Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta ‘Kudüs’ tepkisi

Kahramanmaraşlı, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Ulu Cami önünde Memur-Sen öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerde bulunan grup adına açıklama yapan Memur-Sen il Temsilcisi Abdülaziz Aydın, Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi. Aydın, şöyle konuştu: “Kudüs sevdalısı yiğitler… Değerli Basın Mensupları! İnsanlık tarihinin […]

Kahramanmaraş’ta ‘Kudüs’ tepkisi

08 Aralık 2017 - 0:15A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraşlı, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Ulu Cami önünde Memur-Sen öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerde bulunan grup adına açıklama yapan Memur-Sen il Temsilcisi Abdülaziz Aydın, Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi. Aydın, şöyle konuştu:

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kudüs sevdalısı yiğitler…

Değerli Basın Mensupları!

İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit döneminin içinde bulunduğu bir zamanı yaşıyoruz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yen bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu görüyoruz, tarihsel gerekçelerini biliyoruz ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda,ikazda ve itirazda bulunmak üzen burada toplanmış bulunuyoruz..

Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız.

“ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma” ve “Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına” yönelik kararını fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD Başkanı Trump ve korsan İsrail Devleti ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır.

ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barı; adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır.

Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz.

ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır.

Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail’in asıl başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir.

Değerli basın mensupları… Aziz dava arkadaşlarım.

Kudüs, bizim ilk kıblemiz, bizlere Hz Peygamberin, Hz. İbrahim’in,Hz.Davut”un,Hz.İsa’nın,Hz.Musa gibi nice Peygamberlerin emanetidir. Her bir karışı İlahi ve insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir.

Kudüs, son Peygamberin risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizir varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir.

Muharref bir inancı,kabbalayı/talmutu kendisine payanda olarak kullanan ve batıdaki faşist düşüncelerden hız alan şiddet ideolojisi Siyonizm’in ateşine odun taşımak, nereden bakarsak bakın akıl tutulmasından öte sapkın bir inancın zirvesidir.

Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilerde karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl nedeni kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir.

Görünen odur ki Kudüs; çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşi yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir. Bu yönüyle de çağrımızın bir c muhatabı Siyonizm’e karşı çıkan samimi Yahudilerdir. Çünkü Kudüs, samimi Yahudilerin de sığınağı ve inançlarını yaşama alanıdır.

Değerli basın mensupları….

Tam da bu noktada en güçlü ihtarı kendimizden başlayarak ümmete yapıyoruz.

Nasıl ki, Hz. Ömer’in fethiyle, Selahaddin Eyyubi’den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılara karşı yüz yıllar boyu savunduysak;

Nasıl ki, Yavuz Sultan Selim Han’ın hilafetiyle birlikte Kudüs’ü bütün inançların barış adalarır biri yaptıysak;

Nasıl ki, Abdülhamid Han’ın mücadelesiyle Siyonizmi Filistin ve Kudüs’ten uzak tuttuysak;

Şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullan emperyalizme ve Siyonizm’e karşı bütün insanlığı da içine alan bir söz söyleyebiliriz.

İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz.

Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır.

Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün Siyonizm’e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylem için buradayız.

Bütün bu uyarılara rağmen gelinen bu noktada etkili tüm karar alma mekanizmalarını biran evvel bu işgal politikasına karşı gereken her türlü tedbiri almaya davet ediyoruz.İslam dünya kırmızı çizgisinin çiğnendiği bu oldu-bitti karşısında asla sessiz kalmayacaktır.

Tam da bu yüzden Özgür Kudüs

Tam da bu yüzden kahrolsun Siyonizm

Tam da bu yüzden defolsun ABD

Tam da bu yüzden Bağımsız Filistin.

Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslam’la kucaklaşması için haykırıyoruz.

Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti…

Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri..

Tüm bu düşünceler etrafında sözlerimi Mescidi Aksa’nın kapısına yazılan şu sözlerle bitiriyor “Komutanı Muhammet olan bir ümmet asla boyun eğmez!

Hepinize teşekkür ediyor Allah’a emanet olun diyorum..”

Konuşmanın ardından Abdulaziz Aydın’a, Hamas Lideri İsmail Haniye’nin gönderdiği anahtarlık hediye edildi. Dua edildikten sonra kalabalık dağıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ