Maraşta Haber
Maraşta Haber

Okullarda Güvenlik Önlemleri Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesindeki İlkokul müdürlerine okullarda güvenlik tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı Salonunda yapılan toplantıya Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, Millî Eğitim İş Güvenliği Uzmanı Mesut Korkmaz, Okul sağlığı hizmetleri il sorumlusu Ahmet Kaplan ve Onikişubat […]

Okullarda Güvenlik Önlemleri Toplantısı Yapıldı

23 Ağustos 2019 - 0:33A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesindeki İlkokul müdürlerine okullarda güvenlik tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Habere Ait Tüm Fotoğraflar

Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı Salonunda yapılan toplantıya Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, Millî Eğitim İş Güvenliği Uzmanı Mesut Korkmaz, Okul sağlığı hizmetleri il sorumlusu Ahmet Kaplan ve Onikişubat İlçesinde görevli İlkokul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Şube Müdürü Ali Tiyek yaparak, toplantı ile ilgili genel açıklamalarda bulundu.

“Toplantımızın amacı iş güvenliği ile ilgili, biz çocuklarımızı hem maddi, hem manevi anlamıyla güvenliklerini sağlama adına bir yükümlülüğümüzü var. Hatırlarsanız biz,  2023 Vizyon eğitimi kapsamında konuşmalarımızda çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz dediğimizde bedenen sağlıklı çocuklar yetiştirmek, bedenlerinin güvenliğini sağlamak nasıl sorumluluğumuzsa, zihinlerinin güvenliğini sağlamakta, gönüllerinin güvenliğini sağlamakta sorumluluğumuzdur ve bir eğitimci olarak ta asıl işlerimizden bir tanesidir.” Diyerek konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Ama bugün arkadaşlarımız size zihinsel güvenlikten çok, bedensel güvenliklerinin sağlanması okullarımızda yapılması gereken tedbirler, yada bu alanda yapılan konularla ilgili bilgi verecekler. Ben böyle bir yaz döneminde böyle bir önemli konu için çaba sarf ettiğiniz, emek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Tedbir alırsak çocuklarımızın kafası, gözü zarar görmeyecek. Kaza olunduktan sonra ah, vah etmenin hiçbir anlamı yok. Giden uzvu geriye getirmiyor, bu bakımdan okullarımızda güvenlik konusunda tüm tedbirleri alacağız. Zaten son dönemde ülkemizde de son derece güvenli tedbirler alınmaya başlandı” Dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, öğretmenlik yaptığı ilk yıllarda iş güvenliği ile ilgili yaşadığı hatıralarını da anlatarak konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Okullarımızın açılmasına az bir zaman kaldı müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz alanlarda okullarınızı ziyaret ediyor. Genellikle çok güzel haberlerinizi alıyorum, mutlu oluyorum. Ama nadir de olsa olumsuzluk haberi aldığım zaman üzülüyorum. İmkânlarınızın kıt olduğunu biliyorum ama hepinizden aynı özveri ve başarıyı beklediğimi ifade ediyorum.

Yeni Eğitim-öğretim yılına zihnen ve madden çok daha iyi hazırlanmış bir şekilde girmenizi ümit ve temenni ediyorum, İnşallah geçen eğitim döneminin 2. Yarısında almış olduğumuz karar ve projeleri sizin desteğiniz, azminiz ve kararlılığı ile birlikte yürütüp hayata geçireceğiz, eğitimde daha iyi noktalara gelmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Alınan kararları uygulayıcı olan sizlersiniz, öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını yükselterek, onların değerli olduklarını hissettirerek tüm projelerimizi gerçekleştirebiliriz. Bu organizasyonu yapan hocalarıma ve sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşma sonunda Millî Eğitim İş Güvenliği Uzmanı Mesut Korkmaz tarafından Çalışan temsilcisinin belirlenmesi, İSG Kurulları korulması, Risk değerlendirme ekiplerinin kurulması, Çalışanları İSG eğitimleri, MTAL de öğrencilerin İSG eğitimleri, İlk yardım görevlendirme vb konulanda eğitim verildi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ