Maraşta Haber
Maraşta Haber

Soframızı Suriyeli Eğitimcilerle Paylaştık

Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu İlçesi TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘’Değerler Eğitimi’ kapsamında ayın konusu olan ‘misafirperverlik ‘ nedeniyle bir program hazırlanarak İlimiz Kahramanmaraş’ta geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlerle  birlikte İl ve İlçe Millî Eğitim yöneticilerinin katılımı ile öğle yemeği birlikte yenildi. Suriyeli eğitimciler okula gelişlerinde karanfillerle karşılandı. Program TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu […]

Soframızı Suriyeli Eğitimcilerle Paylaştık

18 Aralık 2015 - 10:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu İlçesi TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘’Değerler Eğitimi’ kapsamında ayın konusu olan ‘misafirperverlik ‘ nedeniyle bir program hazırlanarak İlimiz Kahramanmaraş’ta geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlerle  birlikte İl ve İlçe Millî Eğitim yöneticilerinin katılımı ile öğle yemeği birlikte yenildi.

Suriyeli eğitimciler okula gelişlerinde karanfillerle karşılandı. Program TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü İlknur Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Kılıç yaptığı konuşmada Türk toplumunda misafirperverliğin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı.

“Türk Milletinin misafirperverliği dünyaca takdir edilen bir kültür mirasıdır. Türkler, evine gelen misafir, kim olursa olsun kendi ailesinden birisi gibi kabul eder ve en değerli şeylerini ona ikram eder” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuştu ve şunları dedi:

‘’Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. İslam dininin özünde, kültüründe; komşusu aç iken tok yatmamanın, kendisine ikram edileni bir arkadaşıyla bir misafiriyle paylaşmanın bir erdem olduğunu biliyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birisi şu salonu dolduran misafirlerimiz, mesai arkadaşlarım ve ev sahibi arkadaşlarımızdır.

Tarihin çok eski dönemlerinden beri Suriye ile Türkiye arasında çok yakın akrabalık ve dostluk ilişkileri olmuştur. Hatta bu arkadaşlıklar, dostluklar ve komşuluklar bizim Güneydoğu’nun barak havasına intikal etmiş, Ezo Gelin türküsünü ve hikâyesini dinleyerek bu günlere gelindiğini de biliyorum. Bizim, Suriye’de akrabalarımız, tanıdıklarımız, arkadaşlarımız var. Suriyelilerin de Türkiye’de akrabaları, arkadaşları ve dostları var. 

Biz bugün Türkiye Cumhuriyetinin tanımış olduğu imkânlarla burada yaklaşık olarak 20 bin Suriyeli öğrenciyi okullaştırmanın çabası içerisindeyiz. Şu an itibariyle 31 Okulumuzda Suriyeli kardeşlerimizin, Suriyeli öğretmenleriyle birlikte eğitimini yapıyoruz. Bugün de onlarla suyumuzu paylaştığımız, havamızı paylaştığımız, evimizi paylaştığımız bu kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Burada bulunan ve diğer kardeşlerimizden bir istirhamım olacak, bu talebim şu. Hala okullaştıramadığımız öğrencilere sizlerin vasıtasıyla ulaşıp onların okullaşmasını sağlamak. Eğer onları okullaştıramazsak, onları sokaklarda, çarşılarda, pazarlarda arada kaybolup gitmelerine, kötü yollara düşmelerine engel olamayız. Onun için sizin çok yoğun gayretinizin, çabanızın olmasını arzu ettiğimi ifade ediyorum ve bunun peşinden şunu söylemem gerekir ki mutlaka karşılaştığınız zorluklar, sıkıntılar, problemler vardır. Ama onları sevginizle, saygınızla, fedakârlığınızla, gayretinizle inşallah aşarsınız.

Çok acı çektiğinizi, imkânsızlıklarla karşılaştığınızı, gözünüzün hala memleketin bir köşesinde devam eden bu acının bir dönüş olduğunu biliyorum. Sizden şikâyetçi olarak değil de bir kardeşinizin, bir dostunuz, bir yakınınız olarak bir an önce bu sıkıntının, bu savaşın, bu problemlerin bitmesini bütün arkadaşlarımla birlikte, bütün kalbimizle temenni ediyoruz.

İyi günde arkadaşınız, seveniniz ve dostunuz çok olur. Ama önemli olan kötü günde yan yana, omuz omuza, destek olarak durabilmektir. Biz bugün hem gönlümüzü, hem ülkemizi, hem de soframızı size açtık. Diliyorum ki bu sıkıntılar bu problemler biter, bu tanışıklıklar, bu dostluklar devam eder.”

Akkurt’un konuşmasından sonra Melek İpek İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz tarafından Suriyeli öğrencinin yaptığı anlamlı bir resim tablosu İl Millî Eğitim Müdürüne takdim edildi, peşinden günün anısına yine Erol Yorulmaz kendisinin yaptığı bir tabloyu TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü İlknur Kılıç’a armağan etti.

 ‘’ Anadolu’nun ve Türk insanının en güzel geleneklerinden biri de dininin gereği olan misafirperverliktir. Misafir Anadolu insanının olmazsa olmazlarındandır.’’ Diyerek konuşmasına başlayan okulun Tarih öğretmeni Zeynep Sultan Çakmak, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

Bir eve misafir geldiği zaman o evde sevinç olur, ev sahibi ise gelen misafirlerine en güzel ikramlarda bulunur, bu ikramları hazırlarken ne yorulurlar, ne de usanırlar. Ellerinden ne geliyorsa onları hazırlayıp misafirlerine en güzel şekilde ikram ederler.

Şu inançla da misafirin değerinin yüksek olduğunu adeta haykırırlar. “Misafir on kısmetle gelir, birini yer dokuzunu bırakır gider.”  felsefesi ile insanlığın iftihar tablosu peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) “Misafir, rızkıyla gelir, ev sahiplerinin günahlarının affedilmesine vesile olarak çıkıp gider.” hadisi ışığında Müslüman Türk milletinin misafire verdiği önem daha da artar. Misafir baş tacı olur, misafir Allah’ın misafiri konumunda ağırlanır.

Bizlerde sizleri bu amaçla misafir ettik inşallah memnun kalırsınız” dedi

Program, Okul öğrencilerinden Arife Küçükönder’ni “Tanrı Misafiri” adlı şiirini okuması ve peşinden de öğrencilerinden Ayşe Milcan’ın Misafirlikle ilgili Hadis-i Şerifleri okumasıyla tamamlandı ve yemek ikramı yapıldı. Program toplu çekilen fotoğrafla son buldu.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Sıddık Şirikçi, Ahmet Akküncü, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri:Ramazan Paksoy, Mustafa Duran, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Yahya Dertli, Yunus Haskılıç, Yılmaz Bozdere, Mehmet İspir,Dulkadiroğlu TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Melek İpek İlkokulu, Kanuni Ortaokulu yöneticileri ve Suriyeli öğretmenler katıldı.  

IMG_1545 IMG_1550 IMG_1552 IMG_1553 IMG_1558 IMG_1560 IMG_1562 IMG_1563 IMG_1566 IMG_1567 IMG_1571 IMG_1572 IMG_1574 IMG_1575 IMG_1576 IMG_1577 IMG_1581IMG_1592IMG_1578   IMG_1595 IMG_1600 IMG_1603 IMG_1606 IMG_1609 IMG_1611 IMG_1621

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ