Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta KPSS’de Türkiye Derecesi

TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, KPSS’DE TÜRKİYE DERECESİ ELDE ETTİ Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak Türkiye geneli, il geneli ve derece elde eden öğrencilerin sevinçlerini paylaşmak, kutlamak ve ödüllerini takdim etmek üzere ödül töreni düzenlendi. Okul öğrencilerinden Eda Ceyhan Türkiye dördüncüsü, […]

Kahramanmaraş’ta KPSS’de Türkiye Derecesi

16 Mayıs 2016 - 22:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, KPSS’DE TÜRKİYE DERECESİ ELDE ETTİ

Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak Türkiye geneli, il geneli ve derece elde eden öğrencilerin sevinçlerini paylaşmak, kutlamak ve ödüllerini takdim etmek üzere ödül töreni düzenlendi. Okul öğrencilerinden Eda Ceyhan Türkiye dördüncüsü, Hamza Arı Türkiye 33’üncü ve Salih Doğru ise Türkiye 34’üncüsü oldu.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy ve   İl Milli Eğitim Şube Müdürü Duran Doğan katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu başlayan program Okul Müdürü Ali Özdemir’in konuşmasıyla devam etti. Her öğrencinin farklı bir birey olduğunu ve bu nedenle her öğrencinin kişisel özellikleri göz önüne alarak bir öğretim programı hazırladıklarına değinen Özdemir,  ‘ Bunun için Eğitim Koçluğu sistemini benimsedik ve her öğrencimiz için ayrı bir öğrenim programı hazırladık’ dedi. Okul, aile ve öğrenci arasındaki etkileşimin önemine vurgu yapan Özdemir, okul ile aile arasındaki iletişim ne derecede başarı olursa, öğrenci başarısı o denli yükseleceğini dile getirdi.

Özdemir, okul öğretmen veli işbirliğini güçlendirmek ve öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular sonucunda öğrenci başarısındaki olumsuzları gidermek amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile işbirliği içerisinde panel ve seminerler düzenlendiği ifade etti.

Başarının emek ve çaba olduğunu söyleyen Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Başarının kısa vadeli bir formülü yok. Uzun zamanda kazanılacak bir alışkanlığı ve beceriyi kimseye kısa bir zamanda kazandıramazsınız. Bu nedenle eğitimi bir sürece yaymalıyız.” Mesleki eğitimin yanında YGS-LYS başarısına önem verdiklerini ifade eden Özdemir, bu çerçevede öğrencilerimizi hem meslek sahibi yapıyoruz hem de yükseköğretime hazırladıklarını söyledi. Özdemir, okulun son üç yılda elde ettiği başarıları şöyle sıraladı: ‘2012’de yüzde 54, 2013’de yüzde 62 ve, 2014’de yüzde 75.

Yılın kaliteli okul ekip kategorisinde birinci olduklarının diyen Özdemir, ‘Faaliyetlerimizi her alanda olduğu gibi eğitim-öğretimin kalitesini artırmak amacıyla da kullandık ve başardık.’ dedi.

Hijyen ve temizliğin önemine dikkat çeken Özdemir, bu çerçevede büyük çaba harcadıklarını söyleyen ‘Beyaz Bayrak’ ödülünü aldıklarını söyledi.

Özdemir’in ardından sözü İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt aldı. Eğitim ve öğretim beşikten mezara kadar olduğuna değinen Akkurt, öğrenmenin öneminin altını çizdi. Akkurt: ‘İnsanların dökmüş olduğu en önemli ter zihin teridir. Çalışmak her şeyin başında gelir, ailenizden size maddiyat kalabilir fakat bir ilim kalmaz, ilim yalnızca çalışmakla kazanılır. Size verilen değere ve desteğe başarıyla karşılık vermelisiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Sonrasında ödül ve takdim törenine geçildi. 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavında dereceye giren Türkiye 4’üncüsü Eda Ceyhan, 33’üncüsü Hamza Arı, 34’üncüsü Salih Demir’e Mehmet Emin Akkurt tarafından altın takıldı.  TSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzeyinde dereceye giren öğrencilere ise Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Mesleki ve Teknik İl Müdürü Ramazan Paksoy, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Duran Doğan verdi.

DSC_0067 copy DSC_0071 copy DSC_0079 copy DSC_0108 copy DSC_0253 copy

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ