Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesine düzenlenen bir törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı. Açılış törenine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Duran Doğan, Okul Müdürü Mustafa Çekiç, okul müdür […]

Kahramanmaraş’ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

12 Eylül 2019 - 16:41A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesine düzenlenen bir törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Açılış törenine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Duran Doğan, Okul Müdürü Mustafa Çekiç, okul müdür yardımcıları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Değerli müdür yardımcılarımız şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz. Bugün çok güzel bir işi yapmak üzere bir araya geldik” diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan gücünün teknolojik imkânlarla kullanıldığına hepimiz şahidiz. Artık Beden gücü ile yaptığımız her şeyi robotlar vasıtası ile yapıldığına da şahit oluyoruz, ama gelinen noktada görüyoruz ki sadece insan gücü ile yani eliyle ayağıyla yaptıkları değil, zihni ile yaptıkların sayesinde de teknoloji gelişiyor.

Mesela bunun belli yerlerde uygulamaları olduğu bilgisini öğrenmiştik. Bir asansörün kapısına gidiyorsunuz ya, yaklaştığınızda yoğunlaştığınız 8. kata çıkacağım diye zihninizde yoğunlaşırsanız bindiğiniz asansör 8 katta duruyor.  Bu çok güzel bir şey ama bunun tam tersi tehlikeli bir şey zihninizden geçtiğinde de teknik olarak okunup eyleme geçebildiği bir çağda yaşıyoruz.

Peki, bütün bu gelişmeleri başkaları üretip, biz bunları kullanan insan olarak mı devam edeceğiz?  Hayır! Şükürler olsun ülkemizde hızla değişen ve gelişen teknoloji sadece tüketen değil, üreten özellikle de robotik teknoloji ile ilgili de gelişmeleri önden takip eden bir nesil yetiştirmek için Millî Eğitim Bakanımız altyapı çalışmalarını Tamamlıyor.

 Biz de Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayreti, gerek devletimizin imkanları, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız ve çözüm ortağımız olabilecek kurum ve kuruluşların imkânlarını kullanarak bu yarışta geride kalmamaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede olmak üzere bugün içinde bulunduğumuz Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisemize 20 laptop, 20 üst düzey  arduino seti 1 adet 3d yazıcı ve sınıf donanım malzemelerden oluşan donanımlı bir robotik kodlama atölyesini açılışını yapacağız. Yine bununla beraber Onikişubat İlçesi Şehitler Ortaokuluna, Göksun Şehitler Anadolu Lisesine,  Elbistan bilim Bilim Sanat merkezine arduino İleri düzey setinin de burada dağıtımı yapacağız.

Teknoloji tasarım atölyelerinin kurulması başlangıçtır, aksesuar olarak kalırsa bir mana, ifade etmez bunları en etkili ve verimli şekilde kullanmak ve üretime katkı sağlayacak şekilde kullanmak durumundayız. Tüketen değil, üreten olmak lazım. Üreten değil tüketen olursak yok oluruz. Bundan dolayı da bu gayretlerinden dolayı Arge birimimizdeki şube müdürümüz ve ekibine projeleri takip edip yurtiçi ve yurtdışı kaynaklarının dilimize okullarımıza gelmesinde göstermiş olduğun gayretten dolayı kendilerini tebrik ediyor teşekkür ediyorum Bu çalışmanın ilimizdeki öğrencilerimize ve gençliğimiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmadan sonra ilgili yöneticilere cihazları teslim edildi ve Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesin de törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ