Maraşta Haber
Maraşta Haber

MEB, ‘Dil eğitim yazılımları protokolü’ imzaladı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ile etkin bir dil öğretiminin gerçekleşeceğini, kronik hale gelmiş bir sorunun çözüleceğini ifade ederek, ”Sıkıcı olmaktan uzak, öğrencilerimizin anlamlı öğrenmelerini geliştirebilecekleri ve tam öğrenmeye doğru büyük bir adım atabilecekleri bu sistemi, artık ilkokul dörtten başlayarak 12’nci sınıfa kadar, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi. DynEd […]

MEB, ‘Dil eğitim yazılımları protokolü’ imzaladı

29 Ocak 2013 - 22:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ile etkin bir dil öğretiminin gerçekleşeceğini, kronik hale gelmiş bir sorunun çözüleceğini ifade ederek, ”Sıkıcı olmaktan uzak, öğrencilerimizin anlamlı öğrenmelerini geliştirebilecekleri ve tam öğrenmeye doğru büyük bir adım atabilecekleri bu sistemi, artık ilkokul dörtten başlayarak 12’nci sınıfa kadar, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

DynEd İngilizce dil eğitimi yazılımlarının SANKO tarafından bağışlanarak lisanslanmasına dair protokol, Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen törende, Bakan Dinçer, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Future Prints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mervan Bayraktaroğlu tarafından imzalandı.

Bakan Dinçer, törendeki konuşmasında, yabancı dil öğrenmenin Türkiye’nin en müzmin sorunlarının başında geldiğini, bu alanda bugüne kadar pek çok çalışma yapıldığını ifade etti. Dinçer, sonuçlara bakıldığında ise Türkiye’de yabancı dil öğretimine harcanan yoğun zaman, kaynak ve planlama çabalarına rağmen istenen başarının elde edilemediğinin görüldüğünü söyledi.

21. yüzyılda, önemi tartışılmayacak hususların başında yabancı dil becerisinin geldiğini vurgulayan Dinçer, artık bir yabancı dilin yeterli olmadığına, yabancı dil bilgisinin uluslararası alanda zorunluluk haline geldiğine işaret etti. Dinçer, ”Dolayısıyla her alanda ortaya çıkan yenilikleri ve gelişmeleri takip edebilmek, dünyayla iletişim kurabilmek için çocuklarımız uluslararası iletişim dili olan İngilizceyi konuşmak, anlamak, kısacası bu dile hakim olmak durumundadır” dedi.

On yıllar boyunca edinilen tecrübelerin, klasik yöntemlerle ve test tipi sınavlarla İngilizceyi öğrenmenin mümkün olmadığını gösterdiğini anlatan Dinçer, ”Halbuki, geliştirilmesi gereken bir beceri olan İngilizceyi herkes öğrenebilir. Ancak her ders için olduğu gibi bu alanda da gözardı edilmemesi gereken hususlardan biri, öğrencilerimizin bireysel farklılıklarına vereceğimiz önemdir. Bunun yanında öğrendikleri bilgi ve kazandıkları becerileri günlük yaşamlarıyla ilişkilendirmeleri, öğrencilerimize hem eğlenceli hem de daha kalıcı bir öğrenme ortamı sağlayacaktır” diye konuştu.

-”Pilot uygulamaların sonuçları umut verici”-

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, gelişen teknolojinin, uzaktan eğitim anlayışının eğitim sistemine girmesine sebep olduğunu, teknolojideki gelişmeler ve yeniliklerin, İngilizce eğitiminde de yeni imkanlar doğurduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak etkili bir dil öğretimi konusundaki çalışmalara 2006 yılında başlandığını anlatan Dinçer, ”Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında Sanko Holding AŞ ile Bakanlık arasında DynEd İngilizce Dil Eğitim Sitemi’nin eğitim aracı olarak okullarda kullanılmasına ilişkin protokol imzalandığını, bu kapsamda yazılımları Bakanlığa, dolayısıyla öğrencilere bağışlanan bu eğitim programının ilkokul ve ortaokullarda uygulandığını hatırlattı.

Dinçer, 2007-2008 eğitim öğretim yılında 11 bin 152 ilköğretim okulunda önce pilot uygulaması yapılan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin, 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında uygulanmaya başlandığını belirtti.

Pilot uygulamaların, sistemin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi konusunda umut veren sonuçlar içerdiğini ifade eden Dinçer, 2011 Eylül – 2012 Mayıs ayları içerisinde, Mersin Mezitli İlçesi Muhittin Develi İlköğretim Okulu’nun yaptığı çalışmada, öğrencilerin DynEd sistemini kullanarak yabancı dil öğrendiğini ve bir projeyle Ulusal Ajans’a başvurarak, Avrupa Dil Ödülü’nü kazandığını anlattı.

 

 

 

Bakan Dinçer, 2011-2012 eğitim öğretim yılında yapılan değerlendirmelerde Mersin, Kastamonu, Burdur, Tokat, Tekirdağ, Yalova, Tunceli, Antalya ve Kocaeli’nin, sistemi kullanan başarılı iller arasında yer aldığını belirterek, ”Kullanımı, kurulumu ve işleyişinin yanında bu sistem, ilkokul ve ortaokuldaki İngilizce öğretim programına uyumlu ve programın felsefesini, yaklaşımını destekler niteliktedir. Sıkıcı olmaktan uzak, öğrencilerimizin anlamlı öğrenmelerini geliştirebilecekleri ve tam öğrenmeye doğru büyük bir adım atabilecekleri bu sistemi, artık ilkokul dörtten başlayarak 12’nci sınıfa kadar, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuyoruz.”

-”Sistem evlerdeki bilgisayarlara da kurulabilecek”-

Sistemin, öğretmenlere dil öğretiminde destek verecek çoklu ortamı da kullanan bir eğitim programı olduğunu ifade eden Dinçer, bu programın, dil eğitimini bilgisayarlar üzerine taşıyarak öğretmenlerin rehberliğinde, öğrencilerin kendi kendilerine çalışabileceği, İngilizce öğrenebileceği ders araçları olduğunu kaydetti.

Bu programda sadece okuma ve yazmaya yönelik değil aynı zamanda konuşma ve dinlemeye yönelik etkinlikler de yer aldığını söyleyen Dinçer, çeşitli animasyonlarla zenginleştirilmiş programın, İngilizce öğrenmeyi öğrenciler için anlamlı ve zevkli hale getirdiğini anlattı.

Bakan Dinçer, ”Sadece sınıf ortamında kullanılma zorunluluğu olmayan, kurulumu ve kullanışı oldukça basit ve güvenli bu sistemi, öğrencilerimiz evlerindeki bilgisayarlarına kurarak, kendilerine ait şifreyle sisteme girerek çalışma hızlarına uygun şekilde İngilizce öğrenmelerini geliştirebilirler. DynEd eğitim yazılımlarında yer alan Kayıt Yöneticisi Sistemi ile öğrencilerimiz çalışmalarıyla ilgili adım adım izlenebilmekte ve daha başarılı olmak için öğretmenlerince yönlendirilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz becerilere (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) yönelik günlük ne kadar çalışma yaptıklarını ve bunun yeterli olup olmadığını sayısal verilerle görebilme imkanına da sahip olabilirler” diye konuştu.

Dinçer, Düzey Belirleme Sınavı’nın, Öğretmen Eğitimi Yazılımı ve tablet bilgisayarlarda sistemin kullanımını sağlayan android yazılımın da kullanılacağını ifade etti.

Sistemde, ”English for Success” yazılımında olan 7 üniteye 9 yeni ünite eklendiğini ifade eden Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Teacher Training programıyla İngilizce öğretmenlerinin sistemin kullanımı konusunda bilgilendirilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle öğretmenlerimiz öğrencilerini daha iyi yönlendirmiş olacaklar. Ümit ediyoruz ki bu sistem ile daha etkin bir dil öğretimini gerçekleştirecek ve başta da söylediğim gibi kronik hale gelmiş bir sorunu arkamızda bırakacağız. Altını çizerek bir kez daha ifade etmek istiyorum ki dünyada genel kabul gören görüşe göre yabancı dil öğretiminin başarılı bir biçimde yapılamaması en başta uluslararası ortamda rekabet imkanını kısıtlamaktadır. Dolayısıyla DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ni çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye ve dünyaya açılacakları bir fırsat penceresi olarak görüyoruz.”

Sanko Holding’e katkılarından dolayı teşekkür eden Dinçer, projenin hayırlı olmasını diledi.

Future Prints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mervan Bayraktaroğlu, 12 milyon öğrenciye ulaşılacak projeyle, İngilizce öğreniminde fırsat eşitliğinin sağlanacağını söyledi. Bayraktaroğlu, projeyi ”dünyanın en büyük bilgisayar destekli İngilizce öğrenim projesi” olarak nitelendirdi.

YABANCI DİL DERS SAATLERİ ARTTI

Bakan Dinçer, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yabancı dil eğitimi ilköğretim kurumlarının 2. ve 4. sınıflarında 2’şer, 5. ve 8. sınıflarında ise 4’er ders saati zorunlu olarak verildiğini belirterek, ders saatlerini artırarak hem çocukların bir yabancı dil üzerinde yoğunlaşmaları hem de ülke çapında uygulanacak olan DynEd İngilizce Eğitim Sistemi’nin sağlıklı bir şekilde işlemesinin altyapısını oluşturduklarını ifade etti.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da protokole projenin kapsamının genişletilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Bizler İngilizceyi öğrenemedik ama Türkiye’de bunun öğretilmesi için elimizden geleni hep yapmaya çalıştık” dedi.

Yaptıkları eğitim yatırımları ve üniversite öğrencilerine verdikleri burslar hakkında bilgi sunan Konukoğlu, ”Bizler bu sıralarda okumadık ama çok kişinin okuması bize zevk veriyor. O yüzden mutluyum. O yüzden bu proje de inşallah Türkiye’ye hayırlı olur” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer, Konukoğlu ve Bayraktaroğlu protokolü imzaladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ