Maraşta Haber
Maraşta Haber

MEB Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Kahramanmaraş’ta

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında 41 tane kütüphanenin açılışına ve bir dizi etkinliklere katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. “Edebiyat şehri Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı çok mutluyum, Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi sayesinde şair ve yazarların artmasını ümit ediyoruz.’ diye konuşan  Özel Eğitim […]

MEB Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Kahramanmaraş’ta

07 Aralık 2021 - 7:41A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında 41 tane kütüphanenin açılışına ve bir dizi etkinliklere katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

“Edebiyat şehri Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı çok mutluyum, Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi sayesinde şair ve yazarların artmasını ümit ediyoruz.’ diye konuşan  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül‘in ilk ziyareti, makamında İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman oldu. Gül daha sonra Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl  Millî Eğitim Müdür yardımcıları, İl  , Onikişubat ve Dulkadiroğlu şube müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

ZİYARETLE İLGİLİ HABER FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ  LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=0MspGLEBkmc

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’e ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, “Bakanlığımızın 81 ilde Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında Ekim ayından itibaren kütüphanelerimizi kurma çalışmalarını başlattık. Bu kapsamda sayın genel müdürümüz ilimize teşrif buyurdular. Bugün de şu ana kadar hazır hale getirilen 41 tane kütüphanemizi hizmete alacağız.” dedi.

 

  EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ’IN KÜLTÜR DÜNYASINDAKİ YERİ AYRIDIR

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül , edebiyat şehri Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgu yaparak, “Kahramanmaraş’ın bizim için hakikaten hem kültür dünyamız, hem de eğitim dünyamız açısından apayrı bir yeri var.  Kültür insanları ile ön planda olmanın apayrı bir güzelliği var. Bu benim gıpta ettiğim bir husustur. Kahramanmaraş’ın bu zenginliğinin Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi ile artacağını düşünüyor, şair ve yazarların artmasını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

  “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi ile gençlerimizi kültür ve kitapla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Genel Müdürü Gül, “Bu projenin önemini bir kere daha vurgulamak istiyorum. Bizler genel müdürler olarak 81 ile dağıldık. Projenin gerçekleştirilme düzeylerini inceleyeceğiz.” dedi.

 

 20.EĞİTİM ŞÛRASI’NDA ALINAN KARARLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Eğitimde fırsat eşitliği adı altında gerçekleştirilen 20.Eğitim Şûrası’nda öğretmen yetiştirme, meslekî eğitim, temel eğitim ve özel eğitimle ilgili alt komisyonlarda çalışmalar yapıldığını belirten Gül, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in şûrada alınan tavsiye kararlar ile ilgili sürecin takipçisi olma noktasında ifadelerde bulunduğunu, sırf konuşmuş olmak ve karar almış olmak için şûrayı yapmadıklarını kaydetti.

 

ÖZEL EĞİTİMİ İKİ AÇIDAN ELE ALMALIYIZ

 

Özel eğitim kapsamında iki zıt kutbun olduğunu ifade eden Gül, konu ile ilgili şunları söyledi: “Özel eğitime gereksinimi olan çocuklar dediğimiz zaman bizim aklımıza ilk anda engeller gelse bile özel yetenekli çocuklar da en az onlar kadar desteğe, yardıma, ilgiye ve rehberliğe ihtiyaç duyan insanlardır. Ama onların sınıf ortamındaki tavırları, hareketleri bizi çok rahatsız etmiştir. Biz de bu çocuklara hep ‘ahlaksızlık yapıyor, terbiyesizlik yapıyor veya yaramazlık yapıyor’ diye yaklaştık. Oysa onların da özel ilgiye ve rehberliğe ihtiyaç duyduklarını yeni yeni anlıyoruz açıkçası. Bu yeni anlayış ile Bilim ve Sanat Merkezlerimizi (BİLSEM) devreye soktuk. Türkiye genelinde 1523 tane özel eğitim okulumuz var; burada eğitime devam eden 60 bini aşkın, özel eğitim sınıflarında eğitime devam eden 70 bin civarında çocuğumuz var. 318 bin civarında kaynaştırma öğrencisi var. Özel eğitim bağlamında hedefimiz şu; 1523 tane özel eğitim okulumuzu ne kadar azaltabilirsek o kadar iyi olacak. Yani amacımız okul açmak değil, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitim ortamından yeri ve zamanınca yeteri kadar faydalanmasıdır.”

 

 BİLSEM’LERİ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE AÇMALIYIZ

 

Gül, son olarak şunları ifade etti: “Kahramanmaraş’ta okul öncesi düzeyde bağımsız bir adet özel eğitim anaokulumuz var. Hâlbuki özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimiz için de okul öncesi eğitim çok önemlidir. Bu nedenle buradaki okul sayısını artırmamız gerekli. BİLSEM’ler genel olarak günün çoğu vakti boş kalıyor; öğleden sonra bu okullarımız daha çok hizmet veriyor. Bu okullarımızı günün her vaktinde işler duruma getirmek için meslek liselerimiz ile koordineli bir planlama ve projelemele çalışmaları yapılması faydalı olur. Meslek lisesi öğrencilerimiz üzerinde akademik anlamda oluşan umutsuzluk sorunlarını aşmak için, eğitimin sadece akademik çalışmalardan ibaret olmadığını göstermemiz lazım. Bu anlamda BİLSEM’lerin kapılarını meslek liseli öğrencilerimize açmamız gerekli. BİLSEM’ler, Bakanlığımızca kendilerine 2021 yılında hedef olarak konulan 750 tescil sayısını aşarak 1200’den daha fazla tescil sayısına ulaşmıştır. Bu sayıyı meslek liseleri ile koordineli yürütülen çalışmalar ile daha fazla artıracağımıza inanıyorum.”

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki toplantının ardından Mimar Sinan İlkokulu’na geçti. “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Mimar Sinan İlkokulu kütüphanesi temsilinde il genelindeki tüm ilçelerle birlikte eş zamanlı olarak 41 kütüphanenin açılışını gerçekleştirip,  burada öğrenciler ile birlikte kitap okudu.

 

31 ARALIK’A KADAR KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

 

Kütüphane açılışının ardından verdiği röportajda Bakan Mahmut Özer‘in  “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesine çok önem verdiğini belirten Gül, şunları ifade etti: “Bakanlığımıza bağlı bütün okullarımızda biz istiyoruz ki kütüphanesiz bir okul kalmasın. Aslında okullarımızın büyük bir kısmında kütüphane mevcut ama eksik olan okullarımızı belirleyerek 31 Aralık’a kadar bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Sayın bakanımız da bunu kamuoyuna zaten açıklamıştı. Çocuklarımızın kitapla büyümelerini sağlamak, hayal dünyalarını genişletmek istiyoruz. Hele de dijital çağın çocuklarımızı böyle sarıp sarmaladığı başka deyimle adeta esir aldığı bir ortamda onların kitaplar ile büyümelerini sağlamak, bizler için de çok anlamlı olacak. Bu açıdan Türkiye genelinde kütüphanesi olmayan bütün okullarımızda bu çalışmalarımız başladı. Bugün de Kahramanmaraşımız için an itibariyle 41 tane okulumuzda kütüphane açılışını gerçekleştirmiş olduk. Tabiki Kahramanmaraşımız bir kültür şehri, bir medeniyet şehri ve şairlerin, yazarların, edebiyatçıların bol, yoğun ve güçlü olduğu, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hitap eden çok güçlü yazarlarımız ve şairlerimizin var olduğu bir şehir. Kahramanmaraşlı, bu anlamda kitabın kıymetini biliyordur diye düşünüyorum. Gördük ki çocuklarımız okumaya karşı çok ilgili ve meraklı. Zaten ilk sordukları, ‘kütüphane açık olacak mı, teneffüslerde gelip kitap alabilirler mi’ bunlar oldu. Bu sorular çocuklarımızın kitaba karşı olan ilgisini gösteriyor. Hakikaten bu anlamda yani Maraş’a yakışan bir tavır sergilemiş oldular. O yüzden kütüphanelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Burada ailelere de tabi ki büyük bir sorumluluk düşüyor.”

 

426 OKULUMUZDA KÜTÜPHANE OLUŞTURUYORUZ

 

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise Kahramanmaraş’ta 426 okulda kütüphane çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Bugün burada Genel Müdürümüzün katılımı ile 41 okulumuzun kütüphanesini hizmete başlattık. Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında tüm kütüphanelerimizi 31 Aralık tarihi itibariyle tamamlamış olacağız ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu kütüphanelerimizin tüm araç gereçleri ve masrafları, tamamen bakanlığımızın gönderdiği ödenekler ile yapılmaktadır. Yine kendi öz kaynaklarımızla meslek liselerimizdeki öğrencilerimizin çabalarıyla yapılmış hizmetler de var. Yani kendi içimizde kendi öz kaynaklarımızla birçok güzellik ortaya koyuyoruz. Tabi bunların tamamı öğrencilerimizin iyi, güzel insan olarak yetişmeleri için yapılan çabalardır.” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Gül‘ün belirttiği şekliyle dijital dünyanın tamamen öğrencileri etkisi altına aldığını kaydeden Kahraman, sözlerine şöyle son verdi: “Özellikle salgın süreci de bunun belki zirveye çıkmasına sebep oldu. Ama yeniden yüz yüze eğitime başladığımız bu günlerde kitaplarla, kitap kokularıyla birlikte olmak çok önemli. Bundan dolayı da emek veren herkese, katılımlarıyla ilimize teşrif buyuran sayın genel müdürümüze gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize, okullarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZIN FONKSİYONU ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

 

Genel Müdür Gül, kütüphane açılışının ardından okul öğretmenleri ile bir araya gelerek şûra ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Daha önce de Kahramanmaraş’a gelmiştik, bu kez hayırlı bir iş için buradayız, yine bir kültür ağırlıklı çalışma için gelmiş olduk. Öncelikle kütüphanelerimiz hayırlı olsun diyelim 426 tane kütüphanenin ayın sonuna kadar kazandırılacak olması hakikaten çok önemli. Ama ben şunu söylerim: dünyanın en iyi müfredatını da hazırlasak, dünyada en iyi bilim adamları bir araya geldi, en iyi müfredatı hazırladılar, en iyi temel kazanımları programın içerisine indirdiler, uzmanlar en iyi görselleriyle, dijitalleriyle, kitap çıktısıyla, bunların hepsi oluştu. İş kimde düğümleniyor,  iş sizde düğümleniyor.  Onun için öğretmen arkadaşlarımızın fonksiyonu çok çok önemli, çok çok değerli. En güzel müfredatlar var, en güzel kitaplar var, en güzel binalar var, eğer öğretmen yoksa bunların hiç birisinin anlamı olmuyor.”

Gül, geçmişte kendisinin çok ilkel, fiziki mekanlarda okuduğunu, Afrika da ki öğrencilerin ilkel şartlar içerisinde eğitim gördüğüne işaret ederek, “Biz okuma ve kültürümüzü geliştirecek çabaya girmeliyiz, biz burada kütüphaneye 10 bin kitapta koysak siz öğretmen arkadaşlarımızın yönlendirmesi olmazsa bir anlam ifade etmez ve bu proje başarıya ulaşamaz. Emek harcayın öğretmenler asla unutulmuyor, takdir ediliyor, minnetle anılıyor” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ