Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Sevim Sirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş Esnaf Sanatlar Odasının katkılarıyla yapılan ”Kahramanmaraş Geleneksel El Sanatları Sergisi” açılışı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapıldı.

Habere ait fotoğraflar için tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Toğuz, “Kadim medeniyetimizin el sanatlarını gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Milli Mücadelenin 100’üncü yılında Kahramanmaraşlı sanatkarlar ve zanaatkarlarımız tarafından birbirinden güzel el sanatlarımızı sergisini açtık. Bu sergiler ile yeni nesile eskiden atalarımızdan bize miras olan çok güzel eserleri unutturmamak adına kurslar da düzenledik. Bu gibi organizasyonları gerçekleştiren ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışa Dulkadiroğlu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Toğuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci , Okul Müdürü Fahrettin Kerim Üstündağ, Müdür Başyardımcısı Leyla Çakmak,Ayakkabıcalar Odası Başkanı Ali Köfte  ile müdür yardımcıları  öğretmenler, ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliğinin bazı oda başkanları  katıldı. Sevim Sirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları, Tekstil Teknolojisi ile Kuyumculuk Teknolojisi alanlarına ait ürünlerin tanıtıldığı sergi, 7 Şubat Cuma günü saat 17.00’a kadar ziyaretçilere açık olacak.