Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Millî Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamasının ilk ayağından sonra, ikinci aşaması da bu gün itibariyle başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamasının ilk basamağı olarak, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle yüz yüze eğitimi 21 Eylül Pazartesi başlatmıştı. İkinci basamağı olarak ta 12 Ekim 2020 Pazartesi (bugün) İlkokulda 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda, ortaokul 8’inci sınıf, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarla, köy okullarının tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitim başlatıldı.

 

 

Yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle Kahramanmaraş Onikişubat  Gazi Ortaokulunu Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Adem Öztürk ve Onikişubat İlçe millî Eğitim Şube Müdürü Halil Akyürek  ile ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet ederek Pandemi süreci nedeniyle okullarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat çekerek, sağlıklı ve başarılı bir eğitim diledi.

 

 

Planlanan ikinci aşama yüz yüze eğitim sürecinde İlkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf ile ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6 6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7 7 ) uygulanacak.