Kısa adı TEÇSEN olan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kahramanmaraş Şubesi Mavi Kapak Kampanyasına verdikleri destekle engellilere umut olacaklar.

TEÇSEN Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Canan Nacar, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kılınç, İsmail Palta ve Osman Kırkgeçit yaptıkları basın açıklamasın da Kız İmam Hatip Lisesi’nde Kantincilik yapan A.Kadir Gülmez’in öncülüğünde ve sosyal paylaşım sitesi Edeler diyarının desteğiyle“Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım’ Kampanyası”nı gönülden desteklediklerini kendilerinin de bu kampanya doğrultusunda engelliler için bir nefer olarak çalışacaklarını ve umut olacaklarını ifade ettiler.

Kahramanmaraş İl Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası  (TEÇ-SEN) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri Kahramanmaraş’ta kampanyaya kıvılcım veren Yardım Gönüllüsü A.Kadir Gülmez’e topladıkları 100 kg. kadar  plastik mavi  kapakları  teslim ederek kampanyaya destek verdiler.

Toplanan plastik kapakları Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) üyelerinden teslim alan yardım gönüllüsü A. Kadir Gülmez, Yapılan işin oldukça faydalı olduğunu ve bu gibi kampanyaya desteklerin daha çabuk ve daha kolay engelli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılaşama adına imdada yetişme adına daha ekili olacaktır diye düşünüyorum dedi. Kampanyaya destek olmak isteyenlerin 0532 553 52 92 numaralı telefondan arayarak toplanan kapakları bizlere teslim edebilirler çağrısında bulunarak “Ben bu duyarlı iş yerlerine ve vatandaşlara sesleniyorum. Plastik kapakları lütfen atmayın ve bizlere ulaşın, çünkü o kapaklar engelli vatandaşlarımıza umut oluyor” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ta yürütülen kampanya ile engelli vatandaşların engelini bir nebzede ortadan kaldırmak adına Tekerlekli sandalyeler temin ediliyor. Kampanya çerçevesinde okullara ve ana caddelere mavi kapak toplama kumbaraları yerleştiren A.Kadir Gülmez Engellilerin yardım umudu oluyor.  Kapak toplama kampanyasını şehrin her bölgesinde yaygın hale getiren Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nin kantinini işleten A.Kadir Gülmez kampanya ya destek olmak isteyen vatandaşlar ile irtibata geçerek toplanan kapakları tahsis edilen araçlar ile evlerden ve iş yerlerinden teslim alıyor ve kampanya her geçen gün büyüyerek anlamlaşıyor.