Maraşta Haber
Maraşta Haber

PROJE OKULLARINDAN TYT PROVASI

ÖSYM tarafından yapılacak 2024 YKS sınavına sayılı günler kala, öğrenciler birebir TYT heyecanı yaşadı. Kahramanmaraş’ ta 6 güzide okulunun 12.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan TYT simülasyon sınavı başarılı bir şekilde uygulandı. 25 Şubat 2024 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın uygulama yeri yine Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi binası oldu. Sınava; Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, […]

PROJE OKULLARINDAN TYT PROVASI

01 Mart 2024 - 7:15A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

ÖSYM tarafından yapılacak 2024 YKS sınavına sayılı günler kala, öğrenciler birebir TYT heyecanı yaşadı. Kahramanmaraş’ ta 6 güzide okulunun 12.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan TYT simülasyon sınavı başarılı bir şekilde uygulandı.

25 Şubat 2024 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın uygulama yeri yine Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi binası oldu. Sınava; Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, TOBB Fen Lisesi, Kahramanmaraş Fen Lisesi, Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadriye Çalık Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri girdi.Yaklaşık 600 öğrencinin girdiği sınav, saat 10.00’da başlayıp 13:00’te sona erdi.

 

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=rOWH4vPxYGs

 

Sınav ÖSYM tarafından hazırlanan YKS kılavuzundaki kurallara göre yapıldı. Buna göre, sınava giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmadı. Ayrıca saat  10.00’dan sonra binaya giriş yapan öğrenciler de sınava alınmadı. Sınavda sorulan 120 soruya 165 dakika süre verildi. İlk 120 dakika ve son 15 dakika sınav salonundan çıkışa izin verilmedi.

 

Her okulun birincisine ödül verildi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan 6 proje okulu arasında düzenlenen TYT simülasyon sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Törene; İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Üzüm, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Şairler Tepesi tesislerinde gerçekleştirilen törende, açış ve takdim konuşmasını Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Müdürü Vural Gök yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, yapılan çalışma ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı. Milli Eğitim Müdürü Kahraman,  öncelikle bu çalışmayı yapan şehrimizin en gözde 6 okulunun yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu sene bu sınavın ikincisini gerçekleştirmiş olduk. Birincisini aralık ayında yapmış idik. Bu sınavlardaki gayemiz, sizleri haziran ayında gireceğiniz ve geleceğinizi şekillendirecek  YKS sınavının  heyecanını ve tecrübesini yaşatmak. Bu sınavlar hayatımızın bir gerçeği. Ortaokulu bitirdiniz, LGS sınavına girdiniz ve şu anda okuduğunuz okullara yerleştiniz. Şimdi aradan 4 yıl geçti ve önünüzde yine bir sınav var. Bu sınav da sizin geleceğinizi belirleyecek. Hayat bu şekilde, hep sınavlarla devam ediyor. Duamız ve temennimiz; uzun bir çalışma, gayret ve emeğin neticesinde gönlünüzdeki üniversitelere ve bölümlere yerleşmeniz. Rabbim başarınızı daim eylesin. Hepinizi bir kez daha tebrik ediyor, emek verenlere de teşekkür ediyorum, dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman’ın konuşmasından sonra okullarında birinci olan öğrencilere plaket ve hediye takdim edildi.

Kahramanmaraş Fen Lisesi birincisi İsmet Kara plaket ve ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman’ın elinden aldı.

Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birincisi Zeynep Erva Bekar ise plaket ve ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Üzüm’ün  elinden aldı.

TOBB Fen Lisesi birincisi Duru Özer‘e ise ödül ve plaketini Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Kösekul takdim etti.

Kadriye Çalık Anadolu Lisesi birincisi Hasan Gökçe’nin ödül ve plaketini Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat takdim etti.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ