Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Dulkadiroğlu İlçesi, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında ve Şube Müdürü Ramazan Paksoy başkanlığında okulun konferans salonunda gerçekleşti. İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü […]

Kahramanmaraş’ta İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı

22 Kasım 2015 - 13:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Dulkadiroğlu İlçesi, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında ve Şube Müdürü Ramazan Paksoy başkanlığında okulun konferans salonunda gerçekleşti.

İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Karakuş, Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Aslan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı (Danışman ) Mehmet Geçgil, İl Millî Eğitim İLSİS Yöneticisi Yakup Kaman, Şef Abdurrahim Köleoğlu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri ve Çok Programlı Lise (ÇPL) müdürleri katıldı.

“Çok değerli yönetici arkadaşlarım, 2014-2015 eğitim- öğretim yılı İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz der, şahsım, teşkilatım ve il müdürüm adına sizlere saygılar sunarım.” diyerek açılış konuşmasına başlayan  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Meslek liselerini kurumlar içerisinde kurumsal kişiliğini kazanmış, sitemini oturtmuş kurumlar arasında görüyoruz. Sizlerle birlikteliğimiz bir takvim oldu. Şunları ifade etmek istiyorum Kahramanmaraş’ımızda mesleki eğitimde beklentilerimizin çoğunu 2014-2015 yılında gerçekleştirdik. Bu sizlerin özveri ve başarılı çalışmalarıyla oldu. Başlangıçta birbirimizi tanımakta zorluk çekmiş olabiliriz ama gelişen süre içinde birbirimiz çok yakından, gönülden tanıdık. İl yönetimi olarak şahsım, teşkilatım ve sayın il milli eğitim müdürüm mesleki eğitime inanıyor ve bu anlamda destek veriliyor. Ben şunu açık yüreklilikle ifade edeyim size, sizden daha yakınız. Günün her saatinde 24 saat sizlere açığız ve görüşebiliyoruz. Problemler sıcak ilişkilerle çok daha çabuk çözülüyor. Sevgi, Güleryüz her şeyi hallediyor.” Dedi ve konuşmasını tamamladı.

Yoğun gündemi nedeniyle farklı bir toplantıdan gelerek İl Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt katılımcılara şöyle seslendi:

“Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum, önümüz haftaya başlayacak olan öğretmenler gününüzü de kutlayarak sözlerime başlıyorum. Sizlerde benim bu mesajımı, temennimi inşallah öğretmenlerinize iletirsiniz.

Henüz eğitim-öğretim yılının başında sayılırız. Eğitim-öğretim döneminin başında eğitim-öğretim faaliyetlerini, programlarını planlarken mutlaka birbirimizden fikir alışverişinde bulunmamız gereken, fikirlerimizi sormamız gereken iyi örnekleri alıp bir tarafta kullanıp, yanlış eksik yaptığımız bir tecrübeyle yok etme anlamında biz sizlerle bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz.  Mesleki eğitimde bütün ilde yapılacak çalışmaların ortak bir hareket noktasının, ortak bir çalışma alanının oluşması bizi de, sizi de bir noktada çalışmaya sevk edecektir, rahatlamamızı sağlayacaktır.  Ben öncelikli olarak bu anlamda bu toplantıların önemli olduğunu düşünüyorum. Mesleki okullarımızın kendilerine has yapıları, kendilerine has özellikleri, kendine has değerlendirmeleri var. Arkadaşlar bana bilgi olarak vermişti değerlendirmelerle ilgili konuları.

Staj yapan öğrencilerin staj ücretlerini almama gibi devasa bir problem var. Bu konu ile ilgi dikkat çekmenizi ve fazla mesai harcamanızı arzu ediyorum. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimizin stajı ile sıkıntılarımız var, bununla ilgili birkaç kez toplantı yapıldı ama hukuki anlamda daha henüz istenilen noktayı yakalayamadık, çalışmalarımız devam ediyor.

Takviye kurslarını olumlu bir noktaya getirme noktasında gayretli çalışmalarınızı bekliyorum. Sizlerin dikkati, gayret, yoğunluğu öğretmen ve öğrencilerimizi dinamik tutacaktır. Bu anlamda da arkadaşlarımızla zaman zaman ziyaret ediyor ve çalışmaları yerinde görmeye çalışıyoruz. Bu sürece hep birlikte omuz vererek belli bir noktaya getirmeliyiz.

Geçen yıl yapmıştık bu yıl da yine okuma etkinliği düzenliyoruz. Onikişubat Belediyemizle bir protokol imzaladık, yine önümüz hafta 24 Kasım öğretmenler gününe dek Büyükşehir Belediyemizle de böyle bir çalışma yapacağız. Bu sürçte öğretmen ve öğrencilerimizle destek anlamında katkılarınızı bekliyorum.

Sizler erginlik dönemine ermiş öğrencileri yönetmek ve koordine etmek durumundasınız. Onun için arkadaşlar okullarınızın, sınıflarınızın ve çevresinin cinsel istismarın, bunları çağrıştıran tavır ve davranışların sebep-sonuç ilişkilerinin uzak tutulması anlamında hepinizin çalışma arkadaşlarınızla birlikte hareket etmek gibi bir durum hasıl oluyor. Boş bir alan olursa bunları bir başkası doldurabilir, okulunuzun her alanını gezin, görün ve boş alan bırakmayın ki bir sıkıntıyla karşılaşmayasınız.

Okullarda kullanılmayan malzemelerin ihtiyacı olan okullara veya İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimize teslim ediniz. İşe yaramaz malzemelerin depolarda bekletilmesinin bir mantığı olmadığına dikkat çekmek istiyorum.

Ben sözlerimi tamalarken bu toplantının başta ilimize, okullarımıza okul yöneticilerine katkısı sunması, hayırlı olmasını diliyorum, bizi burada ağırladıkları, konuk ettikleri için okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum, İlçelerden gelen arkadaşlara da kazasız belasız bir şekilde ilçelerine tekrar dönmeyi diliyorum. “ dedi.

Bu konuşmalardan sonra okul müdürlerinden bazıları kendi okulları ile karşılaştıkları problemleri dile getirdi.   İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy,  İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Karakuş, Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Aslan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı (Danışma ) Mehmet Geçgil kendileri ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Toplantı gündemi gereği aşağıda ki gündem maddeleriyle devam etti:

1-Açılış,

2-İ1 Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Emin AKKURT’ un konuşmaları,

3- İlçe bazında 2 (iki) Okul Müdürünün 2014-2015 eğitim- öğretim yılının genel değerlendirmesi ve (YGS VE LYS)sunum,

4-İlimiz Göksün Kanlıkavak Çok Programlı Anadolu Lisesinin okul tanıtım sunumu,

5-Okul Belediye İş Birliğinde yapılan Mesleki Eğitim Okullarının hazırladığı 3 aylık raporların değerlendirmesi,

6-Okullanmızda bulunan atıl durumda olan kullanılabilir araçların ve malzemelerin tespiti ve değerlendirilmesi,

7-Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında değerlendirmeler,

8-Öğrencilerin başarı ve devam devamsızlıklarının durumları değerlendirilmesi,

9-İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj çalışması yapan öğrencilerin SGK primi ödemeleri hakkında değerlendirilmesi,

10-Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde dikkat edilecek hususlar hakkında değerlendirmeler,

11-Çağlayancerit 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Bilişim Teknolojileri alanının öğrenci bulunamaması nedeniyle kapatılması hakkındaki tekliflerinin değerlendirilmesi.

12-Onikişubat Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Bilişim Teknolojileri alanının öğrenci bulunamaması nedeniyle kapatılması hakkındaki tekliflerinin değerlendirilmesi.

13-Genel Değerlendirme.

14-Dilek ve temenniler.

15 -Kapanış.

IMG_9137 copy   IMG_9161 copy IMG_9165 copy IMG_9168 copy IMG_9144 copyIMG_9169 copy IMG_9170 copy IMG_9147 copyIMG_9172 copy IMG_9187 copy IMG_9191 copy IMG_9283 copyIMG_9215 copy IMG_9219 copy IMG_9224 copy IMG_9225 copy IMG_9227 copy IMG_9228 copy IMG_9229 copy IMG_9230 copy IMG_9231 copy IMG_9235 copy IMG_9238 copy IMG_9248 copy IMG_9251 copy  IMG_9288 copyIMG_9316

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ