Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “OKULLARI BİRLİKTE AÇACAĞIZ”   açıklamasına Özel Necip Fazıl Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden destek geldi.

        Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde faaliyet gösteren Özel Necip Fazıl Teknik Lisesi öğrencileri okulların 21 Eylülde açılması için Kahramanmaraş sokaklarında maskesiz gezen vatandaşlara 5000 adet ücretsiz maske dağıtımı yaparak okulların açılmasına katkı sağladılar.

       Öğrencilerin üzerlerinde Maske + Mesafe = Okul, ‘’ 3Ö Kuralı Öğrenciler Öğretmenlerini Özledi ‘’ , ‘’ Bizim geleceğimiz için sorumluluk hepimizin’’ ,    ‘’ 3M Kuralı Maske Mesafe Mektep’’ yazılı sloganlar vatandaşların dikkatini çekti.

     

    Özel Necip Fazıl Teknik Lisesi öğrencilerinden Tarık Yıldırım: ‘’Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süre kapalı kalan okullarını çok özlediğini belirterek vatandaşların maske kuralına uymalarını ve dikkat etmelerini’’ söyledi.  

      Atakan Küçük  adlı öğrenci ise:  ‘’Matematik hocamız hayat basit bir denklem derdi. Bizde hocamızdan ilham alarak okulların açılması için Maske + Mesafe = OKUL diyip korona virüsünün basit hesabını yaparak okullarımızın açılması için her kesin bu basit matematik hesabına uymasını istiyoruz.’’ dedi.

       Özel Necip Fazıl Teknik Lisesi Müdürü Cevdet Alperen ise yaptığı açıklamada  ‘’2020-2021 Eğitim-Öğretim yılını 31.08.2020 tarihinde uzaktan eğitim şeklinde ilk ders zilini çaldık.  Öncelikle öğrencilerimize okulların açılması için göstermiş oldukları bu duyarlı davranışlarından dolayı Biyoloji Öğretmenimiz Alican Dilbirliği’ne, öğrencilerimiz Mustafa Başa, Durdu Başoğlu, Halil Bayar, Atakan Küçük, Erdem Başa, Tarık Yıldırım, Mustafa Altıparmak, Mehmet Başa, Yusuf Keklik’e teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanı’mızın söylemleri üzerine okullarını özleyen öğrencilerimiz güzel bir etkinlik gerçekleştirmiştir.’’