Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde sınav merkezi seçilen okullarda Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Yapıldı.

Halk dilinde ehliyet sınavı diye bilinen,  Kısa adı MTSK Sınavı olan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 27 Haziran 2013 Cumartesi günü Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde sınav merkezi seçilen okullarda saat: 11.00’de başlayıp, 12.00’de sona erdi

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavının problem yaşamadan yapılması adına hafta içerisinde Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı başkanlığında ilgili şube müdürlerinin ve görevli okulların müdürleriyle bir toplantı yapılarak yapılacak işlemler ve karşılaşılacak problemlerin çözümü konusunda bilgilendirme yapılmıştı.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

 27 Haziran 2013 Cumartesi  günü  saat: 10.00’da ise sınav yapılan okullarda okul yöneticileri tarafından sınavda görev alan öğretmenlere toplantı düzenlendi. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ki toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Emre Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Has Kılıç katıldı. Okul Müdürü F.Kerim Üstündağ görevli öğretmenlere slayt eşliğinde sınav kuralları, dikkat edilecek hususlar, karşılaşılacak problemlerle ilgili çözüm önerileri bir kez daha okunarak hatırlatıldı.

Sınav başlamadan önce sınavda görev alacak başkan ve gözetmenler bilgisayar ortamında kura çekmek yoluyla belirlendi ve daha sonra sınav evrakları imza karşılığında kendilerine teslim edildi. Sınava girecek Motorlu Taşıt Sınavı adayları önce emniyet güçleri tarafından kontrolleri yapılmak suretiyle salonlara alındı.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Sınav anında bir aksaklığa meydan vermemek için, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticiler tarafından her türlü önlemler alınıp, sınav merkezleri gezilip sınav akışı denetlendi.

Saat:11.00’ de başlayıp 12.00’de sona eren sınavda adaylara 50 soru soruldu. Adayların başarılı olmaları için 70 ve üstü puan almaları gerekiyor. Kurallar gereği 11.00’de başlayan sınavda 60 dakika içerisinde yani sınav sona erinceye kadar hiçbir aday dışarı çıkarılmadı. Sınavın sağlıklı bir şekilde sona erdiği belirtildi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!