Maraşta Haber
Maraşta Haber

Okul değil fabrika; 3 bin öğrencinin yemeği bu mutfakta pişiriliyor

Kahramanmaraş.’ın Elbistan İlçesinde Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan mutfakta, taşımalı sistemle eğitim gören 3 bin öğrenciye haftanın 5 günü 3 çeşit yemek pişiriliyor. Okul, Yiyecek İçecek Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin de üretime katıldıkları süre boyunca ücret alabilecekleri mutfağın açılmasıyla birlikte usta aşçıların maharetli elleriyle yaptıkları birbirinden leziz yemeklerin üretildiği fabrikaya dönüştü. […]

Okul değil fabrika; 3 bin öğrencinin yemeği bu mutfakta pişiriliyor

12 Ekim 2021 - 22:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş.’ın Elbistan İlçesinde Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan mutfakta, taşımalı sistemle eğitim gören 3 bin öğrenciye haftanın 5 günü 3 çeşit yemek pişiriliyor.

Okul, Yiyecek İçecek Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin de üretime katıldıkları süre boyunca ücret alabilecekleri mutfağın açılmasıyla birlikte usta aşçıların maharetli elleriyle yaptıkları birbirinden leziz yemeklerin üretildiği fabrikaya dönüştü.

HABERE AİT FOTOĞRAF VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=4jkZkeoDJvQ

 

Elbistan Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde modern ve hijyen şartlarının en üst seviyede tutulduğu mutfak, ilçedeki taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için yemek üretimine başladı. Çoğunluğu usta aşçılardan oluşan 11 personelin ve 1 de diyetisyenin görev yaptığı mutfakta, kalite ve hijyenden ödün verilmeden her gün üç çeşitten oluşan 3 bin kişilik yemek hazırlanıyor. Soğuk hava deposundan fırınına ve diğer teknik aksama kadar her şeyin düşünlüğü mutfakla birlikte adeta fabrikaya dönen okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, meslek hayatına da hazırlanıyor. Mutfakta usta aşçılarla birlikte uygulamalı eğitim gören öğrenciler, hem beceri kazanacaklar hem de kazanç elde edebilecekler. Böylece, eğitimlerinin sonunda sektörün talep ettiği kalifiye personel profiline ulaşmış olacaklar. Mutfakta pişen yemekler için ise thermobox sistemini kullanılıyor. Belirli program dahilinde, öğrencilerin beslenme düzeyleri göz önünde bulundurularak pişirilen yemekler, thermobox sistemi sayesinde sağlıklı, daha güvenli ve daha sıcak bir şekilde öğrencilere ulaştırılıyor.
Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, taşımalı eğitim alan öğrencilerin kaliteli yemeğe yine devletin bir kurumunun eliyle ulaşmasının hedeflendiği mutfak projesini yerinde görmek amacıyla Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Şube Müdürü Mehmet Yılmaz’la birlikte mutfağı dolaşarak okul müdürü Faruk Doğan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Demir, okul bünyesinde faaliyete geçen mutfağı örnek bir çalışma olarak gördüklerini söyledi.
Çalışmayla ilçedeki taşımalı eğitim öğrencilerinin yemek ihtiyacının karşılandığını ifade eden Kaymakam Demir, mutfaktaki hijyen ve diğer sağlık kriterlerinin de en üst seviyede tutulduğunu görmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Mutfaktaki yemek üretiminin, her aşamasında ciddi şekilde kontrolden geçtiğine vurgu yapan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “34 merkezimizdeki yaklaşık 3 bin öğrencimize hafta 5 gün sıcak yemek ulaştırılıyor” dedi.
Gıda üretiminin özellikle de çocuklar söz konusu olduğunda büyük bir organizasyon ve sorumluluk gerektiğine işaret eden Kaymakam Demir, okul müdürü Faruk Doğan’a da teşekkür etti.

Kaymakam Demir, “Okulumuzda hummalı bir çalışma var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ve okul müdürümüz Faruk Doğan’ın tecrübesi ve gayreti ile güzel çalışmalara imza atılıyor. Biz de bunları görmekten dolayı memnun oluyoruz. Yemekhanemiz çok örnek bir çalışma. Sayın müdürümüz yoğun emek gerektirecek ve parmakla gösterilecek bir projeye imza atmış. Sayın müdürümüzü tebrik ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü de bu anlamda kutluyorum. Okulumuz her anlamda ayağa kalkan örnek okullarımızdan bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, mutfakta pişen yemeklerle ilgili de usta aşçılardan bilgi aldıktan sonra okuldaki dış cephe ve çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ