Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şehit. Jnd. Uzm. Çavuş  İsa Özkan’ın adı Kütüphanede yaşayacak

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Abdullah Çinkaya Anadolu Lisesinde açılan Kütüphaneye,  27 Haziran 2018 tarihinde Kahramanmaraş Ekinözü Kazıktepe bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan’ın adı verildi. Kütüphanenin açılışı nedeniyle Abdullah Çinkaya Anadolu Lisesinde bir tören düzenlendi törenin açılışına, İl Jandarma Komutanı, Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Onikişubat […]

Şehit. Jnd. Uzm. Çavuş  İsa Özkan’ın adı Kütüphanede yaşayacak

22 Haziran 2020 - 15:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Abdullah Çinkaya Anadolu Lisesinde açılan Kütüphaneye,  27 Haziran 2018 tarihinde Kahramanmaraş Ekinözü Kazıktepe bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan’ın adı verildi.

Kütüphanenin açılışı nedeniyle Abdullah Çinkaya Anadolu Lisesinde bir tören düzenlendi törenin açılışına, İl Jandarma Komutanı, Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut,İl Millî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş, Ömer Güner , askeri ve millî eğitim personeli katıldı.

Sosyal Mesafe kuralı ve maskeli tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, yaptı.

“Okullar, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak mekânların en başında geliyor, çocuklar ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatıdır. Biz okullarımızda çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verebilirsek geleceğin Türkiye’si o kadar güçlü, o kadar sağlam temele sahip olacağın göstergesi olacak.  İşte okullarımızda verdiğimiz eğitimin en temel noktasında gençlerimize, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmektir.  Bilginin hepsini çocuğun kafasını yerleştirmemiz ve ezberlemesini sağlamamız mümkün değildir. Biz çocuklarımıza, öğrencilerimize hangi bilgiyi ne zaman, nerede ve nasıl bulacağı öğretebilmek okullarımızda yapılması gereken davranışların başında gelmektedir.

Bazı kütüphaneler gittiğimizde, o kütüphanenin göz zevki vermediğini görüyoruz ve bu durum kitap okuma aşkı oluşturmuyor.  İşte bu tip projelerle eski kütüphanelerimizi yenileyip, zengin olmayan kütüphanelerimizi her çeşit kitapla zenginleştirerek çocuklarımızın faydalanması için hizmetine sunuyoruz.

Ben öncelikle kütüphanemizin açılışına emek ve katkı sunan Jandarma teşkilatı başta olmak üzere herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum “dedi.

 

Konuşmadan sonra   ‘’yaşayan şehit kütüphaneleri ”platformunun desteğiyle yaptırılan şehit jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan’ın adının yaşayacağı okul kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra  Onikişubat Kaymakam Keçeli, mikrofonumuza şunları dedi:

 “Şehitlerimizi, kalplerimizde, gönüllerimizde yaşattığımız gibi, İl Jandarma Komutanlığımızın koordinesinde, okulumuzun kütüphanesinde zenginleştirme çalışması yapılmış ve Kütüphanemize 2018 tarihinde Kahramanmaraş Ekinözü Kazıktepe bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan şehidimizin ismini vererek hem onun ismini yaşatmak, hem gençlerimize, öğrencilerimize vatan sevgisini, şehitliğin ve şehadetliğin önemini daha iyi hissettirmek için bir açılış gerçekleştirdik.

Ben emek veren herkese teşekkür ediyorum, çok güzel bir kütüphane olmuş, başta İsa Özkan olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun.”

Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada, Abdullah Cinkay Anadolu Lisemizde, Şehit İsa Özkan adına, şehit yakınlarının ve gönüllü vatandaşlarımızın katkılarıyla yaklaşık 5 bin kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışını yaptık. Özellikle burada ki öğrencilerimizin bu kitaplardan faydalanmaları hususunda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum.

Öğrencilerimizin, şehitleri ala unutmamalarını, gönüllerinde yaşatmalarını, ülkemiz toprağının bu şehitler vasıtasıyla korunduğunu ve biz huzur içerisinde yaşadığımızı onlar tarafından sağlandığını ve zihinlerinde bu düşüncenin yer etmesi anlamında bu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Şehit ailesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Başta Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

JEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ İSA ÖZKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Şehit  jandarma uzman çavuş İsa ÖZKAN ,20 Ocak 1993 tarihinde Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır.27 Nisan -10 Temmuz 2015 tarihleri arasında İzmir-Foça jandarma komando okulu komutanlığı emrinde, ‘Terörle mücadele Harekâtı” kursunu tamamlamasına müteakip,24 Ağustos 2015tarihinde Kahramanmaraş il jandarma komutanlığı emrinde göreve başlamıştır.

Jandarma uzman çavuş İsa ÖZKAN 27 Haziran 2018 tarihinde Kahramanmaraş Ekinözü Kazıktepe bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur, jandarma uzman çavuş İsa ÖZKAN bekardır. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.”

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ