Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Adalet” temalı resim yarışması sonuçlandı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Baro Başkanlığı ve Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ön görüşmeler ve sağlanan işbirliği doğrultusunda Kahramanmaraş İli sınırları içinde bulunan tüm ortaokul (5.6.7.8. Sınıf) ve lise (9.10.11,12. Sınıf) çağındaki çocuklarda adalet kavramı üzerinde düşünmek, adalet duygusunu geliştirmek ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla düzenlenen Adalet” temalı resim yarışmasında dereceye girenler belli […]

Kahramanmaraş’ta Adalet” temalı resim yarışması sonuçlandı

29 Haziran 2020 - 10:48A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Baro Başkanlığı ve Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ön görüşmeler ve sağlanan işbirliği doğrultusunda Kahramanmaraş İli sınırları içinde bulunan tüm ortaokul (5.6.7.8. Sınıf) ve lise (9.10.11,12. Sınıf) çağındaki çocuklarda adalet kavramı üzerinde düşünmek, adalet duygusunu geliştirmek ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla düzenlenen Adalet” temalı resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu ve dereceye girenlere ödül töreni düzenlendi.

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen ödül törenine, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay ÇORAK, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak GÜL, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman GÖGEBAKAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY, öğrenciler, veliler ve adliye personelleri katıldı.

 

Ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

“Bugün burada çok anlamlı bir etkinliğin ödül töreni için sosyal mesafemize ve diğer tedbirlerimize riayet ederek toplanmış bulunmaktayız.” diyerek açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, daha sonra şu ifadelere yer verdi.

“İçinde yaşadığımız zaman diliminde hız sosyal hayatımızda ki pek çok kavramın önüne geçmiş durumda. Teknolojinin hız üzerinden getirdiği yenilikler, çok daha hızlı yol alan uzay taşıtları, hızlı trenler, sesten hızlı uçaklar, çok kısa sürede bir çok işlemi aynı anda yapabilen akıllı cihazlar ile son bir kavram olarak yapay yada akıllı zeka ile donatılan robot teknolojileri insanoğlunun adeta başını döndürmektedir.

Genelde gelişmiş ve gelişmekte olan bir kısım ülkelerde yüksek hıza dayalı teknolojiler hayatımızın her alanına yansımış durumda pek çok faydalarını hissettiğimiz bu hız çağının sosyal yaşamımıza yansıyan bazı tehlikeleri ise göz ardı edilmemelidir. Bu tehlikelerin en başında ise bu yüksek hızın aslında tam tersi vaatedilmekte iken insanı insandan ve yine insanı tabiattan ve  hatta insanı kendinden dahi uzaklaştıran bir yönünün bulunduğu gerçeğidir. Yaşadığımız asırda süratle hareket ederek çok hızlı sonuçlara ulaşabiliyoruz ancak adalet, yaşama hakkına saygı, hakça paylaşım, çevre kirliliği, küresel ısınma, gibi konulara hassas,  insan haklarına saygılı sistemler oluşturmak, gibi insanlığın en temel sorunlarına ise çaresiz kalabiliyoruz. Hız çağında kitle iletişim araçlarından akan bütün olumsuzluklar bizleri umutsuzluk yorgunu yaparak kavramları ve olması gerekeni düşünen değil günü ben merkezli yaşayan bireylere dönüştürebiliyor.

İnsanlık olarak geldiğimiz noktada en ufak anlaşmazlıklar birdenbire çok vahim şiddet olaylarına kadar tırmanabiliyor. Tam tersi olması beklenen Hız çağında artık kendini değer kavramlarıyla donatmaya fırsatı olmayan insanların birbirlerini dinlemek ve anlamaya çalışmak için de yeterli vakitleri yok maalesef. Bu nedenle değerler manzumesi olmayan bireylerin, toplumların hatta devletlerin karşılaştıkları sorunlarda en kestirme çözüm olarak şiddete başvurma eğilimlerinin gün geçtikçe arttığını üzülerek izliyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada her geçen yıl artan uyuşmazlıklarla çoğalan adalet iş yükü, çıkan çatışmalarda kaybedilen hayatların, ömür boyu sakat kalan bedenlerin, geride kalan yetim ve öksüzlerin, göç dalgaları ile ortaya çıkan insanlık dramlarının, uğranılan  ekonomik zararın ve iş gücü kaybının yanında en son konuşulacak mevzu olabilir.

Değerli arkadaşlarım, Yukarıda belirtmeye çalıştığımız nedenlerle hız çağının faydalarını yadsımadan ve sağladığı kolaylıklardan vazgeçmeksizin bir nebze durmaya ve düşünmeye ihtiyacımız var. Durduğumuz bu noktada toplum olarak olmazsa olmaz kavramlarımızı yeniden önümüze alıp düşünmek zorundayız. Bu olmazsa olmaz kavramlarımızdan birisi ve belkide en önemlisi bize göre  Adalettir. Aileden topluma toplumdan devlete insanın içinde var olduğu her yapı adalet üzerinde yükselir ve hayat bulur. Adalet var olduğu müddetçe devlette varolur. Adaletin olmadığı yerde anarşi ve kaos olur. Adalet devletlerin bekası hususunda değil küresel ölçekte sorunlarında en önemli anahtar kavramıdır. Adalet sadece meydana gelen bir haksızlık sonrasında hakkı tesis etmek değildir.

Çatışma ve uyuşmazlıkların daha oluşmadan önüne geçilmesi için toplumun tüm kesimlerince adalet kavramının anlaşılması ve uygulamanın ortaya konulmasında ortak bir uzlaşının sağlanması gerekir. Bu açıdan en temel adalet ve hakkaniyet kavramlarının daha ilköğretimden itibaren müfredat konusu olması, dürüstlüğü şiar edinmiş, haksızlıklara karşı çıkan, sorunlara tarafsızca bakabilecek, kendi hak ve özgürlüğünün sınırlarını bilen, karşısındaki insanın haklarına saygı gösteren, yetim hakkı/ kul hakkı dediğimiz kavramlara önem veren bireylerin yetişmesini sağlayacaktır. Yine ilgili kamu kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla “Adalet” ve “Hakkaniyet” kavramları üzerine çalışmalar ortaya konulması toplumsal farkındalığın arttırılmasında faydalı olacaktır.

İşte bizde, Değerli Baro Başkanımız, Çok kıymetli İl Milli Eğitim Müdürümüz ile bir araya gelerek Orta ve Lise öğrencilerine yönelik adalet kavramını ele alan bir resim yarışmasının yukarıda izah ettiğimiz şekilde gençlerimizin kavram üzerinde durup düşünmelerini ve kavrayışları ile bir eser ortaya koyarak bir farkındalık oluşturabileceğimiz ana fikrinden yola çıkarak adalet temalı bu yarışmayı el birliği ile tertip ettik. Adalet mensupları olarak bizler ortaya çıkan resimleri görünce gerçekten çok sevindik. Kahramanmaraş Adliyesi olarak gençlerimizle gurur duyduk. Burada yarışmaya katılmak için eser sunan tüm öğrenci kardeşlerimize Kahramanmaraş Adliyesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile Adalet kavramı üzerinde hepimizi düşünmeye ve gençlerimizi özellikle bu konuda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak noktasında araştırma yapmaya sevk eden böyle güzel bir yarışmaya verdikleri destek için Kahramanmaraş Baro Başkanımız Muhammet Burak GÜL ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal YILMAZ’a ve organizasyonda emeği geçen tüm Okul Müdürlerimize ve ilgili kurum personellerimize tekrar teşekkür eder gelecek eğitim öğretim yılında yeni bir kavram ve yeni bir etkinlikte buluşma temenni ederim” dedi.

Açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi.

5.6.7.8. SINIFLAR ARASI ADALET TEMALI RESİM YARIŞMASI SONUCU

Resim Yarışması 1.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat İlçesi Yunus Emre Ortaokulu 8/K sınıfı Öğrencisi Rümeysa Yüksel. 

Resim Yarışması 2.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Dulkadiroğlu İlçesi 100. Yıl Ortaokulu 7/B Sınıfı öğrencisi Ayşe Enkür.

Resim Yarışması 3.sü Adalet Kavramı isimli eseriyle Dulkadiroğlu İlçesi 100. Yıl Ortaokulu 5/B  Sınıfı öğrencisi Hasan Ali Karpuz.

Resim Yarışması 4.sü Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat İlçesi Yunus Emre Ortaokulu  8/R Sınıfı öğrencisi Yusuf Kanakırık.

Resim Yarışması 5.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat İlçesi Serhan Çalık Ortaokulu  7/C Sınıfı öğrencisi Emir Kadri Hamzaoğlu.

 

İL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÜYELERİ

BRANŞI                              ADI SOYADI                  GÖREV YERİ               

Görsel Sanatlar                Lütfî ÇINAR                    Dulkadiroğlu Sümer Ortaokulu                

Görsel Sanatlar                Aşkın ÇAPAR                  Dulkadiroğlu Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu  

Görsel Sanatlar                Nimetullah KÖSE          Onikişubat Gazi Ortaokulu         

9.10.11.12. SINIFLAR ARASI ADALET TEMALI RESİM YARIŞMASI SONUCU

Resim Yarışması 1.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi 10/H Sınıfı öğrencisi  Ayşe Ragibe Keklik.

Resim Yarışması 2.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi 11/B Sınıfı öğrencisi  Nuray Kahya.

Resim Yarışması 3.sü Adalet Kavramı isimli eseriyle Dulkadiroğlu İlçesi Ömer Bin Abdulaziz Anadolu İmam Hatip Lisesi  Onikişubat İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi 12/B Sınıfı öğrencisi  Safiye Halaf.

Resim Yarışması 4.sü Adalet Kavramı isimli eseriyle Onikişubat Kahramanmaraş Fen Lisesi 10/A Sınıfı öğrencisi Ebrar Zişan.

Resim Yarışması 5.si Adalet Kavramı isimli eseriyle Dulkadiroğlu İlçesi Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  11/C Sınıfı öğrencisi  Fatma Nur Deligöz.

 

İL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÜYELERİ

BRANŞI                              ADI SOYADI                  GÖREV YERİ               

Görsel Sanatlar                Lütfî ÇINAR                    Dulkadiroğlu Sümer Ortaokulu                

Görsel Sanatlar                Aşkın ÇAPAR                  Dulkadiroğlu Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu  

Görsel Sanatlar                Nimetullah KÖSE          Onikişubat Gazi Ortaokulu  

 

İlköğretim grubunda 1. Seçilen Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Rümeysa YÜKSEL ve Lise grubunda 1. Seçilen Ayşe Ragibe KEKLİK adına Okul Müdürü Ramazan YAŞAR’a, ayrı ayrı Çeyrek Altın, Resim Seti, Kitap Seti olarak belirlenen ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı İLKER YAZICI,

İlköğretim grubunda 2. Seçilen 100. Yıl Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ayşe ENKÜR ve Lise grubunda 2. Seçilen Nuray KAHYA’ya, ayrı ayrı, 300.00 TL para ödülü, Resim Seti, Kitap Seti olarak belirlenen ödüllerini Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay ÇORAK,

İlköğretim grubunda 3. Seçilen 100. Yıl Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Hasan Ali KARPUZ ve Lise grubunda 3. Seçilen Safiye HALAF’a ayrı ayrı, 250.00 TL para ödülü, Resim Seti, Kitap Seti olarak belirlenen ödüllerini Baro Başkanı Av. Muhammed Burak GÜL,

İlköğretim grubunda 4. Seçilen Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Yusuf KANADIKIRIK ve Lise grubunda 4. Seçilen Ebru Zişan UZUN’a ayrı ayrı, Resim Seti, Kitap Seti olarak belirlenen ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ,

İlköğretim grubunda 5. Seçilen Serhat Çalık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Emir Kadir HAMZAOĞLU ve Lise grubunda 5. Seçilen Fatma Nur DELİGÖZ’e ayrı ayrı, Resim Seti, Kitap Seti olarak belirlenen ödüllerini Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman GÖGEBAKAN takdim etti.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ