Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mimar Sinan İlkokulu 4-E Sınıfının Veda Gecesi

Kahramanmaraş Onikişubat Mimar Sinan İlkokulu 4-E Sınıfı öğretmeni Nursel Genç’in öğrencileriyle birlikte hazırladığı muhteşem veda ve mezuniyet gecesi hem gururlandırdı, hem de duygulandırdı. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’nün de katıldığı Veda gecesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan yolunda can vermiş tüm şehitlerimiz adına 1 dk. Saygı […]

Mimar Sinan İlkokulu 4-E Sınıfının Veda Gecesi

17 Mayıs 2017 - 21:25A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Mimar Sinan İlkokulu 4-E Sınıfı öğretmeni Nursel Genç’in öğrencileriyle birlikte hazırladığı muhteşem veda ve mezuniyet gecesi hem gururlandırdı, hem de duygulandırdı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’nün de katıldığı Veda gecesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan yolunda can vermiş tüm şehitlerimiz adına 1 dk. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başladı.

“Sayın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcım,  Sayın Müdürüm, Değerli Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerimiz ve konuklarımız, Sevgili Öğrencilerim, Mimar Sinan İlkokulu 4-E sınıfı Mezuniyet Gecesine hoş geldiniz.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan 4-E Sınıfı öğretmeni Nursel Genç daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bir vedanın hüzünlü demlerini yaşıyoruz hep birlikte. Bundan 4 yıl önce öğrencilerimle yollarımızın, kaderlerimizin buluştuğu o günlerde her biri ürkek birer kelebek gibiydiler. , Saf, duru, tertemiz… Bizler öğretmenler olarak o tertemiz sayfalara sadece kitaplardaki bilgileri doldursaydık ve sizleri bugün öyle uğurlasaydık doğru yapmamış olurduk.

Çocuklarımıza hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu, tüm söylediklerinizin doğru olmasını, dürüstlüğü, kazanmak kadar kaybettiğinde rakibini alkışlamanın erdem olduğunu, kazanılan 1 liranın, bulunan 5 liradan daha değerli olduğunu, emeğin ve çalışmanın değerini öğrettim.  Başarının iki temele dayandığını, bunların da gayret ve kendine inanç olduğunu öğrettim.

Dört yıllık süre zarfında, başarıyı artırmak adına desteklerini esirgemeyen, başta okul müdürüm Cabbar UZUN, müdür yardımcılarım Meral SEVİN ve Onur GÖKÇEDAĞ ‘a teşekkür ediyorum. Yine dört yıl boyunca çok güzel paylaşımlarda bulunduğum, harika bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediğimiz zümre arkadaşlarım, Feyza TUNAZ, Yunus GEDİKLİ ve Hacı Mehmet GÜNGÖR hocalarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bu süre zarfında bir dediğimi iki etmeyen, her zaman benim ve çocuklarımızın yanında olan siz kıymetli velilerime saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

    Sevgili çocuklar, insanları ve canlıları sevin. Sevmek sizi güçlü kılar. Zorluklar sizi ümitsizliğe sürüklemesin. Kendinize inanın. Başaracağınıza emin olun.

    Sizleri biraz hüzünlü ama daha çok ümitle güzel yarınlara uğurluyor, önünüzdeki tüm umut kapılarının açılmasını içtenlikle diliyorum.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra Gazeteci ve sınıf velilerinden Gökhan Şahin bir konuşma yaparak 4-E sınıfı öğretmeni Nursel Genç ve öğrencilerinin güzelliklerinden bahsederek velileriyle olan birlikteliğine dikkat çekti.

Sultan İrem YILDIRIM isimli öğrenci, Fikret TUNÇ’ a ait Mehmet TOPRAK Olmuş’ adlı şiirini okumasının peşinden sınıf kızlarının hazırladığı ‘Kaf Dağı Adlı ‘ müzikli oyun ve Kırmızı Başlıklı Kız ‘ çekim ekibi sahnelendi.

Sınıf erkeklerinin hazırladığı ‘ Kolbastı’  adlı müzikli gösterisini, Nur DEMİREL isimli öğrenci, Necip Fazıl KISAKÜREK ‘ e ait ‘UTANSIN ‘ adlı şiiri okudu. Güzel Türkçemiz ‘ rondu ve ‘Kabadayı Okulu ‘adlı skeç gerçekleştirildi.

Canım Türkiyem ‘ adlı müzikli gösteri sonrasında öğrencilerden Mesude Ebrar BOZ, Bahattin KARAKOÇ ‘a ait ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman ‘ adlı şiiri seslendirdi ve Kafkas ekibini gösterisiyle coşku iyice arttı. Programın sonlarına doğru İngilizce meslekler rondu, öğretmen ile öğrencileri neler yapıyor skeci, Nur ÇİFTÇİ VE Galip Eren KAPLAN ‘ ın okuduğu şiirler ve hemen ardından  ‘Dalgalansın Bayrağım ‘adlı gösteri daha sonrada Öğrenci Elif BULUT arkadaşımız Ayla AYDEMİR’e ait ‘Sol Yanım Acıyor Anne’adlı şiiri seslendirdi.

 Sınıfımızın erkek öğrencilerince ‘Hayat Bayram Olsa ‘ adlı müzikli gösterisi, Ali Siraç HANÇER ve Arda YILDIR isimli öğrencilerin hazırladığı bir skeç, Batuhan TÜRKBEYİ ve Kerim AKPINAR adlı öğrencilerince Orhan Şaik GÖKYAY ‘ın Bu Vatan Kimin adlı şiirini okunmasının peşinden Sınıfı adına konuşmasını yapmak üzere Betül GENÇOĞLAN arkadaşımızı sahneye geldi ve şu konuşmayı yaptı:

“Değerli Öğretmenim, Kıymetli Misafirler, Sevgili Arkadaşlarım,

Bugün, kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık… Dört yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son, bizim geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak; ancak aynı zamanda bizi sevgili öğretmenimizden ayıracak.

Genellikle ayrılıklar sevilmez. Bugün de bir ayrılık günü… Biliyoruz, daha yolun başındayız. Önümüzde aşmamız gereken yollar ve engeller var. Bu engelleri geçerken kim bilir daha ne ayrılıklar yaşayacağız; ama biliyorum ki ilk ayrılıklar unutulmaz. Bu yüzden ben de, arkadaşlarım da öğretmenimizi asla unutmayacağız ve onu sonsuza kadar kalbimizde taşıyacağız. Ona layık öğrenciler olmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bizler bu dört yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik.

Bizlerin yetişmesinde olgunlaşmasında büyük rol oynayan yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek ve onlar kalbimin bir köşesinde daima yaşayacaklardır.

Sevgili velilerimiz, inanıyorum ki yeni bir eğitime başlangıç yaparken, sizler de bizi yalnız bırakmayacaksınız… Her zaman yanımızda olacaksınız. Yorulduğumuz, pes etmek istediğimiz zamanlarda bizleri yüreklendireceksiniz. Hedeflerimize ulaşmak için, elinizden geleni yapacaksınız. Düştüğümüzde elimizden tutup kaldıracaksınız. Belki de büyümeye çalıştığımız bu dönemde sizi eskisinden daha fazla üzeceğiz. Ama inanıyorum ki sizler, bizi sabırla dinleyip anlamaya çalışacaksınız

Sevgili arkadaşlarım, yine aynı sınıfta olabilir miyiz? Bilmiyorum. Bildiğim bir şey var; nerede olursak olalım birbirimizi asla unutmayacağız. Birimizin hüznü, sıkıntısı hepimizin olacak. Birimizin başarısı, hepimizi gururlandıracak. Aynı eskisi gibi tek yürek olacağız. Birbirimize olan sevgi ve saygımız asla değişmeyecek. Ve gelecekte Türkiye’nin en saygın insanlarından olacağız. Ülkemizin geleceğinde bizim de imzamız olacaktır. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, bu güzel gecenin asla unutulmamasını diliyorum. Gelecek her birimize mutluluk getirsin

Unutmamak ve unutulmamak dileğiyle yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Saygılarımla.” Dedi

Bu konuşmadan sonra, Sultan İrem YILDIRIM isimli öğrenci ÇANAKKALE MARŞI ‘NI gitarıyla çaldı. Sınıf kızlarının hazırladığı ‘Anne’ adlı rond izlendi. Hemen ardından öğrencilerin annelerine ‘Anneler Günü ‘ hediyeleri verilmek üzere sahneye alındı. Onları okulun gelişmesi adına özveriyle çalışan okul müdürümüz Cabbar UZUN, müdür yardımcıları, Meral SEVİN VE Onur GÖKÇEDAĞ dağa 4-E sınıfı adına plaketleri verildi.

Belge alma ve kep atma töreni ile hayat boyu unutulmayacak duygulu ve coşku dolu bir veda gecesi sona erdi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ