Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Zübeyde Hanım Anaokulunun birlikte yürüttüğü “Okul Öncesi Eğitime Başarılı Bir Geçiş İçin Güçlü İş Birliği” adlı 1002 sayılı TÜBİTAK projesinin son basamağı olan “Okula Geçiş Partisi “11 Eylül 2019 tarihinde Zübeyde Hanım Anaokulu salonunda yapıldı.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

 

Bu Proje kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve çocuklara, okula geçiş kutuları verilmiştir. Böylece çocuk okula gelmeden önce okul ve çalışanları ile okulda kullanacağı malzemeler hakkında bilgi sahibi olmuştur.

Yapılan parti velilerin yoğun ilgisi ile amacına ulaşmıştır, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonunda, okul öncesi eğitimde öğrenci sayılarının yükseltilmesi ve okul öncesi eğitimin önemi, kaliteli eğitim için yapılması gereken çalışmalar da yapılmıştır. Çukurova Üniversitesine gelen akademisyenler sınıf içi merkezlerde ilgili paylaşımda bulunmuşlardır.

Okul müdürü Sema Kavşut, parti sonunda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu proje için desteklerini esirgememiş olan Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, öğretim görevlisi Mustafa Yaşar hocalarımıza, projenin sahibi ve yürütücüsü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi okul öncesi eğitim ana bilim dalı başkanı öğretim görevlisi Dr. Betül Yanık Özgeren, desteklerini esirgemeyen  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Kurt beyefendiye, projede göre alan öğretmenlerim İrem Çadırlı ve Büşra Köse’ye ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” Dedi.