Maraşta Haber
Maraşta Haber

Memur-Sen Kadın Kolları Buluşması Gerçekleşti

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş il başkanı Abdülaziz Aydın, Kahramanmaraş Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Dilek Konuş ve yönetim kurulu tarafından organize edilen Kadın Kolları Buluşması Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öçal’ın ve 300 ün üzerinde üyenin katılımı ile gerçekleşti. Kadın kolları buluşması Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Açılış konuşması Kahramanmaraş Kadın […]

Memur-Sen Kadın Kolları Buluşması Gerçekleşti

02 Nisan 2018 - 0:07A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş il başkanı Abdülaziz Aydın, Kahramanmaraş Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Dilek Konuş ve yönetim kurulu tarafından organize edilen Kadın Kolları Buluşması Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öçal’ın ve 300 ün üzerinde üyenin katılımı ile gerçekleşti.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kadın kolları buluşması Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Açılış konuşması Kahramanmaraş Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Dilek Konuş konuş tarafından yapıldı ve katılımcılar bilgilendirildi. Konuş şu ifadeleri kullandı.

“Bugün örgütlü olmanın gücüne inandığımız için buradayız.  Biz biliyoruz ki sivil toplum örgütlerinin yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda problemlerin çözümü daha kolaydır. Kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişkiler daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürütülmektedir. Memur Sen yaptığı çalışmalar ve yetkililer nezdindeki etkili ve sonuç alıcı girişimleriyle çalışanların teveccühünü kazanmış bugün 1 milyondan fazla üyesiyle yetkili sendika olmuştur.

Kadınlar komisyonu olarak yeni kurulmuş bir yapıyız. Yaklaşık iki aylık bir süreç içerisinde kurumlarımızdan birer kadın üyemizi alarak 120 kişilik bir temsilci heyeti oluşturduk. Bu sayıyı artırmak ve her kurumdan bir kadın temsilci seçerek sizlerle büyümek ve güçlenmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 Yeni atanan kadın idarecilerimize hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunup, destek oluyoruz. Kurumlardaki kadın üyelerimizi ziyaret ederek onların sorunlarını dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Üyelerimizin milli ve manevi değerlerini ön planda tutuyoruz. Her zaman yanlarına koşarak acılarını paylaşmaya, mutluluklarını birlikte yaşamaya özen gösteriyoruz. Diğer STK larla işbirliği içinde olmanın bizi daha güçlü ve başarılı kıldığına inanıyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz Biliyoruz ki hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.

Eğitim Bir Sen olarak enerjimizi, gücümüzü ve zamanımızı kamu görevlilerinin hakkını ve hukukunu korumak için kullanıyoruz. Bizler evimizdeki yangını söndürür, mahalledeki yangına karışmayız anlayışında olmayacağız. Biz millet iradesinin sendikacılıktaki adıyız..

Ve yine diyoruz ki “Daha iyisi var her zaman,   Sınırı yok mükemmele varmanın, Zaman ne getirir bilinmez ama Daha iyi olmalıyız yarın” diyen,  geldiği noktayı önemli bulan ama asla yeterli bulmayan mevcudu kabullenmeyen; daha iri ve diri bir ekip için buradayız ve çalışmalarımıza ilk günkü aşkla devam ediyoruz.

Bugün  1 milyonun üzerindeki Memur sen ailesi içerisinde olmanın gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşarken şehrimize teşrif ederek bizleri onurlandıran Genel merkez kadınlar Komisyonu başkanımız sayın Habibe ÖÇAL Hanımefendiye, Genel Başkan yarımcılarımız sayın Nurcan OKUMUŞ ve Sayın Belgin HANCIOĞLU Hanımefendilere desteğini eksik etmeyen  Kahramanmaraş Memur sen ve Eğitim Bir Sen başkanı sayın Abdülaziz AYDIN’a şehrimizin önemli kadın temsilcilerinden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı sayın Ayşe TAŞKIRAN ve Şube Müdürü Sayın Ayşe SOFİOĞLU’na, Kadem Başkanı sayın Mutlu ASLNTÜRK hanımefendilere katılımlarından dolayı şahsım, yönetim kurulum ve siz değerli üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş il başkanı Abdülaziz Aydın ise yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Kıymetli genel Başkanım, değeli hazirun, kıymetli memur-sen ve eğitim-bir-sen üyelerimiz, kıymetli hanımefendiler  tesirinin ve etkisinin ve faydasının büyük olmasını umut ve temenni ettiğimiz toplantımıza safalar getirdiniz. Böyle bir akşamda genel merkez kadınlar Komisyonumuzla bizleri bir araya getiren Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş Kadın Kolları Komisyonu Başkanımız Sayın Dilek Konuş ve yönetim kurulu üyelerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır, Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hangi inançtan hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun, ben onun insan olduğundan dolayı ona da hakkı hayat tanınmasının kavgacısıyım diyerek 26 yıl önce bu Teşkilatı Kur’an rahmetli genel başkanımız Mehmet Akif İnan 26 yıl önce bu teşkilatı kurduğunda 11 tane hizmet konumuz vardı, kurulan binada bırakın 11 tane odayı, 11 hizmet kolumuzda ayrılacak sadece vestiyerler de birer tane evrak çekmecesi vardı. Bugün Geldiğimiz noktada 300- 350 kişilik salonlarda çok ciddi faaliyetler yapıyoruz, devasa hizmet binalarımız var. Bizleri böyle imkânlara kavuşturan Cenabı Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz. Ayrıca bu seviyeye gelmemiz de büyük emeği ve katkısı olan siz kıymetli ve değerli üyelerimizi bir kez daha yürekten kutluyorum.

 Bizler nihayetinde bir sendikayız, özel de üyesi için, genelde vatanı ve milleti için evrensel manada bütün mazlum ve mağdur coğrafyaları bir araya getirip ayağa kaldırmak için mücadele eden bir sendikanın hizmet teşkilatıyız. Sözlerimi çok fazla uzatmayacağım, özelde üyemiz için mücadele ettiklerimizle ile ilgili birkaç tane gündem maddemizi özetleyip mikrofonu gerçek sahibine bırakmak istiyorum.

Kıymetli üyelerimiz hepimiz öğretmeniz, eğitim çalışanıyız, nihayetinde bazı problemlerimiz, bazı sorularımız var. Ben bir önceki dönem Yani 2017’nin ilk döneminde Kahramanmaraş’taki bütün okul müdürleri ile sendika binasında istişare yaptık yaklaşık 8 hafta sürdü, 30’lu gruplarla biz okul müdürlerimizle okulda yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları bizleri anlatmalarını, aynı zamanda bu sıkıntı ve problemlerin teşhis ve tedavisinin çözüm önerilerinin neler olabileceğini bizlere aktarmaları istedik. Tek tek bunları not tuttuk, nihayetinde bir dosya haline getirdik, rapor olarak hem sendika genel merkezimize, hem de politika üreticilerine, hem de siyasi erke bu raporunuzu sunduk. Burada öne çıkan en önemli madde okullardaki disiplinsizliklerdi okullardaki disiplinsizlikte temelinde yatan yasal düzenlemeler ve veli’nin, öğrencinin öğretmene karşı pervasızlığı gündemin her daim 1. Maddesi oldu. Biz bu noktada öncelikli olarak valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek öğretmeni ve eğitim çalışanını fantastik şikayetlerden Mütevelli şikayet eden velilerin şikayetinin durdurulması, durdurulamaz sada muhakkik sistemiyle bertaraf edilmesi için ciddi gayret sarf ettik . Burada yüzde ellinin üzerinde bir başarı aldık Arkadaşlar her gün her akşam Televizyon izlediğimiz de gün geçmiyor ki bir öğretmen arkadaşımız bir Okul müdürümüz bir eğitim çalışanımız Veli ya da öğrenci şiddetine maruz kalmasın işte Geçen hafta en son Kayseri’de bir Okul müdürümüz sırtından bıçaklandı daha önceki hafta mıdır ha önceki ay İzmir’de pompalı tüfekle makamında vurularak öldürülen Okul müdürümüz Bundan dolayı genel merkezi mi Yarından itibaren Okullardaki terörün durdurulması ve öğretmene şiddeti cezai müeyyidelerin arttırılması ile ilgili bir dilekçe kampanyamız başlayacak protesto şeklinde İnşallah okul temsilcilerimiz aracılığı ile sizlere ulaşacağız sizlerden aldığımız bu dilekçeyi Biz genel merkez üzerinden Meclise ve Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceğim bu konu ile ilgili duyarlılık göstermenizi hassasiyeti göstermenizi sizlerden istirham ediyorum.”

 

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, ise yaptığı konuşmada 28 Şubat döneminde en çok kadınların mağdur edildiğini, o dönemde kendisinin de başörtüsünden dolayı mağdur edildiğine vurgu yaptıktan sonra şu ifadelere yer verdi.

“Memur-Sen ailesi olarak bayağı güzel yol aldık, Memur-Sen ailesi şu an 1 Milyon üyeye sahip, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu 1 Milyon üyenin 450 binini kadınlar oluşturmaktadır. Son dönemde kadın üyelerimizin sendikamıza kayıt trendi erkeklere göre daha fazla, inşallah sayısal anlamda erkeklerle de sayısal anlamda da bir gün eşitleniriz, bu bizim için önemli bir rakam. Başladığımız yerden aldığımız yolu daha iyi görür hale geldik.

Biz başkanımızın dediği gibi kuruş sendikacısı değiliz. Biz sadece haklarımızın iyileşmesi, alacağımız maaşın hesabını yapan bir sendika değiliz. Bugün Türkiye’de sivil inisiyatifin söz sahibi olmasında, sivil iradenin hakim olmasında memur-Sen her zaman başarılı olmuştur. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz da gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız halkı sokağa çağırmadan önce bizim genel başkanımız Ali Yalçın, cep telefonlarımıza mesajlarla, telefonlarla arayarak bizleri sokağa davet etti. Darbe olduğu anlaşılır anlaşılmaz bütün teşkilatımız sokağa indi, ve bu hain kalkışmanın en güzelini biz sokakta verdik. Bundan dolayıda Memur-Sen her türlü darbenin, her türlü kalkışma ve ihanetin karşısındadır.

Bugün örgütlü olmanın gücüne inandığımız için buradayız.  Biz biliyoruz ki sivil toplum örgütlerinin yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda problemlerin çözümü daha kolaydır. Kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişkiler daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürütülmektedir. Memur Sen yaptığı çalışmalar ve yetkililer nezdindeki etkili ve sonuç alıcı girişimleriyle çalışanların teveccühünü kazanmış bugün 1 milyondan fazla üyesiyle yetkili sendika olmuştur “ dedi ve Öğretmenlere getirilecek olan performans olayını kabullenmediklerine, Performansın öğretmeni itibarsızlaştırma olduğuna dikkat çekerek şunları dedi:

“ Zaten öğretmen ayaklar altına alındı, Eğitim Bir-Sen olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz, bu performansın uygulanmaması konusunda olsun daha doğrusu bunun adını dahi ağızlarını alınmayacak şekilde, en son ana kadar eylemlerimiz devam ediyor. Dilekçe eylemi konusunda hepinizin katılmasını talep ediyorum.” Dedi

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ