Kahramanmaraş’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında , İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın destekleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş ve orkestra şefi Batuhan Bilal Kurt’un gayretleri ve korodaki kıymetli öğretmenlerin uzun süren emekleri sonucunda gerçekleştirilen “öğretmenler korusu”unutulmayacak duygulu anlar yaşattı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan konsere Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler  ve öğrenci velileri katıldı.

HABER VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=p4aJmtW_ZUc

 

Koroda öğretmenlerimiz Songül Aslankurt, Zeliha Göğüş, Yasemin Karakaya ve Elif Akkul performanslarını sergiledi. Konserde gönle işlenen Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Ayrıca İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet Üzüm ile Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Yaşık da sahnede türkü seslendirerek konsere renk kattılar.

Sunuculuğunu eğitimci Turgay Duz ‘un  yaptığı ve  duygu dolu anların yaşandığı konserde, izleyiciler zaman zaman söylenen türkülere eşlik edip öğretmen sanatçıları alkış yağmuruna tuttular. Konser sonunda koro ekibini tebrik eden Vali Ömer Faruk Coşkun ve İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  çiçek takdiminde bulundu.

Konser ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman,  konserde icra edilen Türk Halk Müziği eserlerinin ruhunu dinlendirdiğini kaydederek, “Bu güzel konserde emeği olan Müdür Yardımcımız Halit Demirtaş, orkestra şefi Batuhan Bilal Kurt ve orkestra ekibi ile koroda yer alan öğretmenlerimize aynı zamanda konsere katılan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz konserimiz öğretmenlerimiz için umarım katılımcı öğretmenlerimize güzel bir jest olmuştur.  Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

KONSERDE GÖREVLİ ÖĞRETMENLER VE OKUDUĞU TÜRKÜLER

PROGRAM SUNUCUSU : Turgay DUZ

BAĞLAMALAR – Batuhan Bilal KURT – Ali BAYGIN – Umut KOÇER – Arif KARAKAYA

KEMAN – Mesut SELÇUK

ZURNA VE KAVAL – Serhat KARAKOÇ

YAN FLÜT – Sercan GÜNERİ

BATERİ – Önder AKSAKALLI

GİTAR – Abdullah KILIÇASLAN

KLAVYE – Murat GÖĞÜŞ

 

KORO

Songül ASLANKURT – Zeliha GÖGÜŞ – Yasemin KARAKAYA – Elif AKKUL

Güzelliğin on par’etmez
Bu bendeki aşk olmasa
Eğlenecek yer bulamaz
Gönlümdeki köşk olmasa

Sivas yöremizden Aşık Veysel’in unutulmaz eserleri Benim Sadık Yarim Kara Topraktır ve Güzelliğin On Par’etmez türküleri

 

Mecnunum Leylamı gördüm
Bir kerece baktı geçti
Ne sordum ne de söyledi
Kaşlarını yıktı geçti

 BAYGIN ve UMUT KOÇER İç Anadolu yöresinden Mecnunum Leylamı Gördüm türküsünü ve Erzincan yöresinden Seherde Bir Bağa Girdim türküsünü seslendirdiler.

Şerbet diye
Zehir de versen
Bal derim

Ben bozkırım
Sen yağmursun
Gel hadi

Sen Bir Aysın adlı uzun  Elif AKKUL seslendirdi.

Dost hasretin zor imiş
Her dem ahuzar imiş
Derd adamı yer imiş
Yine gönlüm hoş değil

Orta Anadolu Yöremizden, Bugün Dost Yarelenmiş adlı türküyü  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Hacı YAŞIK seslensirdi.

Karakaya çiftinin düeti – Bağlamada Arif KARAKAYA, mikrofonda da Yasemin KARAKAYA Orta Anadolu yöresinden Ankara’da Yedim Taze Meyvayı, Azerbaycan yöresinden Ay Saçı Burma adlı türküleri seslendirdi. Solonun ardından koro Artvin ve Azerbaycan yörelerinden potpori yapaptı.

İşte gidiyorum çeşm-i siyahım
Önümüze dağlar sıralansa da
Sermayem derdimdir servetim ahım
Karardıkça bahtım karalansa da

Songül ASLANKURT  Orta Anadolu yöresinden – Mektup Selam Söyle Benden Sılaya ve Kahramanmaraş  yöresinden İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım adlı türküleri seslendirdi  Solonun ardından koro Kırşehir ve Ankara yörelerinden potpori yaptı.

 

Erisin dağların karı
Geçti ömrümün baharı
Ecel kapımı çalmadan
Durma gel ömrümün varı

Orta Anadolu yöremizden Erisin Dağların Karı adlı türküyü  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet ÜZÜM seslendirdi.

Erzurum yöresinden bir uzun havayla konsere devam edildi. Koro Şefi Batuhan Bilal KURT Erzurum yöresinden Huma Kuşu uzun havasını ve Pınar Başından Bulanır türküsünü seslendirdi.

 

Deli gönül melul olup ağlama
Ağlamanın elbet gülmesi vardır
Düşmana intikam kalır mı böyle
Herkes ettiğini bulması vardır

Mesut SELÇUK Elazığ yöresinden Ne Dedim de Gelmedin türküsü ve Diyarbakır yöresinden Deli Gönül Melul Olup Ağlama uzun havasını seslendirdi. Devamında koro Şanlıurfa, Bitlis, Ağrı ve Van yörelerinden potpori ile konseri sonlandırdı.

 

Efendim ruhumuzu dinlendiren bu güzel Türk Halk Müziği konseri için Öğretmenler Koromuza çok teşekkür ediyor ve kocaman bir alkış istiyorum.

Bu güzel konser hatıra fotoğrafının çekimi ile son buldu.