Kahramanmaraş Onikişubat  İlçesi Ökkaş Gümüşer Ortaokulu ; Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ın birlikte yürüttüğü “ Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Kampanyası”  kapsamında önemli bir toplum hizmeti gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

3 Kasım Pazar günü Kızılay görevlileri tarafından , okul salonunda yapılan Kan Bağışı kampanyasına okul öğretmenleri, veliler ve mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında okula gelen Kızılay görevlileri, yoğun ilgi karşısında; ilk defa bir okulda bu tarz bir kampanyaya karşı böyle yoğun bir ilgi karşılaştıklarını ifade ederek, kampanyaya destek veren; veli ve öğretmenlere hem de mahalle sakinlerine teşekkür ettiler.

Okul müdürü Şükür Adıgüzel ; ” Hastalık ve kazalar karşısında  ilacın temin edilebildiğini, ancak kan bağışının sadece gönüllü olarak tedarik edilebildiğini, bir kan bağışının bir can kurtarma olduğunu ifade ederek; bugün burada öğretmenlerimiz, velilerimiz ile ve mahalle halkı ile işbirliği yaparak böyle önemli bir projeye destek vermek, aynı zamanda çocuklarımıza da örnek olarak farkındalık oluşturmak istedik ve çok önemli sonuç aldık” dedi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kan Bağışı kampanyasına destek veren veli, öğretmen ve mahalle halkına teşekkür eden okul müdürü Şükür Adıgüzel; bu kampanyada  110 kişinin kan bağışında bulunduğunu, bu sayının bir seferde elde edilen en yüksek bağışı sayılarından olduğunu söyleyerek, Kan Bağışı kampanyasını bir toplum hizmeti olarak geleneksel hale getirmek ve Kurumsal olarak destekçisi olmak  istediklerini söyledi.