Maraşta Haber
Maraşta Haber

KİPAŞ’tan Eğitime Bir Destek Daha

KİPAŞ Eğitim Kurumları Tarafından Fatih Kasabasına Yaptırılan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Düzenlenen Törenle  Eğitime Açıldı. KİPAŞ Eğitim kurumları tarafından Fatih Kasabası Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu bünyesinde 2 derslik Ana sınıfı açılışı programında,saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şu ifadeleri kullandı; “Muhterem hanımefendiler KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı […]

KİPAŞ’tan Eğitime Bir Destek Daha

30 Nisan 2013 - 22:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

KİPAŞ Eğitim Kurumları Tarafından Fatih Kasabasına Yaptırılan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Düzenlenen Törenle  Eğitime Açıldı.

KİPAŞ Eğitim kurumları tarafından Fatih Kasabası Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu bünyesinde 2 derslik Ana sınıfı açılışı programında,saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şu ifadeleri kullandı;

VLK_9706

“Muhterem hanımefendiler KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gümüşer, KİPAŞ ailesinin değerli üyeleri mensupları saygı değer fatih kasabası halkı sevgili öğrenciler ve basınımızın güzide temsilcileri bende, KİPAŞ Anaokullarını geliştirme ekibi başkanı Ayça Öksüz ve ekibi hanımefendilerin gayret ve çabaları ile yaptırılan bu anaokulumuzun açılış töreninde aranızda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz zaten KİPAŞ’a müteşekkiriz bundan bir süre önce ilimize yaptıkları 24 derslikli Sağlık Lisesi ile Milli Eğitim ve Kahramanmaraş’ımızın hizmetine sundular. Bu anaokulunun açılması programını onlar istemese de biz bunun Kahramanmaraş’a güzel bir örnek olacağını düşünerek açılış programını gerçekleştiriyoruz. Ben öncelikle başta Ayça Öksüz hanımefendi olmak üzere onun beraberinde olan tüm hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum.

2010 yılında imzalanan 4 protokol, 2011 yılında 23 protokol olmak üzere 2011 yılı sonunda Okul, anaokulu ve spor salonu olarak toplam 27 protokol imzaladık. 2013 yılı bizim final yılımız biz İl Özel İdaresi ile birlikte İl Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini bir araya getirerek 76.000.000 TL lik bir program yaptık. 2014 yılından itibaren inşaatları devem eden bir çok okulumuz eğitim ve öğretime başlayacaktır. Ve artık normal öğretime geçeceğiz. Geçtiğimiz günlerde ilimiz merkezinde bulunan Aksu Mahallesinde Melek İPEK hanımefendi 13 derslikli bir okul yaptırdı akşam saatlerinde okula yaptığım ziyarette okulda öğrencilerin olmadığını sadece idareci ve çalışanların olduğunu gördüğümde, okul müdürüne öğrencilerin nerede olduğunu sordum, okul müdürümüz okul olarak normal öğretime geçildiğini belirterek sınıf başı ortalama 28 öğrenci olduğunu belirtti. Bu bakımdan Kahramanmaraş’ta  eğitim ve öğretime destek veren başta KİPAŞ ailesi olmak üzere iş adamlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Kahramanmaraş olarak sorunumuz kırsal kesimlerde ilköğretimi bitiren öğrencilerimizin lise öğrenimine devam edememesi. Şuanda lise düzeyinde okullaşma oranımız % 50’dir. İlköğretim düzeyinde 97.000, okulöncesi 16.000 civarında fakat lise düzeyinde okuyan öğrenci sayımız 51.000 civarında. Buda gösteriyor ki ilk öğretimi bitiren bütün öğrencilerimiz lise öğrenimine devam edemiyorlar. Biliyorsunuz ki artık orta okulu bitiren bütün öğrenciler lise öğrenimine devam etmek zorunda. 4+4+4 sistemine göre artık diploma alınabilinmesi için ilk orta ve lise öğrenimini tamamlamak gerekiyor. Ne yazık ki köylerde okuyan öğrencilerimiz, kendi köylerinde liselerin bulunmaması, şehir merkezlerinde ise yurtların olmaması sebebiyle lise eğitimini tamamlayamıyorlardı. Biz bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için yeni İl Özel İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma kaynaklarını kullanarak yurtlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Merkezde 500 öğrencilik ve Kız İmam Hatip lisesi Kız yurdunu tamamlayarak hizmete açtık. Yine Sosyal Yardımlaşma Vakfımız kaynaklarını kullanarak 500 kişilik yurt yapma kararı aldık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’de bize bu konuda destek vererek gerekli talimatları verdiler. Andırın, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizde yine 500’er yüz öğrencilik öğrenci yurtları yapıyoruz. Bunları yaygınlaştırarak özellikle kırsal kesimden gelen çocuklarımızın lise eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak tek amaç ve hedefimiz. Yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile  24 derslikli bir  Teknik Lise yurt ve atölye yapımı ile ilgili protokol imzalamak üzere Ankara’ya gideceğiz.

Kahramanmaraş’ın eğitim ve öğretimine destek veren bütün iş adamlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Törende konuşan  İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan : “ Yapılan yardım ve yatırımların en güzeli ve en hayırlısı; insana yapılan yardım ve yatırımdır. Diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

IMG_0970

“Okul Öncesi Eğitim kurumları; kendisine güvenen, kendini ifade edebilen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, paylaşımcı, dürüst, hoşgörülü insanların yetiştirilmesinde ilk ve en kalıcı temellerin atıldığı Eğitim Kurumlarıdır.

Bu yaş dönemleri ihmal edilmemesi gereken dönemlerdir. İhmal edilmesi durumunda, tekrarı ve telafisi de pek mümkün olamamaktadır. İnsan hayatı çok katlı bir binaya benzer. Bu binanın temeli sağlam atılırsa; üstüne ilave edilecek katlar hem sağlam, hem de güvenilir olacaktır.

Bunun yanında; Okul öncesi eğitimi, çocukların Akademik başarısına da katkı sağlamaktadır. Yapılan bir araştırma göstermektedir ki;  Amerika’da Üniversite öğrencilerinin %92 si Okul öncesi eğitimi almış çocuklardan oluşmaktadır.

Bu yaşlarda verilen eğitimi 10 ile çarpmalıyız. 3 yaşında verilen bir eğitim 30 yaşını, 4 yaşında verilen bir eğitim 40 yaşını, 5 yaşında verilen bir eğitim 50 yaşını karşılamaktadır. Bu konuyu, yıllar önce söylenmiş halk arasında yaygın olan “yedisinde ne ise yetmişinde de o…” sözü ne kadar güzel özetlemiştir.

Gelişmiş ülkelerde Okul öncesi Eğitiminin önemi erken kavranılmış, zorunlu olmasa bile, insanlar kendini zorunlu hissetmişler ve çocuklarının tamamına yakını okul öncesi eğitiminden yararlanmaktadır. Ülkemizde de; artık, Milli Eğitim Bakanlığımızca, Okul Öncesi Eğitimine gereken önem verilmiş; bu konu,  bir devlet politikası haline gelmiş, gerekli düzenlemeler yapılmış; her türlü imkânlar seferber edilmiştir

İşte; okul öncesi Eğitiminin ne kadar önemli olduğunu kavramış Hayırsever insanımız Ayça Öksüz Hanımefendi bu güzel okulumuzu yaptırarak çocuklarımızın eğitimine sunmuştur, kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum.

İlimiz genelinde 31 Anaokulu, 1193 Anasınıfında 805 Kadrolu, 98 Ücret karşılığı öğretmenlerimizle; 15.803 çocuğumuza okul öncesi eğitimi verilmektedir. Ayrıca,  5 Anaokulumuzun inşaatı devam etmekte olup, 3 okulumuz da bu seneki programa alınmıştır.

Çocuğum benim için önemli diyor ve geleceğini düşünüyorsak; mutlaka Okul öncesi Eğitim Kurumlarına göndermeliyiz. Unutmayalım ki; gelecek çocuklarımızındır ve çocuklarımızın geleceği de okul öncesi eğitimi ile gelecektir.” dedi.

KİPAŞ Anaokullarını Geliştirme Ekibi Başkanı Ayça  Öksüz ise bu okulun açılmasıyla birlikte kendisinin dünyanın en mutlu insanları arasında yerini aldığını belirtti.

Eğiteme  %100 Destek Kampanyası çerçevesinde; KİPAŞ Holding A.Ş. Bünyesinde Anaokullarını Geliştirme Birimi tarafından İlimiz Fatih Kasabası Fatih Sultan Mehmet İlkokulunda ki iki derslikli Anasınıfının açılış törenine  Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Fatih Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Demirtaş, KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gümüşer,  KİPAŞ Anaokullarını Geliştirme Ekibi Başkanı Ayça  Öksüz, kasaba halkı ile birlikte öğrenciler katıldı.

VLK_9660

 

VLK_9668

 

VLK_9683

 

IMG_1042

VLK_9691

VLK_9749

VLK_9765

VLK_9737

IMG_1053

VLK_9800

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ