Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi ve tüm ilçe Halk Eğitimi Müdürlerinin katılımı ile Türkoğlu Halk Eğitimi Müdürlüğünün ev sahipliğinde Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi değerlendirme toplantısında Okuma Seferberliği için acil kararlar alındı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Yaptığı açılış konuşmasıyla Halk Eğitiminin önemine işaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “ Bu kurumlarımız her yaştan insanları topluma kazandıran, verilen kurslarla eğiten, onlara beceri ve iş ortamı hazırlayan kurumlarımızdır. Birçok ev hanımı veya beylerimiz aldıkları kurslarla zamanlarını olumlu değerlendiriyor, aynı zamanda da ekonomik olarak evine katkı sunabiliyor.

Halk Eğitimi Müdürleri olarak bugüne kadar yaptığınız katkı ve emekleriniz için teşekkür ediyorum, aynı hassasiyetin devamını sizlerden bekliyorum.” Dedi.

 Akkurt, Kahramanmaraş genelinde TÜİK verilerine göre 50 bin okumaz, yazamazın bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlanmıştır. Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili emirleri doğrultusunda bölgenizde alan taramaları yaparak bunları okur-yazar yapmamız için elinizi taşın altına koymanızı istiyorum” dedi.

Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi’de “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili 05/02/2018 tarihli ve 2350838 sayılı 2018/4 nolu Genelge emirleri hatırlatarak, bu doğrultuda iş ve işlemlerin yapılması, Halk Eğitimi Merkezlerince İlçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli duyuru, alan taraması ve tanıtım çalışmalarının, ön kayıt işlemlerinin ivedilikle gerçekleştirilmesini istedi.

Yapılan değerlendirmede İlçe Müftülükleri, Belediyeler, Kamu Kurum ve Kuruluşları Muhtarlar, kurslarda görevli usta öğreticiler vb. gibi işbirliğine gidilerek okuma-yazma bilmeyenlerin tespit edilip Halk Eğitimi Merkezlerine yönlendirilmesine dikkat çekildi.

Okuma-Yazma kurslarının çalışmaları İlçelerdeki dinamikler değerlendirilerek video, tiyatro, hediye ödüller, gezi vb. gibi aktivitelerle zenginleştirilecek. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince Denetimli Serbestlik Kapsamında Okuma-Yazma Kurslarına ağırlık ve önem verilecek.