Maraşta Haber
Maraşta Haber

Motorlu Taşıt Adayları Sınavı Yapıldı

  Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Kahramanmaraş’ta sınav merkezi seçilen 9 okulda Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavı yapıldı. Sınav öncesi yapılan çalışmalar Sınavların sağlıklı yapılması için sınavdan 2 gün önce Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda sınav yapılacak ve sınavda görev alacak okulların müdürleriyle bir toplantı yapıldı. Sınavlardan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim […]

Motorlu Taşıt Adayları Sınavı Yapıldı

20 Ekim 2012 - 12:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Kahramanmaraş’ta sınav merkezi seçilen 9 okulda Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavı yapıldı.

Sınav öncesi yapılan çalışmalar

Sınavların sağlıklı yapılması için sınavdan 2 gün önce Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda sınav yapılacak ve sınavda görev alacak okulların müdürleriyle bir toplantı yapıldı.

Sınavlardan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Özdemir söz konusu sınavın uygulanmasında aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesini istedi.

 

Geçerli bir kimlik belgesiyle birlikte, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı  adına düzenlenmiş olan sınav giriş belgesi ile Sınav Yürütme Komisyonunca söz konusu belgeler incelendikten sonra durumu uygun olanlar sınava salonuna alınacaktır.

Mazereti ne olursa olsun yukarıdaki kriterleri taşımayan adaylar sınava alınmayacaktır.

 

Sınava gireceklerin yaş ve sosyal durumları dikkate alınarak, sınav güvenliğini bozacak davranışlara karşı gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Sınavın yapıldığı bina ve salonlarda sınav güvenliğini bozmaya dönük davranışlarda bulunan öğrenci ve diğer şahıslar emniyet görevlilerine bildirilerek müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Bir başkasının yerine sınava girme teşebbüslerine karşı Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı kimlik kartı  dışında öğrencilerden mutlaka fotoğraflı geçerli bir kimlik kartı ibraz etmeleri istenecek ve titizlikle incelenecektir. Sınava sahte kimlikle başkasının yerine girmek isteyenlerin tespiti halinde, olay bir tutanakla tespit edilip, Bakanlığımıza bildirilmek üzere Bölge Sınav Yürütme Kuruluna bilgi verilecek, ayrıca emniyet makamlarının müdahalesi sağlanacaktır.

20 Ekim 2012 Cumartesi  günü görevlendirilen Bina Sınav Komisyonunun ve öğretmenlerin yukarıda belirtilen saatlerde sınav yapılacak okullarda hazır bulunmaları, Bina Sınav Komisyonu tarafından yapılacak olan toplantıya mutlaka katılmaları gerekmektedir.

Tüm sınav görevlilerinin yürürlükteki mevzuata uygun kılık ve kıyafet ile görevlerine gelmeleri gerekmektedir.

Söz konusu sınavlarda diğer hususlarda Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen esaslara göre yürütülecektir.

Sınav günü yapılan çalışmalar

Halk dilinde ehliyet sınavı diye bilinen, kısa adı MTSA olan, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı 20 Ekim 2012 Cumartesi günü Kahramanmaraş merkez ilçede sınav merkezi seçilen 1-Hoca Ahmet Yesevi Meslek  Lisesi, 2- , -12 Şubat ilk ve Ortaokulu 3-Akçakoyunlu ilk ve ortaokulu, 4- Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5-İsmail Kurtul İlkokulu, 6-Türk Telekom Ortaokulu, 7-Süha Erler Anadolu Lisesi,8- Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 9-Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi’nde yapıldı.

Sınavın sağlıklı yapılması adına saat 10.00’da okullarda okul yöneticileri tarafından sınavda görev alan öğretmenlere toplantı düzenlendi. Burada 2012 yılında Motorlu Taşıt Sürücü adayları sınavında dikkat edilecek hususlar, karşılaşılacak problemlerle ilgili çözüm önerileri bir kez daha hatırlatıldı.

 

 

Sınıflarda görev alacak başkan ve gözetmenler kura çekmek yoluyla belirlendi ve daha sonra sınav evrakları imza karşılığında teslim edildi. Sınava girecek bay ve bayanlar emniyet güçleri tarafından kontrolleri yapılarak sınıflara alındı.

 

Saat:11.00 de başlayıp 13.30 da sona erecek sınavda Adaylar İlk Yardım dersinden 30,Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden 50, Motor ve Araç tekniği bilgisi dersinden 40 olmak üzere toplam 120 soruyu 150 dakika zaman diliminde cevaplandıracaklar.

 

 

Sınav anında bir aksaklığa meydan vermemek için, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, sınavlardan sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Özdemir ve diğer yöneticiler tarafından her türlü önlemler alınıp, sınav merkezleri gezilip sınav akışı denetlendi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ