Maraşta Haber
Maraşta Haber

Özel Eğitim İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afşin’de yapıldı!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un Başkanlık ettiği Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Uygulama Merkezileri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afşin İlçesi  Özel Eğitim Uygulama Merkezinde yapıldı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un Başkanlık ettiği toplantıya Milli, Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir […]

Özel Eğitim İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afşin’de yapıldı!

26 Eylül 2018 - 22:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un Başkanlık ettiği Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Uygulama Merkezileri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afşin İlçesi  Özel Eğitim Uygulama Merkezinde yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un Başkanlık ettiği toplantıya Milli, Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, İl Millî Eğitim Özel Eğitim Bölümü Şefi Bayram Metin, Kahramanmaraş ve İlçeleri Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri katıldı.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezinde Kahvaltılı olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulunun çok güzel bir Eğitim ortamı haline getirildiğini belirterek Öğretmenlerinde özveriyle bu kurumda öğrencilere eğitim verdiklerini belirtti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt şunları söyledi;

“Evet öncelikli olarak ev sahibi ilçe müdürümüze, okul müdürümüze ve değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı bir toplantı olmasını diliyorum.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik faaliyetleri çerçevesinde temel Vizyon olarak belirlediği uyuşturucu,  daha doğrusu bağımlılıkla mücadele yani buna her türlü bağımlılığı ekleyebiliriz, teknoloji bağımlılığını sigara, içki bağımlılığı gibi diğer bağımlılıklar da dahil ederek bağımlılıkla mücadele diyebiliriz. İkisi de istismar konularını temel Hedef olarak aldı. Biz özellikle bu kurumlarımızda toplantısını yaptığımız bu kurumlarımızda meydana gelebilecek, bu türden faaliyetlerin önlenmesi adına okul müdürlerimizden, oradaki çalışan öğretmenlerimizden, rehber öğretmenlerimizden katkı ve dikkat bekliyoruz. Çünkü bunlar kendi içinde görüşülen, konuşulan sadece kendi haliyle kalan alanlar değil daha hassasiyet oluşturan alanlar ve bunların önemli olduğunu gelebilecek her türlü çalışmanın faaliyetinin, talebin bu çerçevede değerlendirilmesini istiyoruz.

Bu bütün okullarımıza da Şamil olacak bir süreçtir. Rehberlik Araştırma Merkezi müdürlüğümüzün de burada bulunması hesabıyla bunları paylaşıyoruz ki bütün rehber öğretmenlerimize bu vesileyle okul müdürlerimize bu mesajlarınızın ulaşmasını temenni ediyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle son derece iyi durumlara geldik bunun, öncesinde Türkiye’de engellilerle ilgili olarak birçok engel vardı, bir asansörün, bir engelli merdiveninin kurulacak olmuş olması bile çok sansasyonel bir olaydı. Ama bugün çok şükür eğitimlerini alabilecek, faaliyetlerini sürdürebilecek normal yaşamın içerisinde hareket edebilecek durumdalar. Bunun içinde bize bu imkanları sağlayan devlet büyüklerimize müteşekkiriz.

Bize düşen de onların daha iyi ortamlarda eğitim almaşı, daha güzel alanlarda eğitim faaliyetlerini devam ettirmesi olacak. Burada bulunan arkadaşlarımızın da zaten varlık gerekçeleri, varlık sebepleri bunun üzerine bina edilmiş alanlar. Onların birilerinin merhametine, sevgisine, şefkatine mecbur ve mahkum onların üzerinden geçimlerini sağlayacak insanlar olmanın dışına çıkararak kendi yetenekleri ile becerileri ile gayretleriyle çalışmalarıyla, hayatlarını devam ettirecek ve mümkün olan en az yardımla bu süreci sürdürecek kişiler olmasını istiyoruz.

Biz burada eğitimlerimizi verirken onların iyi ortamlarda eğitim almalarını düşüneceğiz ama kendilerini geliştirmemiz için zaman zaman zorlanacağız, bu zorlukların üstesinden gelmeleri için de çaba ve gayretlerimiz olacak. Onlara göstereceğimiz merhamet sevgi ve şefkat Onların bir şeyleri yapmasının engelli değil onları becermesinin zorlukların üstesinden gelmesinin çalışması olacaktır. Bu çabaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahir Turan  ilçede farklı okulları ziyaret etmek amacıyla toplantıdan ayrıldı. Toplantıya İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy başkanlık etti ve katılımcılardan tek tek görüşlerini aldı, onların taleplerine icabetten gerekli açıklama ve değerlendirmeleri yaptı.

Toplantıdan sonra misafir okul ve kurum müdürleri Eshab-ı Kehf Külliyesini (Yedi Uyurlar)ziyaret ederek gezdiler.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ