Kahramanmaraş Onikişubat Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinde Onikişubat ilçesinde Sözleşmeli Öğretmen olarak ilk defa atanan 167 Aday Öğretmene, aynı zaman da Türkoğlu ilçesine atanan 43 aday öğretmene “ Aday Öğretmen Yetiştirilmesi Performans Süreci” Semineri Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ tarafından verildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Seminere Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif BULUT, Şube Müdürü Ömer GÜNER, Yardımcı Koordinatör Okul Müdürlerinden Harun ŞAN, Ramazan YAŞAR, Fahri PEHLİVAN, Mehmet SARI, Ali SAKARCA, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BÜLBÜL, Türkoğlu İlçe Aday Öğretmenler Koordinatörü Ömer YILDIRIM ve belirtilen ilçelerin toplam 210 Aday Öğretmeni katılım gösterdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif BULUT : “ Görevine yeni başlayan öğretmenlere, görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek “geçen Cuma günü Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başladım, bu kadar kalabalık öğretmen topluluğunun karşısında konuşmak beni heyecanlandırıyor, sizlerin ilçemize büyük katkı sunacağınıza yürekten inanıyorum ve konuda da her zaman sizlere yardımcı olacağımı ifade etmek istiyorum. İlk göreve başladığımda bende sınıf öğretmeni olarak görev yapmıştım, bu görev yaptığım köyden ayrılırken de çok üzülmüştüm, bunu şunun için anlatıyorum öğretmenlik gerçekten çok farklı ve kutsal bir meslek. Önce bu mesleği seveceğiz, eğer sevmiyorsak bu mesleğe devam etmek zor olacaktır. Sevdiğiniz zaman, hele de biraz emek verip katkı sunup, öğrencilerinizin mutluluğunu gördüğünüz zaman bütün yorgunluklarınız gider. Hem bu dünya, hem de ahiret için en güzel meslek diyerek “Öğretmenlik Mesleğinin kutsallığı ve topluma katkısına vurgu yaptı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“Eğitim sistemlerinin temel amacı o ülkenin nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve yurttaşlarına vatandaşlık eğitimini vermektir. Bunu gerçekleştirebilmek için ilçemize yeni atanan siz kıymetli öğretmelerimiz bizlere güç katmıştır. En Temel ihtiyaçlardan biriside eğitimdir. Bu ihtiyacı gideren kişide de hiç kuşkusuz öğretmenlerdir.” diyerek tüm aday öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ Seminerde; Bu programın uygulanma sürecine katılan aday öğretmenlere, bir dersin ön hazırlık, işleniş ve değerlendirme, ders materyali hazırlama ve kullanma sürecinin önemi anlatıldı. Görev yapacakları eğitim kurumunun çevresini ve sosyal yapısını tanımanın önemi, eğitim ve öğretim süreçlerinde yer alan paydaş kurumlar ve işleyişleri hakkında bilgi sahibi olmanın mesleklerine katkısı, mesleki gelişimin ve eğitim tecrübelerinin paylaşılmasının önemini, sosyal sorumluluk projeleri ve gönüllülük esaslı faaliyetlerin hakkında bilgi sahibi olacakları, eğitim ve öğretim süreçleri ve okul dışı faaliyetler ile ilgili izleme ve değerlendirme raporu hazırlayacakları detaylı bir şekilde anlatıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Ayrıca Yetiştirme sürecinde bulunan aday öğretmenlere günde 8 saat görevde olacakları,  ders ve diğer görevleri dışındaki sürede adaylık eğitimiyle ilgili faaliyetlerini sürdürecekleri, bu sürecin, eğitim kurumu yöneticisi ve danışman tarafından adaylara verilecek çalışma programı doğrultusunda gerçekleştirileceği, eğitim öğretim döneminde, aday öğretmenler “Ders Planlama Hazırlık ve Değerlendirme”(144 saat) ile “Ders uygulaması’(90 saat) faaliyetlerini adaylık eğitimi süresince fiilen girdikleri derslerde ve bu derslere hazırlık safhasında gerçekleştirecekleri, yetiştirme sürecinde aday öğretmenler, çalışma programı çerçevesinde haftada 2 (iki) saat ‘ders izleme’ uygulaması, haftada 4 (dört) saat ise ‘okul içi gözlem ve uygulamalar’ yapacakları, İl/İlçe millî eğitim müdürlükleri programın uygulanmasında çevre şartlarını ve eğitim imkânlarını dikkate alarak okul dışı faaliyetlerini faaliyetin özelliğine göre hafta içi uygun görülen günlerde uygulanmasını sağlanacağı, İl/ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu konuda tüm aday öğretmenlere kılavuzluk yapacağı anlatıldı.

Bakanlıkça hazırlanan formlar okullar ve danışman öğretmenler tarafından kendi okul, sınıfı ve çevre şartlarına göre uyarlanarak kullanılabilecekleri detaylı olarak anlatıldı. Karşılıklı olarak sorular cevaplandırılarak seminer sona erdi.