Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu İlçesi Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Proje Destekleme programı kapsamında  “ Penceremizden Motiflere Uzanan Yol” adlı proje sergisi 11.01.2017 tarihinde Çarşamba günü saat 14.00 de  açıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

GENÇDES: Gençlerimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımı artırmayı amaçlayan sanatın çeşitli dallarında geliştirecekleri projelerini hayata geçirebilmelerini sağlayan destekleme programıdır.

Proje 26 kasım2016 tarihinde sözleşme imzalanarak başlandı. 31 Aralık 2016 tarihinde kısa bir süre içinde bitirildi.

Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin giriş pencereleri ve tüm katlarda yer alan merdiven başlarındaki camlara vitray tekniği ile Osmanlı motifleri işlendi.  Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin yaptığı 20 tablo sergilendi.

Projeyi,   Müdür Yardımcısı Leyla Çakmak, Görsel sanatlar öğretmeni Eda Kara ve İngilizce Öğretmeni Salih Kızgut yürüttü.

Sergi açılışına Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Turizm müdürü Seydihan Küçükdağlı, Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakcı , Maarif Müfettişler Başkanı Fevzi Küçük, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube müdürleri, çevre  okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Sergiden sonra katılımcılara yiyecek içecek bölümünün birbirinden güzel ikramları oldu.