Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçesinde ki anaokulu yöneticileri ve anaokulu öğretmenlerinin bir kısmıyla Tenzile Erdoğan Anaokulunda Millî Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon belgesinde önemli temalardan  “MUTLU ÇOCUKLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE” vurgusu çerçevesinde, toplantı gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Toplantıya Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı, Duran Doğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Emre Gökşen, Okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının ilk açılış konuşmasını Onikişubat  İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen yaptı:

“Hepinizin malumu, toplantılar düzenliyoruz, çalıştaylar yapıyoruz, ne için? Önümüzde ki 5 yıllık sürede 2023 Vizyonunu en iyi şekilde anlayıp, en iyi şekilde uygulamak için. Bu konuda devletimizin, bakanlığımızın bize vermiş olduğu bu Millet ödevini en güzel şekilde icra edeceğiz. Biz erken çocukluk eğitimi kapsamında 12 Şubat İlçesinde bulunan 10 anaokulu ile toplantılar gerçekleştirdik, bu toplantılarla kırsal kesimlerde ki ana sınıflarında ki öğrencilerin materyaller konusundaki eksikliklerini gidermek için, hem de 2023 Vizyonunu uygun hareket etmek için. Bugünde bu toplantıların sonucunda okullarımıza gerekli materyalleri kapsayan paketler dağıtacağız ve öğrencilerimizle buluşturacağız. Onların eğitimine bir nebze olsun katkımız olacak. Bundan dolayı da bu çalışmaya her türlü katkı sunan şehir merkezinde ki anaokulu müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

“Ben bugün çok mutlu olarak sözlerime başlıyorum, biraz önce okula geldiğimizde bir sınıfa girdim, her taraf pırıl pırıl, tertemiz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, Okul Müdürümüzü ve ekibine teşekkür ediyorum, okul dediğin böyle olur. Temiz iş, temiz eğitim, temiz ortamlarda yapılır” Diyerek konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Az önce ilçe milli eğitim müdürümüz de belirtti, 2023 Vizyonu bizim için yol haritamız. Mihenk taşımız,, bundan sonra yapacağımız her çalışmada 2023 vizyonunun belirtmiş olduğu perspektif, kriter, ölçüler çerçevesinde hareket edeceğiz. Yoksa hepimiz bir başka istikamete çekmiş oluruz.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitimin ilk basamağı okul öncesidir, dünyada okul öncesi ile ilgili sorunu çözenler, eğitimle ilgili büyük sorunları çözmüş oluyorlar. Bizim ülkemizde de okul öncesine verilen değerler her geçen gün artıyor.2023 Vizyonunda çocuklarımızın bir üst sınıfa gelmeden önce okullarımızın anaokulu ve ana sınıflarına devam etmesi istenmektedir. Bu yaşlarda çocuklarımız adeta kamera kaydı gibi belleklerine yüklüyorlar ve illeyen süreçte uygulamaya koyuyorlar. Bu bakımdan okul öncesi eğitimi benimsememiz ve sürekli ön planda tutmamız gerekiyor 2023 Vizyonunda 19 ana başlıkta değişim, dönüşüm ve iyileştirme hamlelerini içermektedir. Daha önce Ocak 2019 itibari ile 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi ile ilgili bir Çalıştay yapmıştık. Çalıştaya ilimiz genelinde yaklaşık 1400 öğretmen katılmıştı. 2023 Vizyonuna İl olarak nasıl katılabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz, bunun üzerinde çalıştay yaptık, Çalıştay sonunda öğretmenlerimizin hazırladığı raporları birleştirerek Bakanlığımıza sunduk.

Çocuklarımızın mutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Bir çocuğun mutlu olması için iki yol var, ya onu ödüllendirirsiniz, ya da onun kalbini, kafasını , karnını doyurur sanız mutlu olur. Aç çocuk mutlu olmaz.  Anne, babalar çocukların karınlarını doyuruyor, ama çocuklarımızın kalplerini ümitle, heyecanla, aşkla, şevkle, sevgiyle, inançla, bilgiyle doyurmamız lazım. Belleklerinin içini de iyilikle, güzellikle doldurmalıyız ki çocukları bir başkaları kullanmasın.

Tabii 2023 Vizyonunda Bakanlığımız 5 yaşın erken çocukluk eğitiminde zorunlu olacağı kayıt altına aldı. Kırsal ve düşük yoğunluklu yerleşim bölgelerindeki çocuklar için esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitimi modelleri uygulayacağız. Şartları elverişsiz okullarda erken çocukluk eğitimi alan çocukların beslenme ihtiyacının karşılanacağı söz konusu, biraz önce müdürü hanım bahsetti okullarımız kendi imkanları ile oluşturduklar paketleri, imkanı olmayan okullara hediye edecekler güzel bir dayanışma.

 Ayrıca ailelere materyal desteği sağlanacak,Yaz dönemlerinde Çocuklar ve ailelerin talepleri doğrultusunda oyun temelli gelişim etkinliklerinin yer aldığı yaz okulu programları uygulanacak.

Arkadaşlar, Bakanlığımız erken çocukluk dönemi ile ilgili üç ana hedef belirlemiştir. Bunlar;

  1. Erken çocukluk eğitim hizmetinin yaygınlaşması
  2. Erken çocukluk eğitim hizmetlerine yönelik bütünleşik bir sistem oluşturulması
  3. Şartları elverişsiz gruplarda eğitimin niteliğinin artırılmasıdır

İnşallah bizlerde bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizden gelen gayretleri sarf edeceğiz.” Dedi.

Toplantı sonunda temin edilen ders materyalleri kırsal kesimde bulunan okul yöneticilerine teslim edildi.