Maraşta Haber
Maraşta Haber

 Kahramanmaraş’ta “Mutfakta Umut Var” projesi iş birliği protokolü imzalandı

Kahramanmaraş’ta, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve MADO arasında “Mutfakta Umut Var” (Aşçı Çırağı Kursu) projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. WFP Temsilcisi ve Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı ve Program Müdürü Margaret Rehm, Mado Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen törende, Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve […]

 Kahramanmaraş’ta “Mutfakta Umut Var” projesi iş birliği protokolü imzalandı

14 Aralık 2021 - 8:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve MADO arasında “Mutfakta Umut Var” (Aşçı Çırağı Kursu) projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

WFP Temsilcisi ve Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı ve Program Müdürü Margaret Rehm, Mado Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen törende, Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programının (SES) yürütülmesine dair iş birliği protokolünün hayata geçirilmesi için kente geldiğini belirtti.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=G9gkW9UzWfY

Kahramanmaraş’a ilk defa geldiğini ancak dondurmasını birçok defa tatma fırsatını bulduğunu anlatan Rehm, dondurmanın başkentinde olmanın ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

Grede, WFP olarak MADO ile iş birliği yapıyor olmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Dünyanın dört bir yanında dondurmanızın satıldığını biliyorum. Son olarak ABD’de var olduğunuzu öğrendim. Özellikle bölgemizde sosyal uyumu destekleyen bir projeyi desteklediği için MADO ile çalışmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Ayrıca şunu paylaşmak istiyorum ki Türkiye, WFP operasyonları için çok kritik bir rol oynuyor. Türkiye hükümeti, bize gösterdiği ciddi bir hoşgörü ve desteğinin yanı sıra bizim için önemli bir satın alma merkezi. Her yıl WFP 130 milyondan fazla insanı besliyor.”

Özel sektörün Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı için çok önemli bir rolü olduğuna işaret eden Rehm, üç yılda 5 bin kişiyi bu program kapsamında mezun etmeyi planladıklarını söyledi.

Rehm, WFP Türkiye olarak yerel ekonomilerin özellikle istihdam kısmına destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen markalarıyla iş birliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur da Türkiye’nin geçmişten geleceğe uzanan damak tadını dünya insanlarına tattırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

İmzalanan protokolle öğrencilerin aldıkları pratik ve teorik eğitimin ardandan kendi tesislerinde stajlarını yapabileceğini belirten Kanbur, stajlarını tamamlayanların ise istihdam edileceğini ifade ederek “Sanatı ve ustalığı artık bundan sonra diplomalı ustalar yetiştireceğiz. Bu nedenle bu yükü aldık. Biz burada devlete yük değil, devletin yükünü almak, sektörün yükünü almak… Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul’da turizm otelcilik okullarını bünyemize aldık. Burada gayemiz daha profesyonel, diplomalı usta yetiştirmek.” diye konuştu.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de düzenlenen kurslardan Türk ve geçici koruma statüsündeki göçmenlerin faydalanabileceğini belirtti.

Yakın zamanda ikincisini başlatacakları kurs için yaklaşık 400 kişilik başvuru alındığını, programa katılacak kursiyerlerin ise bu kişiler arasından seçileceğini dile getirdi.

İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ise WFP, Milli Eğitim Bakanlığı ve İş-Kur iş birliği kapsamında başlatılan pilot projenin sonuç itibarıyla başarıya ulaştığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ