Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şifa Hatun MTAL’nin Mezuniyet Töreni

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şifa Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 3. Mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki program başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben  İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  “018-2019 öğretim yılı 3’cü mezuniyet törenine hepiniz hoş […]

Şifa Hatun MTAL’nin Mezuniyet Töreni

17 Haziran 2019 - 8:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şifa Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 3. Mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ki program başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben  İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 “018-2019 öğretim yılı 3’cü mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu gün öğrencilerimizin en mutlu günüde onları mezun etmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Okul Müdürü Alaiddin Köse daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, 24 Ekim 2016 tarihinde Onikişubat Anadolu Lisesi binasında eğitim ve öğretime açılmıştır. Yeni açılan bir okul olmamıza rağmen kısa sürede Bakanlığımızın, Valiliğimizin kaymakamlığımızın, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, velilerimizin, öğretmenlerimizin, çalışanlarımızın, bizlere destek olan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile kurumsallaşmamızı sağlamış bulunmaktayız. Okulumuzda 21 öğretmen görev yapmakta, 9 sınıfta 68,10 sınıfta 67,11 sınıfta 36, 12 sınıfta 68 toplamda 239 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.

Mezun olan öğrencilerimizi akademik, mesleki, ahlaki bilgi ve becerilerle donanmış, yükseköğretime ve çevrenin istihdam ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte, kamu sektörü ve özel sağlık sektörlerinin öncelikle tercih ettiği standartta ebe yardımcı, hemşire yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni olarak eğitimlerini tamamlamış bulunmaktayız.

Bugün onlar için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor, yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize ve aldığınız eğitime inanın, güvenin. Her zaman ümitli ve güçlü olunuz.

Geleceğin sağlıkçıları olarak, buradan aldığınız kaliteli eğitimle mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza, hastalarınıza şefkat ve merhametle davranacağınıza, şifa dağıtacağınıza inanıyorum. Bu kutsal vatanımıza, bu yüce devletimize ve Aziz Türk milletine, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağınızdan; kendinizi sürekli geliştirerek, değişen teknolojileri kullanarak, güler yüzle, özveriyle, disiplinle çalışacağınıza eminim. Meslek hayatınızda hep güler yüzlü olun, yapıcı, yenilikçi olun, hastalarınızla empati kurun, şefkatli ve merhametli olun!

Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için sağlıkçı kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle, yeni mezunlarımıza girecekleri ÖSYM sınavlarında ve hayatta başarılar diliyor, sevgiyle uğurluyoruz. Diploma almaya hak eden sevgili öğrencilerimizi, onlardan desteğini esirgemeyen anne ve babaları, onları bu başarıya ulaştıran değerli öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” Dedi.

Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen’de yaptığı kısa konuşmasında şunları dedi:

“Biz tüm öğrencilerimizi bu vatana, bu millete, bu ülkeye değer veren öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler 2023 vizyon eğitimi doğrultusunda “ Aklı Selim Kalbi Selim Ve Zevki Selim” bir şekilde bu vatana hizmet edecekler. Bugün burada mezun olacak öğrencilerimize de girecekleri Üniversite sınavında ve bundan sonraki eğitimlerinde başarılar diliyorum”.

Konuşmalardan sonra Kafkas gösteri ekibi izleyenleri yaptığı gösterilerle coşturmaya yetti.

Kafkas Ekibinin gösterisinden sonra Mezun Öğrenciler Adına Okul Birincisi Ayşe Çam duygusal bir konuşma yaptı.

“12 yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık.

Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum bayrağı sizlere teslim ederek.

Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi… Ancak, mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz.”

Bu konuşmadan sonra Bayrak ve Flama teslimi yapıldı. 12. Sınıf Öğrencisi Gülşen Eskigölge, bayrağımızı 11. Sınıf Öğrencisi Mehmet Güleç’e ve 12. Sınıf Öğrencisi Musa Mert can, Okul Flamasını 11. Sınıf Öğrencisi Mahinur Özkul’a teslim etti.

Okul üçüncüsü Serpil Kaba, okul ikincisi Gülşen Eskigölge ve okul birincisi Ayşe Çam’a plaket takdimi yapıldı. Peşinden Okul birincisi Ayşe Çam okul kütüğüne isim künyesini çaktı ve mezuniyet pastası kesildi.

Efeler Halk Oyunları ekibinin gösterisi izleyenlere ayrı bir canlılık kattı.

Topluca Meslek Andı, Meslek Dersleri Öğretmeni Semiha Can yönetiminde okundu ve Mezuniyet Belgelerinin Dağıtımı gerçekleştirildi, kepler havaya fırlatılarak programa son verildi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ