Maraşta Haber
Maraşta Haber

Milli Eğitim Müdürü Alkan yeni atana öğretmenlere konuştu

Milli Eğitim Müdürü Alkan yeni atana öğretmenlere konuştu   Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, M.Sait Kırmacı toplantı salonunda yeni atanan öğretmenlerin uyum seminerinde konuşarak onlara önemli mesajlar verdi.   İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan yeni atanan öğretmenlere yaptığı konuşmada;   “Milli Eğitim camiasına taze kan olarak eklenen, bize güç veren sevgili meslektaşlarım, […]

Milli Eğitim Müdürü Alkan yeni atana öğretmenlere konuştu

14 Eylül 2012 - 15:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milli Eğitim Müdürü Alkan yeni atana öğretmenlere konuştu

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, M.Sait Kırmacı toplantı salonunda yeni atanan öğretmenlerin uyum seminerinde konuşarak onlara önemli mesajlar verdi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan yeni atanan öğretmenlere yaptığı konuşmada;

 

“Milli Eğitim camiasına taze kan olarak eklenen, bize güç veren sevgili meslektaşlarım, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz yeni göreviniz hayırlı olsun. Böyle pırıl pırıl, enerji dolu genç öğretmenlerle göreve başlamak, birilikte görev yapmak bize güç katacak, inşallah sizlerle güzel ve başarılı işler yapacağız.

Öğretmenlik farklı bir meslek,karşılığı maddi değerlerle ölçülemeyen bir gönül  mesleğidir.. Öğretmenlik fedakarlık mesleğidir, zorluklar ve olumsuzluklar karşısında metanetini kaybetmeden, zorluklara aldırış etmeden yapılan bir meslektir.

Yıllarca atama bekleyen ve binlerce arkadaşınız arasından atanmış olmanızdan dolayı şanslısınız. Kahramanmaraş gibi bir güzel ile atanmış olmanızdan dolayı bir kez daha şanslısınız. Sizleri tebrik ediyor, bir kez daha hayırlı osun diyorum. Allaha şükretmelisisiniz, ancak şükrün karşılığını da yerine getirmelisiniz.

 

Eskiden şehirlerde saat kuleleri vardı, insanlar ona bakıp bakıp saatlerini ayarlarlardı. Sizler; Öğretmenler toplumun saat kuleleridir. Diğer insanlar sizlere bakarak kendilerine ayar vermeliler… Eğer toplum iyi insanlarla dolarsa bunların şerefi sizlerin ve bizlerin olacaktır. Eğer toplum kötü insanlarla dolarsa bunun vebali ve sorumluluğu yine sizlerin ve bizlerin olacaktır. Bundan dolayı da sorumluluğunuzu ve vebalinizi iyi bilin. Biz şerefe talibiz, vebale talip değiliz. Topluma iyi insanlar kazandırmayı ihmal etmeyin.

Bizim görev alanımız sınıfla sınırlı değildir. Sadece sözlerimizle eğitim vermeyeceğiz. Hal ve hareketlerimizle,  kılık ve kıyafetlerimizle, tavır ve davranışımızla, duruşumuzla öğretmen olduğumuzu hissettireceğiz. Öğretmen liderdir, öğretmen örnektir, öğretmen önderdir.

Bu işin pedagojisini aldınız, bu işi meslek olarak seçtiniz, inşallah sizlerle güzel işler yapacağız. Biz eğitimi 2 boyutta alıyoruz. Birisi eğitim boyutu, diğeri ise öğretim boyutu..

Öncelikli olarak bizler eğitim boyutunu ihmal etmememiz lazım. Eğitim boyutu tabiri caizse, bir demirin ısıtılması gibidir, demiri ısıtmadan nasıl ki şekil veremezsiniz çocuğa da eğitim vermeden öğretim veremezsiniz. Öyle ise biz insanlarımızı önce eğiteceğiz, daha sonrada öğreteceğiz. Bunu ihmal etmeyeceğiz.

 

Göreve yeni başlamanın heyecanı var, bu heyecanı hiç kaybetmeyin. Başkalarının olumsuz telkinlerine kulak asmayın.. Öğretmenlik asla parayla ölçülebilen bir meslek değildir. Biz ekonomiye değil, daha güzel şeylere talibiz. Biz bu göreve talip olurken ekonomik boyutunu  zaten bilerek bu mesleğe talip olduk, dolayısıyla olumsuz telkinler bizleri etkilememeli..

Yılgınlık yok, bıkkınlık yok. Birçoğunuz şehir merkezinde, birçoğunuz ilçede, kasabada, bir kısmınızda köylerimizde görev yapacaksınız. Arkadaşlar, bu ülke bizim ülkemiz. Bu memleket bizim memleketimiz. Türkiye’den başka Türkiye yok. Dolayısıyla bu güzel ülkemizin, bu güzel insanlarına hizmet vermek biz öğretmenlere nasip olacaktır. Oralardaki insanlarımıza, çocuklarımıza hizmet etmek,onların elinden tutmak,hayata ve yarınlara hazırlamak;belki biraz zor olacak ama, beklide mesleğimizin en keyifli tarafı olacaktır Şartları olumlu yerlerde görev yapmak kolay. Ama şartları olumsuz olan yerlerde görev yapmak çok daha önemli, orada yapacağınız hizmet çok daha verimli, çok daha kutsal olacaktır.

Hepiniz öğretmenlikle ilgili formasyonu aldınız. Gerçekten güzel bir mesleği tercih etmişsiniz. Güzel bir meslekle güzel bir iş yapacaksınız. Hammaddemiz insan, geleceğin toplumunu hazırlayan toplumun manevi mimarlarısınız. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek, saygıdeğer bir meslektir. Kutsal ve saygın olan öğretmenlik diploması değil. Saygın ve saygıdeğer olan sizlersiniz ve yapacağınız işlerdir. Yani hiçbir mesleğin diploması kutsal ve saygın değildir. Saygıdeğer olan o mesleğin icra biçimidir, yaptığı hizmettir ve o işi güzel yapan kişiliğidir. Bundan dolayı sizler saygı değer insanlarsınız.

Bizler bir ekibiz. Sizlere güveniyoruz, sizlerin de bizlere güvenmesini istiyoruz. Okullarınızdaki meslekte tecrübesi olan öğretmenlerimizin tecrübelerinden istifade ediniz, onların rehberliklerine açık olunuz.

Sizleri tekrar tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza, ülkemize, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dileğiyle, başarı ve mutluluklar sizin olsun” dedi

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ