Maraşta Haber
Maraşta Haber

Önsen Ortaokulunda “Vatan Sevgisi” Etkinliği Yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Önsen Ortaokulu, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümünün tüm Türkiye’ye olan “Değerler Eğitimi” proje kapsamında bu ayın değeri olan “Vatan Sevgisi” anlamına yakışır bir şekilde kutlandı. Program Önsen Ortaokulu salonunda Önsen Cami imamı Fetullah Kaluman’ın Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı […]

Önsen Ortaokulunda “Vatan Sevgisi” Etkinliği Yapıldı

29 Şubat 2016 - 22:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Önsen Ortaokulu, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümünün tüm Türkiye’ye olan “Değerler Eğitimi” proje kapsamında bu ayın değeri olan “Vatan Sevgisi” anlamına yakışır bir şekilde kutlandı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI İZLE

Program Önsen Ortaokulu salonunda Önsen Cami imamı Fetullah Kaluman’ın Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Okul Müdürümüz Yakup Kaya’yı kürsüye gelerek davetlilere şu ifadeleri kullandı:

“Vatan sevgisini yüreklerde hissedip, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir ecdadın torunları olarak, vatan sevgimizin zirveye çıktığı şu günlerde, öğretmen ve öğrencilerimizle böyle bir etkinlik yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Gerek komşu ülkelerde, gerekse de dünyanın birçok bölgesinde vatansız kalan insanları gördükçe vatanımızın değerini daha iyi anlıyoruz.

Vatanımızı böyle durumlara düşürmemek için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarını görüp, böyle bir milletin mensubu olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Bizleri vatansız bırakmamak için, öz vatanımızda mazlum duruma düşmemek için, büyük fedakârlıklar gösteren, askerlerimize ve polislerimize dualar ediyoruz. Allah şehitlerimize rahmet etsin, kalanlara hayırlı uzun ömürler versin.

Dünyada hiçbir millete nasip olmayan çok güzel bir vatanda yaşıyoruz. Fakat dünyada hiçbir milletin karşılaşmadığı hain planlar, düşmanlıklar ve terör olaylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu topraklarda huzur içinde yaşamak için büyük bedeller ödüyoruz.

Varlık nedenini, millete hizmet olarak gören bir devlet ve hayatını devleti için feda etmeyi şeref sayan bir millet asla hain ittifaklara, kirli emellere boyun eğmeyecektir.

Bunun için bize düşen görev, bir ve beraber olmak, oyuna gelmemek, çevremizdeki vatan hainlerin farkına varmaktır” dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI İZLE

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’de yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Okul ve kurumlarımızda son iki yıldır değerler eğitimi kapsamında çok güzel çalışmalara şahit oluyoruz. Bu senede farklı okullarımızda vatan sevgisi farklı etkinliklerle gerçekleştirildi. Hepsi de güzel mesajlar veriyordu. Bu proje ile siz öğrencilerimizde vatan sevgisi bilincini yerleştirmek amacındayız. Biraz sora hep beraber izleyeceğimiz programda da güzellikler yaşayacağımıza inanıyorum, ben emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu konuşmalardan sonra 7/A sınıfından İbrahim Sayar “Bayrak” isimli şiirini okudu. Peşinden 8. Sınıf öğrencilerinin “Çanakkale’de Liseli Gençler” isimli oyunu icra edildi. 8/C sınıfından Eda Nur Pişkin,“Bu Vatan Kimin” isimli şiirini okudu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI İZLE

Salon programı Müzik öğretmeni Merve Keklik yönetimindeki okul korosunun sunduğu kahramanlık şarkısıyla son buldu. Buradan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Koordinatörü Harun Kadıoğlu,   Değerler Eğitimi Proje Koordinatörü Ahmet Bağcı,  TÜBİTAK Proje Koordinatörü Önder Çelik, AR-GE Projeler Koordinatörü Fatih Aksu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler topluca Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Kormaz’ın mezarına geçtiler, orada  Kur’an-ı Kerim ve fatiha okundu, dualar yapıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ