Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi Kütüphaneye Kavuştu

Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ’ın ismi daha önce Onikişubat İlçesinde okula verilmişti. Şehit  Akif Akçadağ Anadolu Lisesi ismini taşıyan bu okulul da, bu kezde şehidimizin ismini taşıyan kütüphanenin açılışı gerçekleşti. Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Onikişubat Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi Müdürlüğü ve okul öğrencilerinin katkıları […]

Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi Kütüphaneye Kavuştu

01 Mart 2022 - 6:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ’ın ismi daha önce Onikişubat İlçesinde okula verilmişti. Şehit  Akif Akçadağ Anadolu Lisesi ismini taşıyan bu okulul da, bu kezde şehidimizin ismini taşıyan kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Yeni Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Onikişubat Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi Müdürlüğü ve okul öğrencilerinin katkıları ile oluşturulan kütüphanenin açılışına , Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf  Kahraman , Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Öztürk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, şehidimizin annesi Serpil Akçadağ ile babası Bekir Akçadağ, şehidimizin yakınları okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

PROGRAMA AİT KONUŞMA VE DUA VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=P3T9bwR2ZKw&t=39s

 

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış programı, Şehit Akif Akçadağ’ın özgeçmişinin okunması ve slayt gösterisi ile devam etti.

Okul Müdürü Mehtap Ayas’ın konuşmasının ardından şehidimizin anne ve babası katılımcılara seslendi. Ardından Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli bir konuşma gerçekleştirdi.

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek Şehit Akif Akçadağ adına yapılan kütüphaneye katkı sağlayanlara şükranlarını iletti.

 

TÖRENE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=tNskbINa5kw&t=58s

 

 Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli’nin konuşmasının akabinde şehidimizin ailesine ve kütüphanenin kurulmasına katkı sağlayanlara plaket takdimi gerçekleştirildi.Sonrasında kütüphanenin açılış kurdelesi kesilerek şehidimiz için dualar edildi. Kütüphane gezisinin ardından açılış sona erdi.

Öğretmenler odasında okul öğretmenleriyle biraraya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Eğitim adına anlamlı bir sohbet gerçekleştirdi.

Programın son bölümünde , okul bahçesinde öğrenciler ile bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  iyi insan olabilme adına önemli mesajlar verdi.

ŞEHİT AKİF AKÇADAĞ’IN ÖZGEÇMİŞİ

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde Bekir ve Serpil Akçadağ çiftinin 5 çocuğunun ortancası olarak dünyaya gelmiştir. Fatih Şekkeli İlköğretim Okulu’nu bitirdikten sonra Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgisayar ve Otomasyon Ön Lisans Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü başarı ile bitirdikten sonra çeşitli bilgisayar ağ ve donanım firmalarında çalışmıştır. Akif Akçadağ, bayrak aşkı ile dolu bir ailenin evladı olarak yetiştiğinden hayalinde asker olma, komando beresini şanlı bir şekilde takma isteği vardı. 2014 yılında girmiş olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri-Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubaylık sınavını başarı ile kazanan Akif Akçadağ, 2015 yılında Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda astsubaylık eğitimini bitirdikten sonra İstanbul’da yer alan K.K.K. Piyade Okulu’nda sınıf eğitimi ve ardından dağ komando eğitimini de almıştır. Ardından ilk görev yeri olan Iğdır’ın Aralık ilçesine karakol astsubayı olarak atanır. Iğdır/Aralık’tan Kırklareli/Lüleburgaz 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na atanmıştır. Buradaki görevi süresince geçici görevlendirme ile sırasıyla Mardin/Kızıltepe, Mardin/Nusaybin ve daha sonra Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye/Rasulayn ile Suriye/İdlib kentlerinde görev almıştır. Kahramanca görevini yerine getiren, hiç bıkmadan, “öf ” bile demeden görevden göreve koşan Akif Akçadağ, 27.02.2020 tarihinde Rusya ve Suriye rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonrasında 36 kahraman silah arkadaşları ile şehadet şerbetini içmiştir. Kabri Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi Mezarlığı’nda bulunmaktadır.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğ...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Arama Kurtarma Birimi, ekip lideri Muhammet Kılıçsalayan koordinesinde, An...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ