Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kuzey Yıldızları Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü İlçesinde ki okullarda görevli aday öğretmenler (Kuzey Yıldızları) Şehir Kimliğini Tanıma kapsamında Kahramanmaraş merkezine gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Kuzey Yıldızları Aday Öğretmenler Koordinatörü Faik Türk başkanlığında 151 aday öğretmen Kahramanmaraş Anadolu Lisesi salonunda tasavvuf müziği ile karşılandı ve okul Müdiresi, Mehtap süt tarafından kısa bir hoş geldiniz […]

Kuzey Yıldızları Kahramanmaraş’ta

24 Haziran 2019 - 8:20A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü İlçesinde ki okullarda görevli aday öğretmenler (Kuzey Yıldızları) Şehir Kimliğini Tanıma kapsamında Kahramanmaraş merkezine gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kuzey Yıldızları Aday Öğretmenler Koordinatörü Faik Türk başkanlığında 151 aday öğretmen Kahramanmaraş Anadolu Lisesi salonunda tasavvuf müziği ile karşılandı ve okul Müdiresi, Mehtap süt tarafından kısa bir hoş geldiniz konuşması yapıldı.

 “Eğitime Gönül vermiş en güzel insanlar hepiniz hoş, öğretmenliğin ne kadar yüce, ne kadar güzel bir meslek olduğunu yarın çok daha iyi anlayacaksınız. Çünkü insanların içerisinde en hayırlı olan vermesini bilendir, sizde almadan vermeyi taahhüt eden bir mesleğe adım atmışsınız” diyerek konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk,  daha sonra şu ifadeleri kullandı:

Kimdir öğretmen? Ben söyleyeyim, kendimce söyleyeyim. Bunu, bir hatıra olarak değil. İçinizde emekliye ayrılıncaya kadar, hatta vefatımıza kadar, taşımak zorunda olduğumuz bir his olarak kabul ediyorum tüm insanlar adına. Sınıfına girdiğinde hangi çocuğun aç, hangi çocuğun annesiz, hangi çocuğun babasız, hangi çocuğun sevgiye, merhamete muhtaç olduğunu bir göz atıp tespit edendir öğretmen. Onun için çocuklarınızı Sevin, başka bir şey söylemiyorum.

Allah mübarek etsin hayırlı olsun, güzel şeyleri güzelliklere, Ülkemizin ve insanların kurtuluşuna sebebiyet verecek gençleri yetiştirmenize vesile olsun. Bunu canı gönülden isteyin ve istiyoruz da zaten. Ama her zaman şunu unutmayın severseniz halledersiniz, bizim zamanımızda ki eğitim bitti artık, döverek söverek kızarak, bağırarak, çağırarak bir şey öğrenme öğretme devrini bitmiştir. Artık sevgi ve muhabbetle yaklaşma devri başlamıştır. Sevdiğiniz kadar sevilirsiniz, o kadar da varsınız nasıl inanırsanız öylece yaşarsınız yaşadığınız gibi inanmazsanız inandığınız gibi yaşamaya başlarsınız. “ dedi.

Daha sonra İl Milî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü, kendisini tanıtarak söze başladı. Uzun yıllar Millî Eğitim Müdürlüğünde bulunduğunu ve kurumda her alanda çalıştığını vurgulayarak şu bilgileri verdi:

“Kurumsal olarak bazı bilgi paylaşayım, ilimize son yıllarda özellikle Son 2 yılda çok az öğretmen geliyordu, ama bu yıl ilimize biraz daha öğretmen arkadaşlarımız geldi, biraz daha fazla atandı. Şu anda 14 bin 800 küsur öğretmenimiz il geneli görev yapıyor, öğrenci sayısına baktığımızda ise 288 bin öğrenciye 976 okulumuzda hizmet veriyoruz, burada hizmet yaparken, diğer kurumları da eklediğimizde değerli arkadaşlarımız Biz bin 70’in üzerinde kurumda hizmet veriyoruz.

 Bizim yaptığımız hizmet Geri dönüşü olmayan bir hizmet olduğu için arkadaşlar yanlışın geri dönüşü yok. Yanlış yapmacıksınız. Sevgi mesleği olan öğretmenlikte ne verirseniz onun karşılığını alıyorsunuz, Bir hocamız derdi ki, Dışarıda bir kötü bir insan varsa o da sizin eseriniz, dışarıda iyi bir insan varsa o da sizin eseriniz. Bizler O doğrultuda uzun yıllar hizmet etmeye devam ediyoruz, İnşallah sizler de Bismillah dediniz, başladınız İnşallah uzun yıllar çocuklarımıza hizmet edersiniz.”

Aday Öğretmenler il koordinatörü Salahaddin Uğur, aday öğretmenlik süreci ile ilgili bilgiler verdikten sonra Millî Eğitim Atama Şefi Mehmet Kılınç’ta kurumla ilgili genel bilgiler aktardı.

Kuzey Yıldızı aday öğretmenler buradaki programı tamamlayınca Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesine geçerek burasını ziyaret ettiler. Peşinden de İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gelerek kurumun işleyişi hakkında bilgi sahibi oldular. Aday öğretmenler koordinatörlerinden Mustafa Değirmenci (Onikişubat İlçesi) ve Adem Aydoğan da (Dulkadiroğlu İlçesi)  adaylara eşlik etti. Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen Kuzey Yıldızları Koordinatörleri Faik Türk’le beraber yeniden İlçelerine hareket ettiler.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ