Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nun işbirliği içerisinde yürüttüğü “Okul Öncesi Eğitime Başarılı Bir Geçiş İçin Güçlü İş Birliği” adlı Tübitak projesinin okul öncesi öğretmenlerine yönelik konferans etkinliği gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta, projenin yürütücüsü olan KSÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğrt.Üyesi Betül Yanık, Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşare AKTAŞ ARNAS ve Dr. Öğrt.Üyesi Mustafa YAŞAR söz aldı.

Konferansa katılım oldukça yüksek olurken katılımcılar arasında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan KÜÇÜKÖNDER, KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail YILDIRIM, KSÜ Enstitü Müdürü Prof.Dr. Ahmet EYİCİL,  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Mehmet İSPİR, Şube Müdürü Yahya BİLGİNER ve okul öncesi öğretmenleri yer aldı.

Proje yürütücüsü Dr. Öğrt. Üyesi Betül Yanık, çocukların evden okul öncesi eğitime başarılı bir geçiş yapabilmeleri için eğitim sisteminde değişikliğe gidilmesi gerektiğini ve bir hafta süren okula uyum sürecinin okul geçişi için yeterli olmadığını vurguladı.Çocukların öğretmen ve okul ile kuracağı sağlıklı ilişkiler için uzun bir zaman dilimine ihtiyaçları olduğunu belirtti.