Maraşta Haber
Maraşta Haber

Taşımalı Eğitim Toplantısı Ekinözü’nde Yapıldı

Kahramanmaraş Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik’în ev sahipliğinde İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Başkanlığında,İl Millî Eğitim Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Öztürk, Ekinözü İlçe […]

Taşımalı Eğitim Toplantısı Ekinözü’nde Yapıldı

30 Haziran 2016 - 23:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik’în ev sahipliğinde İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Başkanlığında,İl Millî Eğitim Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Andırın İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Çağlayancerit İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Öztürk, Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürü Daniye İlik, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Marangoz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü İsmail Boyraz, Pazarcık İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çilo,Ekinözü İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Davut Atılgan, Ali Bodovoğlu ve Millî Eğitim Taşımalı Eğitim Şefi Hüseyin Şahan katıldı. 

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

“Bir eğitim, öğretim dönemini bitirdik, işin doğrusunu söylemek gerekirse çok ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların bu noktalara gelmesinde sizlerin ve çalışma arkadaşlarınızın çok ciddi emek ve katkıları oldu. Geçen hafta da lisans yerleştirmelerin sınavları yapılarak tamamlandı. İlimizle ilgili çok ciddi bir sıkıntı yok Allah’a şükür. İnşallah öğrencilerimiz, velilerimiz o arzu ettikleri süreci yaşarlar” diyerek gündem dışı açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“TEOG sınavından bahsedecek olursak ilimizin ortalamasında 2 puanlık artışı oldu. Türkiye ortalaması da yükselişten yana, onun için biz hala bu süreçle ilgili çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Yönetici değerlendirme süreçlerini tamamladık. Bundan sonrada sizlerle birlikte yeni değerlendirmelerimiz olacak. Eğitim öğrektim döneminde de bazı bizleri üzen olaylar yaşadık. İntihar eden öğrencimiz oldu. Suça teşebbüs eden öğrencilerimiz oldu, öğretmenler arasında küçük çaplı huzursuzluk oldu, bazı öğretmenlerimizi trafik kazalarında kaybettik. Ama çok şükür bu küçük çaplı yaşananlar bize büyük çaplı sıkıntıya sokmadı. Ama sıkıntı oluşturmayacağı anlamına da gelmez biraz taşımalı eğitimle ilgili konuşmaya başladığımızda güvenlik tedbirlerinin ön plana çıkarılarak sürecin en iyi şeklide işletilmesini sağlamamız gerekiyor.

Geldiğim günden beri her toplantımda söylüyorum cinsel istismara, ahlaksızlığa ve vatandaşa kötü muameleye asla fırsat vermeyeceğiz. Okul müdürlerimizi de bu anlamda uyarırsanız sürecin sağlıklı olacağını düşünüyorum. Terörü övme, bölücülüğü teşvik etme gibi bütün Türkiye de olduğu gibi bazı olaylar bizde de oldu süreci tamamlayan ilk illerden biriyiz bu arkadaşların meslekten çıkarılması teklifi yapıldı, bundan sonraki süreçte Bakanlık değerlendirecek.

Stajyer öğretmen değerlendirmelerimiz devam ediyor, Eylül ayında bunlar derse girecek, bunlar arasından da bu tür insanlar çıkabilir, hepsini buradan takip etme imkânımız yok, bunların takibini de sizlere bırakıyorum. Stajyer öğretmen değerlendirmeleri ile ilgili diğer illere örnek bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımız yoğun gayret içerisinde hiç boş vakit geçirmeden onları pozitif anlamda yetiştirmeye büyük gayret sarf ettiler.

Bir aksilik olmazsa Eylül ayında bir eğitim çalıştayı yapmayı düşünüyoruz, sizden de bu konuda destek bekliyorum.

Kaçak eğitim-öğretim yapan dershaneler, kurs merkezleri ve etüt merkezleri ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Sizlerde ilçelerinizde aynı gayreti gösterirsiniz.

Gelelim özel toplantımıza, bu özel toplantıları belirli periyotlar şeklinde ilçelerimizde yapalım

Taşıma ihalesi, taşıma ödemeleri bu güne kadar Sayıştay denetimine açık değildi, bundan sonra Sayıştay denetimine açılıyor, özellikle bunun altını çiziyorum. Sayıştay denetimleri Mecliste de epey bir gündem oldu. Dolayısıyla Sayıştay hem şekil yönünden, hem usul yönünden yapmış olduğunuz işleri denetleyecek, Allah muhafaza yapmış olduğunuz hatalardan dolayı idari davaların dışında adli davalar ve zimmet çıkma durumları olabilir, onun için bu sürecin çok önemli olduğunu paylaşmış olayım.

İkinci bir hususta taşımalı eğitimle ilgili sağlıklı bir çerçeve planı hazırlamak ve uygulamak. Yemek ihaleleri ile ilgili bazı ilçelerimiz öğretmenevi ile anlaşama yapıyorlar, bunlarda pek sıkıntı olmuyor, ama hizmet satın alınan yerlerle ilgili sıkıntılar daha çok oluyor. Denetimler sık sık yapılmalı hijyen durumu, zamanında okula gelmesi çok önemli. İletişim Kanallarının açık tutulması ve karşılaştığınız problemlerin anında bize bilgilendirilmesi. Bilgi edinme kanununda yapılan değişiklikler ve e-sınav merkezimiz açılacak” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’tan sonra , İl Millî Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük konu ile alakalı bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Teftiş olarak biz anlayış olarak rehberlik ağırlıklı bir denetim çalışması yapıyoruz, olabildiğince müdürlüğümüz ve sizlerle, paydaşlarımızla eğitim-öğretim sürecine katkı yapmayı, daha iyi bir noktayı taşımayı teftiş olarak ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Taşımalı eğitimle ve yemek ihale ve dağıtımı ile  ilgili gördüğümüz aksaklıkları sizlerle paylaşmak istiyorum;

1-  Teknik şartnameler genel olarak kurumlara gönderilmiyor. Teknik şartname ekindeki yemek rasyon listesi kurumlara» gönderilmiyor. Kurum neyi, nasıl denetleyeceğini bilmiyor. Yemeklerde kullanılması gereken malzeme miktarları sağlıklı denetlenemiyor.

2-  Bazı okullarda öğrencilerin yemek yiyecekleri uygun ortamların olmadığı, öğrencilerin yemek yedikleri ortamlarda öğrencilerin fiziki yapılarına uygun masa, sandalye bulunmadığı,yeterince havalandırmanın olmadığı.

3- Yemek masalarında masa örtüsü, ekmek sepeti, peçete, bardak, tuz ve baharatlık bulundurulmadığı

4- Yemek şirketi tarafından yemek servisi için yeterli eleman bulundurulmadığı.

5- Bazı tanımlarda yemeklerde numune alınmadığı, alman numunelerin 72 saat bekletilmediği.

6-Yemek öncesi ve sonrası öğrencilere el yıkama alışkanlığı kazandırılmadığı.

7- Yemek servisi yapan elemanın hijyen belgesinin bulunmadığı, sağlık kontrollerinin yapılmadığı.

8- Nöbetçi öğretmenlerce “taşımalı öğrencilerin yemekleri tam ve zamanında gelmiştir” ibaresinin nöbet defterine yazılmadığı.

9- Yemeklerde kullanılması gereken et, sebze ve diğer malzeme miktarlarının rasyon listelerinde belirtilen gramajlara genel olarak uymadığı.

10- Teknik şartnamede 1. Kap (grup) yemeğe dahil herhangi bir yemeğin hiç olmadığı. 1. Kap (grup) yemeğin yerine 2. Kap (grup) yemekte olan çorba verildiği, ilçe tarafından hazırlanan aylık yemek menüsünün sözleşme şartlarına uyulmadığı.

11- Yemeklerin tat ve lezzetlerinin öğrenciler tarafından beğenilmediği.

12 Aylık yemek listesinin yemekhaneye asılmadığı.

13-Yemeklerin muayene teslim alma komisyonu tarafından teslim alınmadığı. ( Kamu ihale Sözleşmeleri Kanunu)

14-Şirket tarafından personel görevlendirilmediğinden yemek dağıtan okul yardımcı personelinin kep, bone önlük vs. takmadıkları.

Bu konuşmadan sonra Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak, Taşımalı eğitimle ilgili genel bilgilendirme yaptı, peşinden İlçe Millî Eğitim Müdürleri ilçeleri ile ilgili bilgiler sundular, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Ekinözü İlçe Millî Eğitm Müdürü Daniye İlik’e gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti, toplantı topluca çekilen fotoğrafla son buldu.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ