Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliğinin Muhteşem Coşkusu

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Çekirdekten Bilim-2 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi’nin görkemli açılışı gerçekleştirildi. “Çekirdekten Bilim-2 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi’ne katılacak okullar ellerinde pankratlar ve protokol dahil Onikişubat Cahit Zarifoğlu İlkokulundan Büyükşehir Belediyesinin mehteran ekibi eşliğinde yürüyerek, şenliğin yapılacağı Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Okuluna hareket ettiler. Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Okulun da Kahramanmaraş […]

Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliğinin Muhteşem Coşkusu

29 Nisan 2019 - 20:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Çekirdekten Bilim-2 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi’nin görkemli açılışı gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“Çekirdekten Bilim-2 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi’ne katılacak okullar ellerinde pankratlar ve protokol dahil Onikişubat Cahit Zarifoğlu İlkokulundan Büyükşehir Belediyesinin mehteran ekibi eşliğinde yürüyerek, şenliğin yapılacağı Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Okuluna hareket ettiler.

Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Okulun da Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve protokol, engelliler halk oyunlarının gösterisiyle karşılandı. Buradaki program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

“2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir” diye konuşmasına başlayan Yılmaz daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu kapsamda ilimizde bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı doğrultusunda gerçekleştireceğimiz Çekirdekten Bilim isimli Bilim Şenliğimize hoş geldiniz.

KAHRAMANMARAŞ ,TÜRKİYE GENELİNDE PROJESİ KABUL EDİLEN 6. İL

Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarının TÜBITAK Bilim ve Toplum Destek Programlarına katılım raporuna göre 4004, 4005 ve 4007 kodlu destek programlarında Türkiye genelinde Kahramanmaraş en fazla projesi kabul edilen 6’cı il olmuştur. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında ayrı olarak değerlendirdiğimiz zaman ilimiz Türkiye de dördüncü olmuştur. Aynı zamanda 2018-2019 eğitim öğretim yılında, Türkiye genelinde en çok 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarı Projesi onay alan iller arasında ilimiz sekizinci sırada yer almıştır. Kahramanmaraş’ımız son bir yılda TÜBİTAK alanında büyük başarılar elde etmiştir. Evet, biz Türkiye’de ilk 8 ilin içindeyiz Türkiye dördüncülüğümüz var bu yeter mi tabi ki yetmez amacımız tüm öğrencilerimizi bilimle tanıştırarak bize yakışan Türkiye birincisi olmaktır. Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimine teşekkür ediyorum.

Bugün burada açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz şenliğimiz İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde, TÜBİTAK, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşmektedir. 74 kişilik proje ekibi ile toplam 64 atölyenin gerçekleştirileceği projemizin amacı, katılımcılar için bilimin günlük hayatla olan ilişkisini vurgulayan ve bilimsel süreç becerilerini geliştiren bir öğrenme ortamı oluşturmak ve bu öğrenme ortamında bilimsel bilginin doğasını anlaşılır, ilginç, kullanışlı ve eğlenceli bir şekilde yansıtan interaktif etkinlikler sunmaktır. Toplumun her kesimine hitap etmesi amaçlanan bu projede özellikle okulöncesi, ilkokul ve ortaokul yaş aralığını kapsayan 6-14 yaş çocuklar ile aileleri öncelikli hedef kitleyi oluşturmaktadır. Gerçeğe giden yolları aydınlatan bilim ile tanışan çocuklarımız, hayal gücü ile yaratıcılığı birleştirerek bizi gururlandıracak projeler ortaya koyacaklar ve daha nice Cahit ARFLAR, Aziz SANCARLAR aranızdan çıkacaktır. Hepinize şimdiden şenliğimizde bilim dolu eğlenceli vakit geçirmenizi dilerim.“ dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise şu konuşmayı yaptı:

“Çocuklarımızın iyi bir şekilde yetiştirilmesi her birimizin en önemli vazifesi olsa gerek, Kahramanmaraş tarihinde ilim adamı, bilim adamı, irfan adamı, sanat adamı, edebiyat adamı ve bu alanlarda öncülük yapan insanların yetiştirilmesi noktasında örnek bir şehrimizdir.

KONU EĞİTİM OLUNCA KAHRAMANMARAŞLI BÜYÜK BİR HEYECAN DUYMAKTADIR

Böylesine tarihi, istinat noktası güçlü olan bir ilde olmak, bir ilde öğretmen olmak, öğrenci olmak, bu ilin evladı olmak elbette ki bir avantaj, aynı zamanda tabi hepimize birer sorumlulukta yüklüyor. Biz ilimizde eğitim marifet alanında yapılan çalışmaları daha da iyileştirmek yönünde, bütün kurumlarımızın seferber olması lazım. Üniversitemizi, belediyemiz, İl Milli Eğitim müdürlüğümüz, ilgili meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları seferber olmalı. Ama aynı zamanda bütün velilerimizin bu noktada hassas olduğunu biliyoruz, konu ilim olunca, konu irfan olunca, konu eğitim olunca her Kahramanmaraşlı büyük bir heyecan duymaktadır. Hele hele Kahramanmaraş’ın öğrencileri,  gençleri çok daha büyük bir heyecan duymaktadır, ben bütün öğrencilerimizi, gençlerimizi bu içtihatlarından bu temayüllerinden, bilime, eğitime, öğretime olan sevgilerinden dolayı tebrik ediyorum.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Kahramanmaraş demek ilim demektir, irfan demektir, edebiyat demektir ve bilimsel bütün çalışmalara en iyi şekilde bütün imkanını, kabiliyetini seferber eden demektir. Kahramanmaraş’ta dün olduğu gibi, bu günde bu alandaki çalışmaları şehrimiz açısından, ülkemiz açısından, tüm dünyada örnek olacak çalışmalarda en ön planda olması lazım. Bu gün iyileştirmemiz gereken eğitim, öğretim ile ilgili alanlarımız elbette mevcut, Milli Eğitim Bakanlığımızın, hükümetimizin koymuş olduğu hedefler malum, aslında bunlar çok insani, çok tarihimizle, çok milletimizle olumlu hedefler. Burada bütün öğrenci kardeşlerimiz, öğretmenlerimiz bu bilimsel çalışmalarına katılmak için birer müspet yarış içinde olmalı, öğrencilerimizin derslerine iyi çalışmalarını, öğretmenlerini iyi dinlemesi, ailesi ile beraber bu eğitim seferberliği için de çok iyi bir şekilde derslerine konsantre olmaları çok önemli. Artık gençlerimiz, öğrencilerimiz bu noktada çok iyi yapıyorlar, çok daha iyi yapacaklar. Daha çok çalışacağız önce kendimiz için, kendimizi geliştirmek için, şehrimize daha faydalı olabilmek için, memleketimize daha faydalı olabilmek için, dünyada bütün dünya milletleri arasında Türk milletinin bu öğretmenliğini bütün dünyaya göstermek için çok daha çalışacağız, Kimseye muhtaç olmamak için çok çalışacağız çok daha öğreteceğiz bu bilim şenliğinin de esasen bu noktada çok istekli olan öğrencilerimizin daha da motive edecektir, bu yönüyle işbirliğinin önemli olduğuna, gücüne vurgu yapmak istiyorum.

Artık sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil bütün belediyelerimiz sivil toplum kuruluşlarımız bu eğitim destek faaliyeti içinde destek faaliyetini  daha da artıracaktır aynı zamanda bütün velilerimiz eğitime destek faaliyeti içinde olmalı ,el birliği ile daha fazla eğitim, daha fazla öğretim ,daha fazla, marifet üretmek ,topluma sunmak ve toplumu kalkındırmak hepimizin vazifesi diyor bu bilim şenliklerinde hem öğrencilerimize, hem öğretmenlerimize çalışmalarını artırmanızı diliyorum, tekrar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum başarılı teşekkür ediyorum tebrik ediyoruz  başarılarının artarak devam  etmesini diliyorum hepinizi selamlıyorum.” DEDİ.

 

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Türkiye geneli kabul gören 50 proje arasına giren “Çekirdekten Bilim-2 Bilim Size Uzak Değil” projemiz 29 Nisan – 1 Mayıs Tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecektir.

Projenin genel olarak amacı; uygulamalı, etkileşimli ve eğlenceli bilimsel ve teknolojik etkinliklerin yer aldığı bir bilim şenliği düzenlemektir. Böylece toplumda yediden yetmişe herkesin bilime olan ilgisini arttırmak, hayatımızdaki bilimsel olguların farkındalığını  oluşturmak, çocukları ve gençleri bilim ve teknoloji alanlarındaki kariyer planlaması yapmaya yöneltmek, bilim insanlarıyla toplumu bir araya getirmek, toplumun bilimle, teknolojiyle ve çevreyle olan bağlarını güçlendirmektir.

Projede toplam 64 etkinlik bulunmaktadır. 29 Nisan Saat : 11:00-16:00 arası Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu , 30 Nisan Saat : 10:00 -16:00 Bilimsel Söyleşiler , 1 Mayıs Saat: 12:00-19:00 arası Piazza AVM  de olmak üzere  3 gün boyunca gerçekleştirilecektir.

.

ATÖLYE İÇERİKLERİ

Akademisyenlerin ve konuşmacıların gerçekleştirecekleri  Konferanslar ve Bilimsel Söyleşiler

Hayal dünyalarında canlandırdıkları karakterleri veya nesneleri 3 boyutlu ortamda görerek gerçeğe biraz daha yaklaşabilecekleri Artırılmış Gerçeklik Atölyesi

3D yazıcı ile düşünceden tasarıma prototip üretimi yapabilecekleri 3D Tasarım Atölyesi

Kodlamanın temel kurallarını oynayarak öğrenecekleri Kodlama Atölyesi

Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik alanlarına yönelik  teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürebilecekleri STEM Atölyesi

Bilimin gündelik yaşantımızın bir parçası olduğunu eğlenceli olarak  fark ettiren Eğlenceli Bilim Atölyesi,

Uzayı araştırma merakı ve sevgisi oluşturmaya yönelik Astronomi Atölyesi

Farklı düşünme becerilerini geliştirebilmelerine fırsat veren Zekâ ve Akıl Oyunları Atölyesi,

Matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayacak Matematik Atölyesi

Engelli bireylere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan Farkındalık Atölyesi

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ