Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un başkanlığında Onikişubat Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

‘’Toplantımıza Hoş geldiniz, ilimize ikinci Fen Lisesi onayının geldiğini müjdesini vererek, toplantımıza başlamak istiyorum” diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  toplantının amacının son bir yılın değerlendirmesi olduğunu belirtti. İlimizden 469 öğretmen gittiğini ve ilimize 479 öğretmen geldiğini, Öğrenci ve velilerle birebir iletişim kurulduğu için rehberlik hizmetlerinin çok önemli olduğuna, okullardaki rehberlik çalışmalarının daha fazla yoğunlaştırılması gerektiğine, idarecilerden de bu konuda hassas davranmalarını gerektiğine, İnternet ortamlarının güvenilir olmadığına, öğretmenlerin facebook, twitter,… gibi sanal sitelerde mümkün olduğunca dikkatli yorumlar yapmaları gerektiğine dikkat çekti ve katılımcılara söz vererek toplantıdan ayrıldı.

 Toplantı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi’nin konuşmasıyla devam etti. Şirikçi, okul ziyaretleri, “Dijital rehberlik’’, Görsel medyanın çocuklarda neden olduğu sıkıntılar konularına değinerek bunların önlenmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcılara teşekkür etti.

Özel Eğitim ve Rehberlik Servisi Şube Müdürü Ramazan Balkis, çocukların sosyalleşmesi açısından veli eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini belirtti.