Maraşta Haber
Maraşta Haber

Osmangazi Ortaokulu’dan “Sınava Doğru” Konferansı

Kahramanmaraş- İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Başarıyı Okulla Yakala” projesi kapsamında çocuklarımızın sınav kaygısını azaltmak ve motivasyonlarını arttırıp, başarı düzeylerini yükseltmek için Onikişubat Osmangazi Ortaokulu Okul-Aile birliği tarafından düzenlenen  “Sınava Doğru” konferansına ilgi büyük oldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesinde gerçekleşen “Sınava Doğru” konferansı il Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Akkurt […]

Osmangazi Ortaokulu’dan “Sınava Doğru” Konferansı

08 Mart 2015 - 18:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş- İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Başarıyı Okulla Yakala” projesi kapsamında çocuklarımızın sınav kaygısını azaltmak ve motivasyonlarını arttırıp, başarı düzeylerini yükseltmek için Onikişubat Osmangazi Ortaokulu Okul-Aile birliği tarafından düzenlenen  “Sınava Doğru” konferansına ilgi büyük oldu.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesinde gerçekleşen “Sınava Doğru” konferansı il Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Akkurt tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş’ta biz eğitimin seviyesini hep birlikte değerlendiriyoruz, konuşuyoruz buna bağlı olaraktan gayretli çalışmalar sergiliyoruz. Biz çocuklarımızın eğitimlerini okullarımız vasıtasıyla, öğretmenlerimiz vasıtasıyla yapıyoruz. Osmangazi Ortaokulumuz son dönemlerde gözle görülen bir şekilde bir ilerleme, bir başarı kaydediyor. Bu ilerlemenin, bu çalışmanın her herkesin oturduğu yerde bu noktaya geldiğini düşünmüyorum. Hiçbir başarı merdiveni, eli cebinde çıkılmaz. Ter dökmeniz gerekir, gayret göstermeniz gerekir, çalışmanız gerekir. Bu çalışma sizlerin okul yöneticileriyle birlikte ortak bir taslak, ortak bir kaygı ve ortak bir gelecek endişesi duyduğunuzu gösteriyor. Güçlerinizi ve ortak çalışmalarınızı birleştirip hedeflerinizi bir noktaya odakladığınız zaman başarı kendiliğinde gelecektir.” Dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuşmasının son bölümünde Millî Eğitimin her zaman Üniversite ile işbirliği içerisinde olmasının önemine değinerek KSÜ Eğitim Fakültesinin eğitim görevlilerine her zaman katkılarından dolayı teşekkür edip, konferansın başarılı geçmesini diledi.

Konferansın ilk konuşmasını Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Can, insan hayatında sınavın çok önemli olduğunu, ancak sonucunun insan hayatının kendisi olmadığını. Bu sonucun insan hayatında ki onlarca aşamalardan bir tanesi olduğunu bu nedenle de sınav sonucunun hayatın kendisi olmadığını kabul etmemiz gerekiyor, daha nice sınavlardan geçeceğiz bunu herkesin bilmesi gerekir. Çocuğun değeri de sınavda ki başarısı değildir diyerek sınav kaygısı ve kurtulmanın çözüm yollarını anlattı.

Doc. Drç Hasan Berkant’da konferansında Prof. Dr. Niyazi Can gibi kaygı konusun işledi ve yüksek düzeyde yaşanan kaygının azaltılması ve orta düzeye düşürülmesi için farklı ve kalıcı anekdotları paylaştı.

“Çocuklar,  tıpkı bir fotoğraf makinası gibidir, fotokopi makinası gibidir. Gördüklerini ve duyduklarını asla unutmazlar. O nedenle çocuklarımıza gelişigüzel söz vermemeliyiz. Eğer söz vermişsek onu mutlaka yerine getirmeliyiz. Bahanelerin arkasına sığınmak haklılığımızı göstermez. Yüzümüze karşı bir şeyler demezler ama yalancı duruma düşeriz, onların güvenlerini kaybederiz” diyerek konferans konuşmasına başlayan  Doç.Dr.İzzet Döş ise önceki konuşmacılardan farklı olarak anne ve babaların çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini, başarı için neler yapmaları gerektiği  ve  onların güvenlerini kazanmanın önemi anlattı.

Konferans sonunda konuşmacılara plaket taktim edildi. Prof. Dr. Niyazi Can’a plaketini Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Doc. Drç Hasan Berkant’a Okul Müdürü Süleyman Ersoy, Doç.Dr.İzzet Döş’e ise Okul-Aile Birliği başkanı Ahmet Ayyıldız verdi.

Konferansa İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Emin Akkurt, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Osmangazi Ortaokulu yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

IMG_3605 copy - KopyaIMG_3482 copy - KopyaIMG_3616 copy - KopyaIMG_3635 copy - Kopya

IMG_3728 copy - Kopya IMG_3660 copy - KopyaIMG_3717 copy - Kopya IMG_3614 copy - KopyaIMG_3716 copy - Kopya IMG_3677 copy - KopyaIMG_3710 copy - Kopya IMG_3706 copy - Kopya IMG_3682 copy - Kopya   IMG_3650 copy - Kopya IMG_3613 copy - KopyaIMG_3645 copy - Kopya  IMG_3630 copy - Kopya IMG_3618 copy - Kopya IMG_3617 copy - Kopya    IMG_3606 copy - Kopya  IMG_3485 copy - Kopya  IMG_3750 copy - KopyaIMG_3757 copy - KopyaIMG_3754 copy - Kopya

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ