Maraşta Haber
Maraşta Haber

Millî Eğitim Müdürü Yılmaz, Elbistan’da Okul Müdürleriyle Buluştu

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü salonunda Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Şube Müdürleri: Alpaslan Ceran, Mükremin Ceran ve Bekir Dal ve İlçe de görev yapan okul ve kurum müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü salonunda ki program saygı […]

Millî Eğitim Müdürü Yılmaz, Elbistan’da Okul Müdürleriyle Buluştu

30 Mart 2019 - 23:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü salonunda Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Şube Müdürleri: Alpaslan Ceran, Mükremin Ceran ve Bekir Dal ve İlçe de görev yapan okul ve kurum müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü salonunda ki program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. “Sayın müdürüm öncelikle ilçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Elbistan’daki okul müdürlerimiz adına yeni görevinizi tekrar Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah Sizlerin liderliğinde Kahramanmaraş’ta eğitim alanında güzel hizmetlere vesile oluruz” diyerek açılış konuşmasına başlayan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, sunu eşliğinde A’dan Z’ye Elbistan İlçesi eğitimi ile ilgili brifing verdi.

Bu konuşmadan sonra Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, konuşmasına başlaadı:

Tabii söze başlarken Sayın bakanımız demeyeceğim Ziya hocamızın size selamı var, çünkü bize öyle ifade etti 81 il müdürü ile beraber yaptığı toplantıda, yöneticilerimizle okul müdürlerimizle ve öğretmenlerimizle yapılacak her çalışmada lütfen bizim selamımızı Ziya Hoca’nın selamı olarak iletin dedi.  Yine görüyorum ki, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz hem çok nezih bir ortam oluşturmuş, hem de bu nezih ortamda siz kıymetli kadrosuyla beraber hakikaten, her biriyle onur duyacağımız, İyi ki de bunları yaptınız, tam da size bu yakışır diyeceğimiz benim de arzuladığım, sizlerle birlikte güzel çalışmalar yapmış. Kendisine ve sizlere teşekkür ediyorum.

İşinizi en iyi bir şekilde yapabileceğiniz konusunda zerre miktarda endişem yoktur. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza karşı, öğretmenlerimize karşı, müdür yardımcılarımız, velilerimize karşı ve hatta öğrencilerimize karşı samimi olmak zorundayız. Samimiyetin ve Sevginin yan tesiri olmaz,  sevginin çözemeyeceği hiçbir sorunda olmaz” dedi.

Eğitimin önemine işaret eden Yılmaz , “İşimiz gücümüz eğitim, biz eğitim işi ile uğraşıyoruz, gücümüzü Eğitim’den alıyoruz. Derdimiz eğitim olacaktır. Çalıkuşu romanında olduğu gibi fedakâr bir öğretmenin çok zor şartlar altında çok iyi sonuçlar aldığını görüyoruz. İşin özü insanda. Biz de, sizler de. Sizler okul yöneticilerimizsiniz, kurum yöneticilerimizsiniz, direksiyonda olan insanlarsınız, arkadakilerin hepsi sizin hızınıza göre gidecek. Yavaş giderseniz en çalışkan öğretmenimiz de yavaş gidecek, tedbirli giderseniz tedbirli gidecek, işte hızlı giderseniz hızlı gidecek, güvenli giderseniz güvenli gidecek.  Bir okul, bir kurum müdürü kadardır sözü artık herkesin kabul ettiği bir gerçek. Bu bakımdan her şey sizde, yani biz de bitiyor. Millî Eğitim Müdürü olarak Biz ne kadar hızlı koşarsak, ilçe müdürleri müdür yardımcıları ve o kadar hızlı koşar. Aynı şekilde ilçe müdürümüz ne kadar işe ciddi yaparsa şube müdürleri ve ilçede ki müdürler o kadar hızlı koşar. Bu örneği çoğaltabiliriz.

Bizim işimiz insanla, o nedenle işimizi ciddi yapmak zorundayız. Maddi hatalı ürünler yenilenebilir ama insanı hatalı yetiştirirsek bunun telafisi mümkün değildir, bu nedenle öğrencilerimizi ciddi yetiştirme zorunluluğumuz var.

Yaptığımız işi mutlaka tam zamanında yapacağız, zamanında yapmadığımız işlerden sonuç alamayız ve bir anlam ifade etmez, biliyorsunuz zamanın telafisi yoktur, uzaktan toplanması mümkün değildir, geriye döndürmesi mümkün değildir, satın alabileceğimiz bir mefhum değildir ve insanların hayatından da zamanı çalmamız en büyük hırsızlıktır, hakkımızda yoktur.

Hiç bir yönetici arkadaşımızın olmaz demesini istemiyorum, olacak inşallah. Yokları sayarak netice elde etme şansımız yoktur, hiç bir yönetici Sonbaharda dökülen ağaçların yapraklarına bakarak umudunu yitirmez, ağaçların dibinde yetişen bir çiçeğe bakarak umudumuzu tazelersek başarıya koşarız. Olmaz değil olacak inşallah diye işe bakarsak olur arkadaşlar, oluyor yeter ki dert edinelim, dert edilmeden hiçbir netice alamayız.

Arkadaşlar, biz yöneticilik sorumluluğu aldığımız andan itibaren istisnasız herkese karşı adil olacağız. Adaletin olmadığı yerde kimseyi memnun edemezsiniz, uyguladığımız her ödül Adalet ilkesinde olursa alanda, almayanda memnun kalır. Bu bakımdan Adil olmak ile eşit olmak aynı şey değildir. Adalet terazisi şaşarsa yapacağımız işin hiçbir kıymeti yoktur,  güven sarsılır. Bizde en büyük sorun şu anda güvensizlik sorunudur,  öğrenci, öğretmen, yönetici birbirimize güvenmemiz lazım, adaletten ayrılmamız gerekiyor.  Yönetici doğru olan işlerde de kararlı ve cesaretli olmalıdır. Korkak, ürkek, acaba ile hareket eden insanlardan başarılı yönetici hiç çıkmamıştır.

2023 vizyon belgesi programı bizler için çerçeveyi belirleyen bir program. Bu programdan gereği gibi yararlanabilmemiz için,  programın tamamını içinize sindire sindire okumalısınız. Çerçevesini, amacını, hazmederek okumak, anlamak ve uygulamak zorundayız.

Bulunduğunuz okuldaki bütün arkadaşlarınızdan daha donanımlı, daha birikimli, daha yetkin, daha çalışkan olmalısınız,  değilseniz farkında olmadan sizi birileri yönetir. Bu söz benim için de geçerlidir. Ayda 2 tane, 3 tane kitap okumadan, eğitimle alakalı bir şey konuşmanın pratikliği yoktur. Değerli insan olmamız lazım, biliyorsunuz koltuk bittiği zaman, oturduğu koltuktan İzzet ve şeref alanlar koltuğu bıraktığı zaman, aylak aylak kalır ama değerli insan her yerde değerlidir.” Dedi.

Toplantının sonunda Emekliye ayrılacak olan Abdurahim Karakoç Ortaokulu Müdürü Mahmut Kocataş’a plaket ve hediye takdimi yapıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ