Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından öğretmen okullarının kuruluşunun 170’inci yılı münasebetiyle “Öğretmenlik Mesleğinde Deneyim Paylaşımları” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Soysal, öğretmenliğin insan odaklı bir meslek olduğunu hatırlatan ve mesleki kariyerde en pahalı yöntemin deneme ve yanılma yöntemi olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Emekli Sınıf Öğretmeni Oğuz Karakoç öğretmenlik yaşamları boyunca edindikleri deneyimleri genç öğretmen adaylarıyla paylaştılar.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, mezuniyet öncesi öğretmen adaylarının kendilerini çok iyi şekilde geliştirmelerinin önemine değinirken, öğretmenliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunun altını çizdi. “Sizin küçük bir dokunuşunuz birçok öğrencinizin hayatında çok önemli olumlu değişikliklere vesile olacaktır.” diyen Akkurt, genç öğretmen adaylarına tecrübeli öğretmenlerin uygulayıp başarı sağladıkları yöntemler konusunda bilgi edinmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Öğretmenlik sevgi mesleğidir.” diyen Oğuz Karakoç ise öğretmenin, ihtiyaç duyulduğu her yöreye umut ve bilgi taşımakla yükümlü olduğunu ifade etti.

Akkurt ve Karakoç söyleşinin son bölümünde Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine ilişkin sorularını cevaplandırdılar. Programın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Soysal tarafından Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Emekli Sınıf Öğretmeni Oğuz Karakoç’a günün anısına hediye takdim edildi.