Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta “Kitap Kumbaram”  Etkinliği

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla “Kitap Kumbaram” etkinliği Yazar Yusuf Dursun’un katılımı ile Onikişubat Yunus Emre Ortaokulunda yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt şu ifadeleri kullandı: “Sayın başkanım, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli öğrenciler […]

Kahramanmaraş’ta “Kitap Kumbaram”  Etkinliği

28 Mart 2015 - 11:08A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Habere Ait Foto Galeri

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla “Kitap Kumbaram” etkinliği Yazar Yusuf Dursun’un katılımı ile Onikişubat Yunus Emre Ortaokulunda yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkanım, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli öğrenciler hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.

Şimdi biz belediyemizin organize ettiği kitap fuarı ile birlikte ilimizde eğitim, öğretim faaliyetlerinin, öğrencilerimizle yazarlarımızı buluşturma faaliyetlerinin artarak devam etmesini arzu ettik ve buna bağlı olarak projeler hazırladık. Bu projeleri hazırlayıp Büyükşehir Belediyemize gittiğimizde, eğitim, öğretim faaliyetleri adına yaptığımız hiçbir projeye olmaz demediler, sırtlarını dönmediler, bilakis daha fazla ne yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz diye bize yardımcı oldular imkân sundular. Ben huzurlarınızda büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. Ayrıca  “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında İşler Kırtasiye’nin bu faaliyetlerin yerine getirilmesinde çok ciddi bir katkısı ve emeği var ben yine buradan İşler Kırtasiye’nin tüm çalışanlarına emek verenlerine teşekkür ediyorum.

Biz acılarımızı paylaşarak azaltıyoruz ve sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltıyoruz. Yapmış olduğumuz bu projede de yine bir paylaşım örneği var. Belki en önemlisi şu bilgi paylaşıldıkça çoğalıyor ama madde paylaşıldıkça azalıyor. Şimdi siz cebinizde bulunan 5 lirayı arkadaşınıza verirseniz, paranız azalmış olur. Ama bilginizi arkadaşınızla paylaşırsanız bilginiz azalmadığı gibi huzura kavuşursunuz. İşte bizim projenin de aslında özü budur. Yani biz güçlerimizi birleştirerek, küçük harçlıklarımızı bir araya getirerek bir kitap kumbarası oluşturuyoruz ve bu kitap kumbarasıyla herkesin ortak katkılarıyla okumaya, eğitime, kültüre biraz masraf ediyoruz ama bunun bilgisinden, birikiminde hepimiz istifade ediyoruz.

Ben bu projenin hazırlanmasında olmak üzere başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere bize katkı sunan Büyükşehir Belediyemize, İşler Kırtasiye çalışanlarına, öğretmen arkadaşlara ve siz kıymetli öğrencilere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Habere Ait Foto Galeri

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’tan hemen sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ’da bir konuşma yaptı ve oda şunları dedi:

“Sayın müdürüm, değerli misafirlerimiz, değerli yazarımız Yusuf Dursun Bey, Milli, Eğitim Müdürlüğünün değerli öğretmenleri ve öğrencilerimiz, İşler Kırtasiyenin sahibi ve değerli personelleri önce size Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamını iletiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız her fırsatta şunu ifade ediyor.  Ben Kahramanmaraş’ta tüm öğrencilerin ikinci velisiyim.

Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bizde Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla bu projenin içerisinde yer almaktan dolayı memnuniyetimizi ifade ediyoruz.  İnsanlara çeşitli imkânlar sunabilirsiniz ama onların İç dünyasını zenginleştiremezseniz bir anlamı olmaz. Tabii bilgiyle buluşmak, bilgiyle hemhal olmak, bilgilerin davranışlara ve söze dönüşmesi bir kazançtır. Biz proje kapsamında kumbaramızda biriktirdiğimiz paralarla alınan kitaplar sayesinde dostluklarımızda pekiştireceğiz. Çünkü tek dost kitaptır. Evinizin bir köşesinde bulunan kitaplar kızmadan, öfkelenmeden, sabırla sizi beklerler ve size tebessüm eden sayfalarını okumanızı ister” dedi.

Bu konuşmadan sonra Yazar Yusuf Dursun’da hayatından kesitler anlattı, şiirler okudu ve kitap okumanın önemine dikkat çekti. Buradan topluca sınıflara geçilerek kumbara dağıtımı yapıldı. Bu kumbaralara zaman içinde atılan paralarla ilçelerde açılacak kitap fuarlarında kitaplar alınacak ve öğrencilerin daha çok kitap sevgisi sahibi olması, daha çok kitap okuması sağlanacak.

Etkinliğin son bölümünde Yazar Yusuf Dursun öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Yunus Emre Ortaokulunda gerçekleşen  “ Kitap Kumbaram” etkinliği programına  İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, İl Millî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İşler Kırtasiye personelleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Habere Ait Foto Galeri

Yazar Yusuf Dursun Kimdir?

1949 Yozgat Musabeyli doğumlu olan Yusuf Dursun 1968’de Yozgat Öğretmen Okulunu, 1971’de Erzurum Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, 1991’de Anadolu Üniversitesi Lisans Tamamlama Programını bitirdi.

1996’da Elazığ Mehmet Akif Ersoy Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğinden emekli olan Yusuf Dursun, halen İstanbul’da bir özel öğretim kurumunda öğretmenlik yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Şiir dalında katıldığı pek çok yarışmadan çeşitli ödüller alan yazarın şiir, hikâye ve masalları 1984 yılından itibaren çeşitli edebiyat ve kültür-sanat dergilerinde yayınlanmaktadır.

1949 yılında Yozgat Musabeyli’de doğdu. 1968’de Yozgat Öğretmen Okulu’nu, 1971’de Erzurum Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1991’de Anadolu Üniversitesi Lisans Tamamlama Programı’nı bitirdi.

 1996’da Elazığ Mehmet Akif Ersoy Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinden emekli oldu. Halen İstanbul’da bir özel öğretim kurumunda öğretmenlik yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

 Şiir dalında birçok ödülü bulunan yazarın başta “Yetim Kız” olmak üzere bazı şiirleri bestelenmiştir. 2009 Eskader (Edebiyat Sanat Kültür Araştırmaları Derneği) Çocuk Edebiyatı Ödülü sahibi Yusuf Dursun’un şiir, hikâye ve masalları 1984 yılından itibaren çeşitli edebiyat ve kültür-sanat dergilerinde yayınlanmaktadır.

 ESERLERİ:

Zaman Perdesinde Değirmen Taşı (Şiir, kendi yayını, 1994.)

Ninnilerde Büyümek (Şiir, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, 2000.)

Gönülde Gül Telaşı (Şiir, Yediharf Yayınları, I. Baskı: 2004, II. Baskı 2006.)

Bir Goncadır Peygamberim (Şiir, Nehir Yayınları, I. Baskı: 2005, II. Baskı: 2006.)

Peygamber Çiçekleri (Şiir, Nehir Yayınları, I. Baskı: 2005, II. Baskı: 2006.)

Kuş Yuvası Yüreğim (Şiir, Nehir Yayınları, 2005.)

En Gür Seda – İstiklâl Marşı (Çocuk hikâyeleri, Nehir Yayınları, 2005.)

Yarınlarla Gel (Şiir, Yediharf Yayınları, 2007.)

Masal Okulu (Masal, Nar Yayınları, 2007.)

Tatlı mı Tatlı Duam Kanatlı – Çocuk ve Dua (Çocuk hikâyeleri, I. Baskı:Timaş Yay. 2008; II. Baskı Timaş Yay. 2011))

Yıldız Gözlü Melek Yüzlü Şiirler (Şiir, Nesil Yayınları, 2009.)

Masal Doktoru Mutluluk Ülkesinde (Masal, Nar Yayınları, 2009.)

Masal Doktoru Sevgi Bahçesinde (Masal, Nar Yayınları, 2009.)

Masal Doktoru Suçlu Peşinde (Masal, Nar Yayınları, 2009.)

Gönül Coğrafyası ( Şiir, Yediharf Yayınları, 2009.)

Kuş Topu (Masal, Nar Yayınları, 2010.)

Minik Serçe (Masal, Nar Yayınları, 2010.)

Uçan Ayakkabı (Masal, Nar Yayınları, 2010.)

Sultandım Fatih Oldum (Roman, I. Baskı: Nar Yayınları 2010; II. Baskı: Nar Yayınları, 2011)

Anadolu Fatihi Sultan Alp Arslan (Roman, Nar Yayınları, 2011)

Benim Canım Anadolu’m (Şiir, Gonca Yayınları, 2011)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ