Sosyal Bilimler Lisesinden Örnek Çalışma

Sosyal Bilimler Lisesinden Örnek Çalışma
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sosyal Bilimler Lisesileri arasında düzenlediği ‘’OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ’’çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi proje ekibi; Türk...

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sosyal Bilimler Lisesileri arasında düzenlediği ‘’OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ’’çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi proje ekibi; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma YILDIRIM danışmanlığında, Cengiz AYTMATOV’un ‘’TOPRAK ANA’’adlı  kitabının değerlendirilmesini yaptı. Etkinlik olarak kitap, kıyafet, oyuncak toplama kampanyası başlattı. Toplanan malzemeler Cüceli Sevim Silahlı Ortaokuluna yardımda bulunuldu. Okulu ziyaret ederek öğrencilerle tanıştılar. Sınıfları ziyaret ettiler. Okulun bahçesine ağaç dikimi gerçekleştirdi. Her ağaca yazar ve şairlerin adı olan kartlar astılar.

Projeden sorumlu olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma YILDIRIM;  "sosyal sorumluluk adı altında öğrencilere; paylaşma, yardımseverlik ve ağaç sevgisini vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Öğrencilerimiz, bu  proje  ile eleştirel okuma becerileri kazandırmak hedefi doğrultusunda nesnel ve öznel eleştiri yapabilme, eski ve yeni bilgiyi sentezleyebilme, bireysel özgün bakış açısı geliştirebilme ve okuduğunu anlayabilme becerilerini kazandırdıklarını belirtti.  Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.