Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Gençlik Değişimi Programı kapsamında Şubat 2017 döneminde başvurusu yapılan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen “Sosyal Medyadaki Gençlik” isimli proje BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta başladı.

Proje hakkında bilgi veren BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan EL proje hakkında verdiği bilgi verdi:

Projemiz gençlerin sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini ve sosyal medyayı daha bilinçli, etkili ve verimli kullanmalarına ve gençlerin istihdam edilebilirliğine katkı sunmayı amaçlamaktadır. Proje hareketlilik faaliyeti Slovakya ve Makedonya’dan 15-30 yaş arası 14 genç ve 2 gençlik lideri, Türkiye’den 15-30 yaş arası 7 genç ve 1 gençlik lideri olmak üzere toplam 24 katılımcı ile 14 Ekim 2017 – 25 Ekim 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecektir.

Projede iletişim kişisi olarak görev alan İbrahim BAĞBUDAR ise, 12 gün sürecek faaliyet boyunca katılımcıların kültür, sanat, gençlik konularında araştırmalar yapacaklarını, bilgi toplayacaklarını, fotoğraf ve video çekeceklerini ve bütün bu bilgi ve görüntüleri düzenleyerek sosyal medyada paylaşacaklarını söyledi. Faaliyet sonunda gençlerin sosyal medya ortamında sayfalar ve bloglar, bu bilgi ve görsellerden bir de basılı materyal oluşturacaklarını ifade etti. BAĞBUDAR, Gençlerin bütün bunları yapabilmeleri için proje kapsamında Google uygulamalarının eğitimi alacaklarını böylelikle gençlerin mesleki gelişimleri sağlanarak istihdam edilebilirliklerinin artırılmış olacağını söyledi.