Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Yunus Emre’ temalı sergi düzenlendi!

Türkiye’de 2021’in “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olması dolayısıyla  Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda ‘Yunus Emre’ temalı sergi düzenledi.   2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümü kabul […]

Kahramanmaraş’ta Yunus Emre’ temalı sergi düzenlendi!

07 Haziran 2021 - 16:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türkiye’de 2021’in “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olması dolayısıyla  Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda ‘Yunus Emre’ temalı sergi düzenledi.

 

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümü kabul edilen , 30 Ocak tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan genelge ile de 2021 yılı Cumhurbaşkanlığınca “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi.

 

 

Bu kapsamda Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftasında ‘Yunus Emre’ temalı sergi düzenledi. Sergide kursiyerlerin Yunus Emre’nin hayatı ve şiirlerinden yola çıkarak yaptığı 70 adet el emeği göz nuru resim ve el sanatları vatandaşların beğenisine sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan sergiye  Vali Ömer Faruk Coşkun’un Eşi  Hanımefendi Sevilay Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ,Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü , Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hasan Ataş, Kurum Müdürü Mehmet Bülbül, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, çeşitli okul ve kurum yöneticileri ve sanatseverler katıldı. Sergiye ilişkin konuşma yapan  Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, kursiyerlerin çok büyük emek harcadıklarını gördüğünü ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

“KURSUMUZUN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Keçeli, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Yunus Emre temasıyla Halk Eğitim Müdürlüğümüzdeki sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Kursiyerlerimiz çok büyük emek harcamışlar, el emeği göz nuru çok güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Bir taraftan eserler ortaya çıkartırken, bir taraftan da Yunus Emre’nin şiirleri ile onun maneviyatını, onun dünyasını da anlamaya çalışarak, yeni ürünlere, yeni dokunuşlarla, yeni hayal güçleriyle yeni anlamlar yüklemişler. Ben kursumuzda emek veren tüm hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

YUNUS EMRE EN GÜZEL ŞEKİLDE ANILDI

“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” Sergiyi gezen ve çalışmalar hakkında bilgi sahibi olan hanımefendi Sevilay Coşkun, Yunus Emre en iyi şekilde anıldı diyerek  sergi ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü nedeniyle Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezimiz tarafından,  tasavvuf şiirinin en önemli temsilcisi olan günümüze kadar eserleriyle yaşayan Yunus Emre’ye uygun anlamlı bir çalışma yapmışlar, Onun özellikleri yansıtmışlar, çok güzel bir sergi olmuş.

Bu serginin hazırlanmasında emek ve katkı sunan yönetici, öğretmen, usta öğreti ve kursiyerimizi kutluyorum, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”nın ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

 

“SERGİ ÇOK GÜZELDİ”

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, ise şunları söyledi: “Pandemiden sonra insanları birlikte olabilmeye yönlendiren bu tür sergiler gerçekten emek ve ruhun ortaya çıktı sergiler. Yunus Emre’ye hitaben hazırlanmış olan sergi çok güzeldi. Katılımcıların emeklerine sağlık. Ümit ediyoruz ki pandemiden sonraki süreçte sıcak temasları kurabileceğimiz Halk Eğitimin önceliğinde hayat boyu öğrenmeyi destekleyen bu tür eğitimlerimiz devam edecek. Ben katılım sağlayan ve emek veren herkese başarılar diliyorum, tebrik ediyorum.”

 

 

“3 GÜN BOYUNCA SANATSEVER VATANDAŞLARIMIZI SERGİMİZE BEKLİYORUZ”

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül de sergiye ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Yunus Emre Yılı İlan Edildiğinden Dolayı sergimizi açmış bulunmaktayız. Sergimizde resim alanında ve el sanatları alanında ürünlerimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunmaktayız. Sergimiz 3 gün boyunca devam edecek. 3 gün boyunca sanatsever vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz. Yunus Emre’nin Hayatı, Yunus Emre’nin şiirleri ürünlerimize yansıdı. Her kursiyerimiz kurslarında Yunus Emre’nin şiirlerini baz alaraktan ürünlerini gerçekleştirdiler ve halkımızın beğenisine sundular.”

 

 

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli’ye  Kursiyerlerin yaptığı kaftan giydirildi.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ