Maraşta Haber
Maraşta Haber

Özel Eğitim Farkındalık Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen başkanlığında Onikişubat Belediyesinin fiziksel ve zihinsel engelliler komisyonu üyeleri, anaokulu, imam hatip ortaokul  ve her türlü lise müdürleri ile Özel Rekor İlköğretim Okulunda kahvaltılı “Özel Eğitim Farkındalık Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen konu ile ilgili olarak şunları dedi: “Onikişubat […]

Özel Eğitim Farkındalık Toplantısı Yapıldı

30 Kasım 2016 - 16:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen başkanlığında Onikişubat Belediyesinin fiziksel ve zihinsel engelliler komisyonu üyeleri, anaokulu, imam hatip ortaokul  ve her türlü lise müdürleri ile Özel Rekor İlköğretim Okulunda kahvaltılı “Özel Eğitim Farkındalık Toplantısı” gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf Galerisi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen konu ile ilgili olarak şunları dedi:

“Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesinin fiziksel ve zihinsel engelliler komisyon başkanımız Muhammet Mustafa Doğru, Erol Aslan, Tülay Canlı ile mini bir toplantı yaptık kendileri sağ olsun bu konuda çok duyarlılar. Toplantımızın ana gündemi inşallah zamana damgasını vuracak olan “Sevgi, Saygı, Empati” eskilerin deyimi ile de hemhal olmak. Güzel bir sloganla işe başlıyoruz inşallah.

Engelli vatandaşlarımız, engelli bireylerimiz ve engelli öğrencilerimiz hatırlansın ve onlarla ilgili neler yapılabilir burada değerlendirilsin. Sayın komisyon başkanımız dede ki : “Sevgi, Saygı, Empati” konusunu bütün okullarımız da işlemek istiyoruz. O halde ne yapalım?

Öncelikle siz çok değerli okul müdürlerimizi gruplara ayırarak bir araya getirelim dedik, anaokulu müdürlerimiz, İmam Hatip Ortaokul müdürlerimiz ve her türlü lise müdürlerimiz ile ilk toplantıyı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek. Önemli olan toplanıp bir araya gelerek kahvaltı yapmak değil. Maksat bir şeylerin farkına varabilmek ve bunu uygulayabilmektir. Amacımız ve niyetimiz iyi ve güzeli yakalamaktır. Dolayısıyla hem muhataplarımız faydalanacak, hem de bizler bir şekilde manen rahatlayacağız.

Onikişubat Belediyesi eğitimin her alanında var. Bu çalışmaları okullarınızın her alanında olduğu gibi eğitim materyalleriyle de görüyorsunuz. Biz, eğitime bu kadar duyarlı olan, eğitimi bu kadar seven Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek beyefendiye, onun çalışma arkadaşlarına, burada ki komisyon üyelerine canı yürekten sizler adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmetleri bizim alanda olduğu gibi her alanda da devam edecektir.” Dedi.

Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Komisyon başkanı Muhammet Mustafa Doğru, ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Dostlar, öncelikle hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum.

Yüce Rabbimiz Kuran-ı azimüşşanda şöyle buyurmuştur:” Sizi mutlaka biraz korku ve açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden bir noksanlık ile imtihan edeceğiz. (Ey Rasulum I) o halde sabredenleri (cennetle) müjdele I ” bu ayetten anlaşılacağı üzere Yüce Rabbimiz bizi her türlü imtihan edeceğini ve bu imtihanda tahammül edip sabredenlere mükafat olarak cenneti müjdelediğini açıkça görüyoruz. Hiç şüphesiz insan dünyaya rahat yaşamak, keyif sürmek, ebedi kalmak için gelmemiştir. Çünkü her yaşayan ölüyor, her güzellik son buluyor, her kemal zevala yüz tutuyor. Öyle ise akıllı insan şu fani dünya lezzetlerine değil ebedi ahiret saadetlerine müşteri olmalıdır. Bu nokta-i nazardan bizi dünyanın haram zevklerine koşturan el, ayak, göz nimet olmaktan çıkıp bilakis başımıza dert olmuştur. Nice hasta ve engelli insanlar vardır ki hastalığın ve engelli olmanın ikazıyla dünyanın fani yüzünü görüp ahirete ciddi çalışıyorlar. Bu dünyada kısa gülmeye bedel cennette ebedi güleceklerdir inşallah.

Değerli arkadaşlar,

Öyleyse biz Rabbimizden bahtımıza düşen kısmetemize razı olmalıyız ki, bize engeller suretinde dünyanın faniliğini ders vermiş. Ve fani dünyanın gülmelerine bedel nazarımızı ahirete çevirmiş.

İşte Ey dünya misafirhanesinden ahiret yurduna yolculuk eden aziz dostlar Geliniz halimize şükredelim. Rabbimizin verdiği nimetlerin kıymetlerini bilelim. İmtihan vecibesi olarak başkalarına verdiği nimetlerin derecesine bakıp, üzerimizdeki nimetlere karşı nankörlük yapmayalım. Şu dünyadaki fani sıkıntılara bedel cennetin baki güzelliklerine kavuşalım. Yok, eğer halimize itiraz edersek yani Allahın hakkımızdaki hükmünü beğenmezsek, bu Allah’ı beğenmemek, hükmüne itiraz etmek anlamına gelir ki sahibini tokada müstahak kılar. Allah tüm kardeşlerimizi böyle bir akıbetten muhafaza buyursun. Son olarak derim ki; Asıl kör o gözdür ki hakikati görmesin! Asıl sağır o kulaktır ki hakikati duymasın I Asıl topal o ayaktır ki hakikate koşmasın I hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Yapılan kahvaltı sonrasında okul müdürlerinin konu ile görüşleri alındı. Birlik ve beraberlik ortamı sergilendi.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...

Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat – Karagöz gösterisi Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat –...

Onikişubat İlçesinin Okul öncesi müstakil ve gözde okullarından Süreyya Güneş Anaokulunda içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle öğl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ