “Amaç Üniversite, Hedef Akıllı Toplum”, “Kariyer Planlama”, “Tekstilde ki Güncel Yenilikler”.

Meslek liselerimizin kendini güncelleyen, yeniliklere açık, öğrenci profilini bilimsel olma yolunda eğitimler veren yerler olarak görmek istiyorduk. Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kadrosu Ve İdarecilerinin yenilikçi çalışmaları memleketimiz adına bizleri sevindirdi, onurlandırdı.