Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Coşkulu 23 Nisan Törenleri

Kahramanmaraş’ta tüm okullar kendi bünyesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıldönümünü okullarında kutlarken İl Düzeyinde ki  büyük kutlama Dulkadiroğlu Yaşar Gölcü İlkokulunda gerçekleşti. Buradaki program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu müteakiben İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti ve peşinden de Yaşar Gölcü İlkokulu Müdürü Bekir Güneşlice günün anlam ve önemini belirten konuşmasını […]

Kahramanmaraş’ta Coşkulu 23 Nisan Törenleri

24 Nisan 2016 - 10:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta tüm okullar kendi bünyesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıldönümünü okullarında kutlarken İl Düzeyinde ki  büyük kutlama Dulkadiroğlu Yaşar Gölcü İlkokulunda gerçekleşti.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Buradaki program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu müteakiben İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti ve peşinden de Yaşar Gölcü İlkokulu Müdürü Bekir Güneşlice günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

“Bugün T.B.M.M’nin açılışının 96. yıldönümünde bu coşkulu bayramı kutlamak üzere bir araya geldik. Çocuklarımızın bu bayramda, sevinçlerine, mutluluklarına buraya gelerek ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 37 yıldan bu yana dünya çocuklarının bayramı olarak kutlanmaktadır. 1979 yılında ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.” Diyerek konuşmasına başlayan Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı daha sonra şu ifadelere yer verdi.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

“Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Sevgili çocuklar, sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlere baktığım zaman geleceğin bilim adamlarını, mühendislerini, doktorlarını, bakanlarını, başbakanları, valilerini, yani bu ülkenin geleceğini görüyorum. Bundan dolayı sizler bizim için önemlisiniz. Sizleri geleceğe hazırlamaksa bizim en önemli görevimizdir.

Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım, onlar bu ülkenin geleceği ise sizler de geleceğimizi inşa eden mimarlarsınız. Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak sizlerin görevidir. Onları donanımlı bir şekilde yetiştirmek için sizlerin de kendinizi yenilemeniz, geliştirmeniz gerekmektedir. Sizler ne kadar donanımlı olursanız onlara da o kadar faydalı olursunuz.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bugün ülkemizin bazı bölgelerinde, beyinleri yıkanarak, kandırılarak ellerine silahlar, bombalar tutuşturulan gençlerin askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza kurşun sıkması sonucu yaşadığımız bu büyük acıların temelinde o gençlerin eğitimden nasibini alamaması yatmaktadır. İşte bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu yolda sizlere büyük görevler düşmektedir. Hepinize bu yolda başarılar diliyorum. Bu vesile ile ülkemizin savunmasında gözlerini kırpmadan canını veren, bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakan şehitlerimize Allahtan rahmet, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın bayramını kutlar, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra,1/H Sınıfı öğrencileri “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiiri, Çadır Kentteki Suriyeli öğrenci Muhammed Cırrık  İstiklal Marşını okudu, ardından yine Suriyeli  ana sınıfı öğrencileri sıra gecesi  gösterisini gerçekleştirdiler.

Ana sınıfı D şubesinin hazırlamış olduğu “ sen gidince bak neler oldu” adlı oyununun peşinden ana sınıfı B şubesinin hazırlamış olduğu “ Ateş Böceği” adlı oyun sergilendi.

Sergilenen bu oyunlardan sonra 1. Sınıf öğrencilerinden Sami Eren Yıldırım 23 Nisan adlı şiirini okudu. Şiirden sonra 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “ hoş gelişler ola” adlı gösterileri sahnelendi.

Daha sonra sırasıyla  Suriyeli ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara adlı gösteriyi akabinde Ordunun Dereleri adlı koro çalışmasını ve  Okulun Ana sınıfı A şubesinin hazırlamış olduğu “ bam bum bole “ adlı  oyun ve ana sınıfı C şubesi “ Çalkala” adlı gösterilerini sundular.

4/E sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor oyunu için büyük beğeni toplarken 2G sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu flüt korosu da bir o kadar güzeldi.

23 Nisan programımız burada son bulurken, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün Hareketli Yaşamın Genç nesillere kazandırılması için başlatmış olduğu uygulama çerçevesinde bisiklet dağıtım törenine geçildi ve 100 tane bisiklet armağan edildi.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı ve 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, Vali Yardımcıları, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  ve kent protokolü katıldı. Kutlama programında öğrenciler gösteri sundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ