Maraşta Haber
Maraşta Haber

Özel Sektörün Genç Ziraat Mühendisleri Adaylarından Beklentileri

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi ve Biyosistem Öğrenci Topluluğu tarafından “Özel Sektörün Genç Ziraat Mühendisleri Adaylarından Beklentileri” konulu panel düzenlendi. Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fatih Kıllı yaptı. Ülkemizin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fatih Kıllı, […]

Özel Sektörün Genç Ziraat Mühendisleri Adaylarından Beklentileri

02 Mart 2015 - 18:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi ve Biyosistem Öğrenci Topluluğu tarafından “Özel Sektörün Genç Ziraat Mühendisleri Adaylarından Beklentileri” konulu panel düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fatih Kıllı yaptı. Ülkemizin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fatih Kıllı, gerek devlet bünyesinde gerekse iç ve dış pazar koşulları doğrultusunda özel sektöre liderlik yapabilecek, vizyon kazandırabilecek; teknisyen, tekniker, ziraat mühendisleri yetiştirilmesinin önemine değindi. Öğrencilerin kendilerini iş dünyasının beklentilerine göre yetiştirmelerini kaydeden Prof. Dr. Fatih Kıllı, “Üniversitelerde eğitimi öğrencilere anahtar olarak veriyoruz. Öğrenciler iş dünyasının beklentilerini dikkate alarak bu anahtarı iyi kullanabilirse her kapıyı açacaklarına inanıyorum.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız ise, öğrencilerle özel sektörü buluşturmak için böyle bir panel düzenlediklerini belirterek, özellikle ziraat mühendislerinin kendilerini yetiştirmeleri durumunda özel sektörde de her zaman iş bulacaklarını ifade etti.

A KAYGISIZ

Panelin birinci oturumda konuşan Ahmet Eldeniz, Serap Vuslat Ketmen ve Eşref Şekerli iş dünyasının ziraat mühendislerinden beklentilerini dile getirdiler.

Ahmet Eldeniz, yaptığı konuşmada tarım makineleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin teorik bilgi almasının yanında tarım alanlarında da uygulamalı olarak eğitimlerini devam ettirmeleri tavsiyesinde bulundu. Üniversitelerin, tarım işletmeleri ile işbirliği yapmaları gerektiğini vurgulayan Eldeniz, piyasada yetişmiş ve nitelikli ziraat mühendisi ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ziraat Mühendisi Serap Vuslat Ketmen ise, ziraat mühendisinde olması gereken vasıflardan bahsederek, öncelikle bu bölümü tercih ederken bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Özel sektörün işini seven, elini taşın altına koyabilecek ziraat mühendisleri istediğini belirten Ketmen, öğrencilere yaptıkları işte en iyi olmaları gerektiğini tavsiye etti.

F KILLI

Girişimci Eşref Şekerli, tarım ve hayvancılığın işgücüne dayalı olduğunu ve sosyal yaşamı kısıtlayan bir çalışma alanı olduğunu ifade ederek sektörde yaşanan sorunlardan bahsetti. Sektörde yetişmiş, hedefi olan, idealist, işini severek yapan, risk alan ziraat mühendislerine ihtiyaç olduğunu kaydeden Şekerli, girişimci olarak en büyük sorunlarından birinin kaliteli eleman bulamamak olduğunu ifade etti.

Panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panel, konuşmacıların soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

3_DSC5488

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ